De opleiding ‘Procesmatige adem- en ontspanningstherapie’, die plaatsvindt op 10 woensdagen tussen 25 mei en 14 december 12 januari en 8 juni 2022, is zowel interessant voor de algemeen practicus als voor psychosomatisch fysio- en oefentherapeuten.

Deze opleiding werd door eerdere deelnemers gewaardeerd met maar liefst een 8,6 gemiddeld!

Door de opleiding ‘Procesmatige adem- en ontspanningstherapie’ te volgen, kun je als fysiotherapeut/oefentherapeut binnen je praktijk meer patiënten beter van dienst zijn, aangezien spanning bij veel gezondheidsproblemen een oorzakelijke dan wel instandhoudende factor is. In deze opleiding leer je hoe je bij je patiënten kunt onderzoeken in hoeverre overmatige spanning samenhangt met hun klachten betreffende het bewegend functioneren. Tevens leer je hoe je hen vanuit een procesmatige benadering kunt helpen om de overmatige spanning te reduceren met behulp van adem- en ontspanningsinstructies. Tevens leer je je eigen spanning beter te reguleren, wat de uitoefening van je beroep als therapeut zeer ten goede komt.

Het NPi biedt deze opleiding, die uit drie delen bestaat, samen met het Van Dixhoorn Centrum voor Adem- en Ontspanningstherapie aan.

De opleiding is geaccrediteerd voor de registers Algemeen fysiotherapeut (KRF NL), Psychosomatisch fysiotherapeut (KRF NL), Beroepsgerelateerd deel van het KRF NL, Keurmerk Fysiotherapie en Oefentherapeut (coulance regeling) met 100 punten.

Reacties van eerdere deelnemers:

  • “De opleiding heeft mij meer gebracht als (psychosomatisch) fysiotherapeut dan ik van te voren had verwacht. Mijn doel was om meer handvatten te hebben bij hyperventilatieklachten en dat doel is meer dan behaald. Ik heb er een enorm repertoire aan oefeningen bijgekregen die ik ook inzet bij veel andere spanningsgerelateerde klachten. Daarnaast heeft deze scholing mij meer structuur gegeven in mijn handelen door de duidelijke opbouw die erin zit. Mijn visie op het ademhalen is door deze opleiding absoluut veranderd, in positieve zin!”
  • “Een heel andere manier van denken over zorg, de procesmatige aanpak, maar wel één die veel beter bij me past dan het in de zorg gebruikelijke lineaire model.”

Ik wil graag meer informatie