Pijn in het bekkengebied die niet aan zwangerschap gerelateerd is, komt frequent voor. Mannen en vrouwen met dergelijke pijnklachten kampen vaak al langere tijd met deze klachten voordat zij zich in de eerste lijn melden. Chronic Pelvic Pain is geregeld een reden van verwijzing naar de bekkenfysiotherapeut. Daarom is het belangrijk dat bekkenfysiotherapeuten voldoende kennis hebben over pijn en pijngedrag en over de therapeutische strategieën die bij deze patiëntengroep zinvol zijn.

Na deze masterclass kent de deelnemer de theoretische verklaringsmodellen van dry needling en kan cliënten met triggerpoints in de bekken-, buik- en bilregio op een methodische wijze behandelen met behulp van dry needling.

Data:
Vrijdag 17 september, zaterdag 18 september 2021 en zaterdag 5 februari 2022

Reacties oud-deelnemers

  • Lekker compacte cursus, die precies aansluit met wat ik als bekkenfysio nodig heb in de praktijk: voldoende achtergrond (maar niet teveel), veel tijd voor oefenen en alleen die spieren die in de bekkenregio bruikbaar zijn. Jelle weet het zo over te brengen, dat je enerzijds goed weet dat je DN niet 'zomaar' doet, maar dat het ook niet al te ingewikkeld is en je het dus onder zijn begeleiding durft te gaan doen. Top dus.
  • Leuke leerzame cursus/scholing!
  • Bedankt voor alle informatie en adviezen.
  • Het was een hele goede cursus, zeker een aanrader.

Ik wil graag meer informatie