Belangstelling
Themagebied: Algemeen
Doelgroepen: fysiotherapeuten / oefentherapeuten / ergotherapeuten / logopedisten / podotherapeuten / diëtisten / mondhygiënisten / orthoptisten / huidtherapeuten / verpleegkundigen / ziekenhuisfysiotherapeuten / revalidatiefysiotherapeuten
Werkgebied: Eerste lijn / tweede lijn
Planning nog niet bekend
Aantal deelnemers: Minimaal 24, maximaal 32
Gem. beoordeling:
(8.8/10)
171 beoordelingen
Studiebelasting: 18 uur
Aantal contacturen: 15
Aantal contactdagen: 2,5
Taal: Nederlands
Verhouding praktijk en theorie: Overwegend praktisch
Niveau: post-HBO elementair
Cursusnummer: 2200641
Blended learning: Nee
Masterclass: Nee
Toetsing: Nee
Certificaat: Ja

Quotes van cursisten

Zeer leuke cursus, waarbij veel praktisch handelen. trainers Alex en Liesbeth waar erg goed op elkaar ingesteld en deelde hun kennis met veel passie en enthousiasme. Een topteam samen!

zeer verrassend als je over dit onderwerp weinig weet de les vorm/cursusleiding betrok de gehele "mens" bij de cursus, niet allen kennis overdracht ook een manier van doen, beleven,ervaren.

Waardevolle aanvulling op de cursus Motiverende gespreksvoering, aanrader!

Als introvert persoon realiseer je je pas bij thuiskomst de werkelijke waarde van de cursus. Die is dus top! Ging niet over abstracte patiënten maar over mij! Nogmaals dank aan Liesbeth en Alex

Programma en informatie voor deelnemers

Als deelnemer krijg je toegang tot de besloten website www.npicursus.nl.
Op deze site tref je alle extra informatie aan zoals bijvoorbeeld het programma, eventuele voorbereiding en andere relevante informatie.

Kosten

Euro 615,- inclusief verzorging en cursusmateriaal, respectievelijk euro 555,- met NPi-kortingskaart

Locatie

  • Bilderberg Résidence Groot Heideborgh Garderen (route)
Deze cursus maakt deel uit van onderstaande leerlijn:

Motiverende gespreksvoering

Motiverende gespreksvoering bij mensen met een chronische aandoening
eerste helft 2024 (belangstelling?)
Gedragsverandering bij cliënten; een training voor paramedici
eerste helft 2024 (belangstelling?)
Vervolgcursus Motiverende gespreksvoering
tweede helft 2024 (belangstelling?)

Accreditatie

Deze scholing is geaccrediteerd voor: Basisregister Algemeen fysiotherapeut / Oefentherapeut (coulance regeling) met 18 punten.

Uitleg coulance regeling voor oefentherapeuten.

Doel

Na de cursus heeft de deelnemer meer inzicht in de ‘beweeg’redenen achter het gedrag van cliënten. Tevens kan de deelnemer makkelijker aansluiten bij datgene wat de cliënt aangeeft, om van daaruit de cliënt te laten bewegen naar de doelen die samen met de cliënt gesteld zijn. Deze cursus biedt voor paramedici een introductie in de methode Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP).

Beschrijving

Deze cursus is ontwikkeld voor paramedici (fysiotherapeuten, oefentherapeuten, ergotherapeuten en andere paramedici) met een coachende en adviserende taak, die zich met name richten op de zelfredzaamheid van de cliënt en die hun coachende rol als therapeut willen verdiepen. De twee trainers (Alex Vaassen, trainer/coach & oefentherapeut Mensendieck en Liesbeth van Zuiden, trainer/coach & fysiotherapeut) reiken vanuit de NLP-principes en het 'oplossingsgerichte werk' technieken aan die bij uitstek te gebruiken zijn in de paramedische praktijk. Beide trainers zijn tot NLP-trainer en coach opgeleid en hebben een eigen coaching- en trainingspraktijk “spirit2move”. Daarnaast zetten zij hun rijke academische en praktische ervaring en kennis tijdens de cursus in.

Heeft u wel eens heel veel energie en motivatie in een cliënt gestoken en toch de cliënt niet in beweging weten te krijgen? Is het u ooit wel eens gebeurd dat een cliënt alles lijkt te hebben begrepen, alles heeft geleerd en toch niet in staat blijkt te zijn z’n gedrag te kunnen aanpassen? En weer terugvalt in zijn oude (gedrags-/bewegings)patroon? Heeft u zich wel eens afgevraagd waar dat vandaan komt of hoe dat komt? Heeft u een of meerdere van deze vragen met “Ja” beantwoord, dan geeft deze cursus u inzicht in hoe u handelt en het effect daarvan op uw cliënt. Tevens leert u een aantal technieken om u en uw patiënt in de juiste richting ‘in beweging’ te krijgen.

Veel gedachten van cliënten over wat er met hen aan de hand is, zijn onbewust en kunnen nog niet door hen onder woorden worden gebracht. Als gedachten worden uitgesproken, dan komt dat tot uiting in woorden, woorden die uitgesproken worden leiden tot daden en daden kunnen leiden tot verandering. Wat als je nu je gedachten zou kunnen veranderen? En wat zou er mogelijk kunnen zijn als je gedachten in woorden kunt vatten die op hun beurt tot veranderd gedrag leiden? De paramedicus leert in deze cursus hoe hij de cliënt in staat kan stellen z’n gedachten en de daaruit volgende woorden in daden kan omzetten. Daarbij maakt hij gebruik van suggesties in het taalgebruik om de cliënt in beweging te krijgen naar zijn/haar doel.

In de cursus is er naast theoretische uitleg veel ruimte voor praktijk. Er wordt veel tijd besteed aan het oefenen in groepjes. Ervarings-, bewustwordings- en observatieoefeningen zijn belangrijke elementen in deze cursus, zodat de opgedane kennis direct in praktijk kan worden gebracht.

Docenten

  • Alex Vaassen, oefentherapeut Mensendieck, trainer/coach
  • Liesbeth van Zuiden, fysiotherapeut, trainer/coach

Cursusleiding

  • Alex Vaassen, oefentherapeut Mensendieck, trainer/coach
  • Frans Lanting, Nederlands Paramedisch Instituut

Didactische werkwijze

Thuisstudie, responsiecollege, ervaringsoefeningen, bewustwordingsoefeningen en observatieoefeningen

Beoordeling door cursisten

Vraag 1: Welke beoordeling geeft u de cursus in het algemeen?

Vraag 2: In welke mate beschikte(n) de docent(en)/spreker(s)* over de benodigde vakinhoudelijke kennis en vaardigheden?

Vraag 3: In welke mate is het geleerde toepasbaar in uw huidige of toekomstige beroeps- en/of functie-uitoefening?

Vraag 4: Hoe luidt uw oordeel over de organisatie tijdens de scholingsactiviteit (denk aan accommodatie, bereikbaarheid, kwaliteit van opleidingsruimten, hoeveelheid pauze, cursustijden, verzorging etc.)?

Vraag 5: Zou u het volgen van deze scholingsactiviteit aanbevelen aan collega's?

Je contactpersonen bij het NPi

Voor administratieve en algemene vragen:

marjan-van-keeken Marjan van Keeken
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefoon: 06 82 84 50 81
Bereikbaar dinsdag t/m donderdag 9.00 uur tot 16.30 uur en vrijdag van 13.00 uur tot 16.30 uur

Voor inhoudelijke vragen:

frans-lanting Frans Lanting
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefoon: 06 15 86 19 50