Belangstelling
Digitaal
Themagebied: Bekkenproblematiek
Doelgroepen: fysiotherapeuten / oefentherapeuten
Werkgebied: Eerste lijn / tweede lijn
Planning nog niet bekend
Aantal deelnemers: Minimaal 50, maximaal 200
Studiebelasting: 2 uur
Aantal contacturen: 2
Aantal contactdagen: 1
Taal: Nederlands
Verhouding praktijk en theorie: Overwegend theoretisch
Niveau: verdieping
Cursusnummer: 2106251
Blended learning: Nee
Masterclass: Nee
Toetsing: Nee
Certificaat: Ja

Programma en informatie voor deelnemers

Als deelnemer krijg je toegang tot de besloten website www.npicursus.nl.
Op deze site tref je alle extra cursusinformatie aan zoals bijvoorbeeld het cursusprogramma, eventuele voorbereiding en andere relevante informatie.

Over de sprekers


Marlot Clemens

is orthopedagoog en verbonden aan het Centrum Seksueel Geweld (CSG). Zij heeft pedagogische wetenschappen gestudeerd aan de Universiteit Leiden en werkt in de functie van coördinator bij het CSG Zuid-Holland bij GGZ Rivierduinen. Marlot maakt zich sterk om de kennis rond seksueel geweld ook bij zorgverleners meer bespreekbaar te maken.

Dr. Marijke Slieker-ten Hove

is bekkenfysiotherapeut en directeur van het ProFundum Instituut en onderzoeker bij het Erasmus MC en het UMCG. Zij is in 2009 gepromoveerd op een onderzoek naar bekkenbodemklachten bij vrouwen uit een algemene populatie. Zij werkt hard aan kennisdeling over bekken(bodem) gerelateerde klachten. Marijke is erelid van de NVFB, heeft de clinical abstract prijs gewonnen bij het ICS-IIUGA en heeft de scriptieprijs gewonnen bij het KNGF voor haar proefschrift. Zij is vorig jaar vanwege haar (inter)nationale werk benoemd tot officier in de orde van Oranje Nassau. Zij is auteur van Verborgen Vrouwenleed, een handboek over bekkenbodemgerelateerde klachten en initiatiefnemer van de app bekkenbodem. Daarnaast is zij als docent verbonden aan ProFundum Academy en aan het NPi en geeft (inter)nationaal lezingen en trainingen.

NPi-webinar

De NPi webinars vinden plaats in nauwe samenwerking met KRB Producties vanuit een daarvoor ingerichte studio. Deelnemers kijken naar een interactieve uitzending.
De webinars bestaan uit lezingen van experts afgewisseld met paneldiscussies tussen de experts onder leiding van een gespreksleider.
Je kunt als deelnemer vragen stellen tijdens de webinar via de Q & A functie. Deze vragen zullen na afloop van de lezingen en tijdens de paneldiscussie besproken worden met de experts.


Het webinar vindt plaats van 15.30 uur tot 17.30 uur
Vanaf 15.00 uur kan worden ingelogd.

Kosten

Euro 45,-, respectievelijk euro 39,- met NPi-kortingskaart

Locatie

  • Online

Accreditatie

Deze cursus is geaccrediteerd voor het register: Algemeen fysiotherapeut (KRF NL) / Beroepsgerelateerd deel van het KRF NL / Keurmerk Fysiotherapie met 2 punten.

Doel

Na afloop van dit webinar kan de deelnemer de mogelijke oorzaken van aanhoudende klachten betreffende het bewegend functioneren ten gevolge van een seksueel trauma benoemen. Tevens kan de deelnemer deze klachten herkennen en duiden bij patiënten die slachtoffer zijn van seksueel geweld en die mogelijk op een andere manier benaderd dienen te worden. Na dit webinar heeft de deelnemer handvatten om bij het vermoeden van een seksueel trauma de juiste adviezen te kunnen geven.

Beschrijving

In dit webinar bespreekt Marlot Clemens de harde cijfers rond seksueel geweld en de hulppaden die beschikbaar zijn waar patiënten naar verwezen kunnen worden en wat je van het Centrum Seksueel Geweld mag verwachten. Marijke Slieker-ten Hove zoomt in op de functie van de bekkenbodemspieren en de mogelijke gevolgen van een seksueel trauma op het bewegend functioneren.

webinar kinderen

Didactische werkwijze

Webinar

Je contactpersonen bij het NPi

Voor administratieve en algemene vragen:

joke-smit Joke Smit
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefoon: 06 82 64 35 84

Voor inhoudelijke vragen:

sandra-sangers Sandra Sangers
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefoon: 033 421 61 46