Het Antoni van Leeuwenhoek en de Hogeschool van Amsterdam ontwikkelden in het NEXT PRO project een handreiking voor fysiotherapeuten voor het voorschrijven van beweging voor mannen met prostaatkanker, rekening houdend met hun specifieke gezondheidsrisico’s en problemen. In deze E-learning ‘NEXT PRO beweegprogramma prostaatkanker’ worden achtergronden, inhoud en toepassing van deze handreiking toegelicht en geoefend. Vragen (en antwoorden) die daarbij centraal staan zijn:

  • Welke FITT-factoren horen bij welke gewenste uitkomsten?
  • Hoe bouw je een training op?
  • Met welke risico’s moet je rekening houden, in het bijzonder in de palliatieve fase?
  • Hoe screen je op die risico’s?

Deze e-learning bevat de volgende zes modules:

  1. Algemene achtergrondinformatie
  2. Barrières en facilitators
  3. Het beweegprogramma
  4. Botmetastasen
  5. Bekken en bekkenbodem
  6. Sport en spel met ouderen

Doelgroep
Deze e-learning is ontwikkeld voor oncologiefysiotherapeuten en oncologisch geschoolde fysiotherapeuten, d.w.z. fysiotherapeuten die een basisscholing over oncologie en fysiotherapie hebben gevolgd (bijv. de NPi-cursus ‘Oncologische cliënten: fysiotherapeutische mogelijkheden’ of de NPi-cursus ‘Oncologie en fysiotherapie in de ziekenhuis setting’) én een scholing over de Standaard Beweeginterventie Oncologie (bijv. de NPi-cursus Beweegprogramma’s (deel 2): module ‘Oncologie’).

Studieduur
De totale studiebelasting is ongeveer 5 uur.

Prijs
De prijs van de e-learning bedraagt € 59,00
Na inloggen verschijnen prijs en betaalmodule onderaan deze tekst.

Certificaat en accreditatie
Als je de gehele e-learning doorlopen hebt en als je 70% of meer van de bijbehorende toetsvragen (minimaal 23 van de 32 toetsvragen) correct hebt beantwoord, ontvang je een certificaat en 5 accreditatiepunten voor het register Kwaliteitshuis Fysiotherapie. Er kunnen maximaal drie pogingen worden gedaan om 70% van de toetsvragen goed te beantwoorden.


Ik wil graag bestellen


next