Om te kunnen bestellen dien je ingelogd te zijn met je MijnNPi account.

 

Informatie over de NPi-uitgaven:

 

lympfoedeem arm

Balans bij lymfoedeem van de arm

Dit cursusboekje is geschreven voor patiënten met lymfoedeem van de arm als gevolg van een borstamputatie. Het boekje hoort bij de cursus 'Balans bij lymfoedeem van de arm', die de schrijvers, fysiotherapeuten, Tom Zee en Marjan Steenks, ontwikkelden voor deze patiënten. In deze cursus geven zij informatie over lymfoedeem, over het ontstaan ervan en over de behandeling.


lymfoedeem been

Balans bij lymfoedeem van het been

Dit cursusboekje is geschreven voor patiënten met lymfoedeem van het been. Het boekje hoort bij de cursus 'Balans bij lymfoedeem van het been', die de schrijver, fysiotherapeut, Tom Zee, ontwikkelde voor deze patiënten. In deze cursus geeft hij informatie over lymfoedeem, over het ontstaan ervan en over de behandeling.


 halswervelkolom

De halswervelkolom, nekpijnklachten en fysiotherapie

 Dit is een boek van fysiotherapeuten voor fysiotherapeuten. Een boek voor fysiotherapeuten die cliënten behulpzaam willen zijn met klachten over het disfunctioneren van de halswervelkolom waaronder pijn. Deze klachten zijn vaak uitgebreid, divers en worden veelal gezien als uiterst complex. De halswervelkolom is in anatomische zin, in innervatorische en in vasculaire zin ingewikkeld. Ook komt in de nek stress en emotionaliteit tot uitdrukking.
Een bijzonder boek. Hagenaars en Bos putten uit een jarenlange ervaring en het is voor de fysiotherapeutische beroepsgroep uitzonderlijk dat klinische expertise op papier wordt gezet.
Een bijzonder boek. In het Nederlandse taalgebied is over dit onderwerp in deze samenstelling geen fysiotherapeutische literatuur voorhanden. Kennis uit verschillende domeinen wordt in dit boek gekoppeld aan klinische expertise. Elementen van anatomie en ziekteleer, maar ook elementen van psychologie en sociologie komen aan de orde in een voor fysiotherapeuten specifieke 'mixture'.
Biomedische kenniselementen worden vergezeld door elementen van narrativiteit, persoonlijke levensverhalen.


omslag lagerugpijnklachten

De lendenwervelkolom en het bekken, lagerugpijnklachten en fysiotherapie

Lagerugpijn is een complex fenomeen. Persoonlijke klachten over lagerugpijn vragen om fysiotherapeutische hulp met verschillende diepgang. Soms kan worden volstaan met relatief eenvoudige hulp, soms is diepgaandere hulp geboden.Het probleem waar fysiotherapeuten voor worden gesteld is niet alleen wat het ‘afwijkende’ van de lendenwervelkolom is, maar ook of lagerugpijn wel aan ‘iets afwijkends’ van de lendenwervelkolom te relateren is.
Dit boek biedt een handreiking voor de oplossing van dit conceptuele probleem. Van begin tot eind is dit boek een pleidooi voor een medemenselijke ontmoeting tussen cliënt en fysiotherapeut, gericht op een persoonlijke oplossing van een persoonlijk probleem.
Lagerugpijnklachten kunnen alleen worden begrepen in een balans tussen biomedisch redeneren en narratief redeneren. Het verder indelen van lagerugpijn in strikt biomedische subgroepen is weliswaar vanuit een historisch sociaal-cultureel perspectief te begrijpen, maar boet toch steeds meer aan geldigheid in. Verbetering van het klinisch redeneren door fysiotherapeuten vraagt wellicht meer om verfijning van de narratieve elementen dan van de biomedische elementen.


kunst van het hulpverlenen

Over de Kunst van Hulpverlenen

Op de DVD behorende bij de volledig herziene uitgave 'Over de Kunst van Hulpverlenen' wordt een volledige behandelcyclus (van 5 sessies) getoond met een reeks fysiotherapeutische en manueeltherapeutische interventies. In 100 minuten video wordt een praktische vertaalslag gemaakt van het gedachtegoed uit het boek. Om persoonlijke verschillen tussen behandelaars te laten zien zijn twee verschillende therapeuten te zien. Het gaat niet om een instructievideo.


patronen in profielen

Patronen in Profielen

Het thema van dit boek is het fysiotherapeutische screenen als gevolg van de directe toegankelijkheid van fysiotherapeuten. Er worden u twee fysiotherapeuten voorgesteld, ieder in zijn eigen leefwereld met zijn eigen professionele deskundigheid (hoofdstuk I). Zij zullen in totaal vijftien cliënten ontmoeten en screenen. Achtereenvolgens zullen dit cliënten zijn met lagerugpijn (hoofdstuk II), nekpijn (hoofdstuk III) en schouderpijn (hoofdstuk IV). Hun redeneringen, zowel de biomedische als de narratieve elementen ervan, zullen uitgebreid worden voorgelegd.Uit hun professionele handelen en redeneren wordt duidelijk dat zij screenen niet uitsluitend zien als een zuiver technische kunde, maar ook als een kunst, een creatief proces tussen mensen.


pijn en lijden

Pijn en Lijden, een fundamentele beschouwing

Niet iedereen met pijnklachten behoeft een fysiotherapeutische aanpak met aandacht voor levenswaarden, soms is dat ronduit overdreven en belachelijk.
Anderzijds is het ook schrijnend dat de lijdende mens soms niemand kan vinden die helpt levenswaarden bewust te worden, en uitsluitend professionele hulpverleners treft die de aandoening centraal plaatsen en niet de lijdende mens.


De uitgaven

  • Klinimetrie bij de ziekte van Parkinson'
  • Klinimetrie na een beroerte, een praktische handleiding
  • Hillie en Billie leren plassen en poepen

zijn niet meer leverbaar via het NPi.