Deze scholing sluit aan op de NPi-cursussen ‘Oncologische cliënten: fysiotherapeutische mogelijkheden’, ‘Beweegprogramma’s (deel 2): module ‘Oncologie’ en ‘Behoud van fysieke fitheid tijdens chemotherapie’.

Fysiotherapeuten die de fysieke belastbaarheid van oncologische cliënten willen meten, kunnen gebruikmaken van een aantal antropometrische en inspanningstesten. Het kiezen en uitvoeren van een geschikte test of meting is niet altijd eenvoudig. Tijdens andere NPi-cursussen binnen het thema ‘Lymfologie en oncologie’ is door deelnemers de wens uitgesproken om het testen van oncologische cliënten te willen oefenen en verbeteren.
In deze tweedaagse cursus worden de meest gebruikte en relevante testen voor oncologische cliënten toegelicht en geoefend, opdat je als fysiotherapeut deze testen goed kunt afnemen en de meetwaarden juist kunt beoordelen. Tot slot maken we de koppeling van test naar het invullen van trainingsparameters.

De verkregen testuitkomsten ondersteunen fysiotherapeuten in diagnostiek, evaluatie en begeleiding van oncologische cliënten bij het (weer) gaan bewegen ter bevordering van hun gezondheid en het trainen van de algemene fitheid. Het betreft hier de volwassen oncologische cliënten voor, tijdens en na de medische behandeling.

Ik wil graag meer informatie