Online-cursus ‘De fysiotherapeutische behandeling van patiënten met een Post Intensive Care Syndroom (PICS) na ontslag uit het ziekenhuis’

Deze scholing bestaat uit 7 webcasts (bij elkaar 4 uur) met 18 bijbehorende toetsvragen, casuïstiek met o.a. filmfragmenten van een interview met een patiënt met het Post Intensive Care Syndroom, animatiefilmpjes, korte opdrachten en achtergrondliteratuur.

Deze cursus is ontwikkeld door het Amsterdam UMC (afdeling Revalidatie en afdeling Diëtetiek & Voedingswetenschappen) en de Hogeschool van Amsterdam (opleidingen Fysiotherapie, Ergotherapie en Voeding en Diëtetiek), de professionals van het REACH-netwerk en het Nederlands Paramedisch Instituut (NPi).

samenwerking

 

Het betreft een online variant (met dezelfde inhoud en doelstellingen) van de fysieke cursus ‘De fysiotherapeutische behandeling van patiënten met een Post Intensive Care Syndroom (PICS) na ontslag uit het ziekenhuis’. Deze online-cursus richt zich op het Post Intensive Care Syndroom, ongeacht de onderliggende ziekte. In alle webcasts zullen de sprekers ook inzoomen op de specifieke situatie en problematiek van Coronapatiënten. De online-cursus richt zich specifiek op fysiotherapeuten die werkzaam zijn met patiënten na een IC-opname, na ontslag uit het ziekenhuis.

Als deze online cursus met goed gevolg is afgelegd kan de deelnemer zich aanmelden bij het REACH Register en daarmee zichtbaar worden op de REACH zorgzoeker.
Voor meer informatie over deelname aan het REACH netwerk en de voorwaarden zie hier.


Om de online-cursus te bestellen en te maken dient u ingelogd te zijn met uw MijnNPi gegevens. Als u nog geen account heeft bij MijnNPi dan kunt u dat hier aanmaken.

Ik wil graag bestellen

Een deel van de opbrengsten van de online cursus is bestemd voor het REACH-project.


Videotrailer:
De trailer kan full screen worden bekeken door rechts onderaan de video op het icoontje ‘Enter full screen’ te klikken.


Wij wensen u veel succes met deze online cursus !

Marike van der Schaaf, fysiotherapeut, senior onderzoeker, Amsterdam Universitair Medische Centra, locatie AMC, bijzonder lector Revalidatie in de Acute Zorg, Faculteit Gezondheid, Hogeschool van Amsterdam
Marleen Buruma, coördinator deskundigheidsbevordering NPi