Na dit webinar kan de deelnemer de belemmerende en bevorderende factoren voor therapietrouw en zelfeffectiviteit benoemen en herkennen. Tevens beschikt de deelnemer over strategieën om de motivatie en het zelfmanagement van oncologie- en oedeempatiënten te verhogen.

Sprekers

Annemarieke Fleming MA, Post MSc
is gezondheidszorgpsycholoog BIG en is werkzaam bij Reade Revalidatie, Cluster Pijn & gedrag te Amsterdam. Annemarieke is tevens docent binnen de NPi-opleiding ‘Oedeemfysiotherapie’ en cursusleider van diverse NPi-cursussen over aanhoudende pijn en vermoeidheid. Ze heeft als auteur bijgedragen aan het boek ‘Oedeem en oedeemtherapie’ (2021), met paragrafen over ‘Mentale gevolgen van een chronische aandoening’, ‘Persoonlijke en psychosociale factoren’, ‘Zelfmanagement’ en ‘Lifestyle-interventies en health surveillance’.

Ad Hendrickx

is fysiotherapeut en onderzoeker en is werkzaam bij het Expertisecentrum Lymfovasculaire Geneeskunde van Ziekenhuis Nij Smellinghe te Drachten. Ad is als cursusleider en docent betrokken bij de volgende NPi-cursussen binnen het themagebied lymfologie: ‘Zelfmanagement bij lymfoedeem – teach the teacher’, ‘Lipoedeem: diagnostiek en behandeling’, ‘Praktijkdagen lymfologie’. Hij heeft als auteur bijgedragen aan het boek ‘Oedeem en oedeemtherapie’ (2021), met paragrafen over ‘Uithoudingsvermogen, vermoeidheid, activiteitenniveau en gedaalde spierkracht’, ‘Oefentherapie’ en ‘Overgewicht en oedeem/bariatrie’.


📆 Dinsdagavond 26 maart 2023
🕓 19.30 tot 21.30 uur

 

Ik wil graag meer informatie