Als deelnemer krijg je toegang tot de besloten website www.npicursus.nl.
Op deze site tref je alle extra cursusinformatie aan zoals bijvoorbeeld het cursusprogramma, eventuele voorbereiding en andere relevante informatie.
is hoogleraar op de Desmond Tutu leerstoel Sport en Jeugd en hoofd van de sectie ‘Motorisch Leren en Presteren’ aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en Lector ‘Talentontwikkeling’ voor Sport en Bewegen aan de Hogeschool van Amsterdam. Sinds 2014 is hij wetenschappelijk directeur van het Amsterdam Institute for Sport Science (AISS).
In het panel van dit webinar zit:
dr. Mariëtte J.J. van Maarseveen, hogeschooldocent en onderzoeker Lectoraat Bewegen, school en sport van de hogeschool Windesheim in Zwolle, onderzoeker bij het project ‘Het Oog van de Meester’ (www.oogvandemeester.com) en Embedded scientist CTO basketbal bij het Amsterdam Institute of Sport Science (AISS).
De NPi webinars vinden plaats vanuit een daarvoor ingerichte studio. Deelnemers kijken naar een interactieve uitzending.
De webinars bestaan uit lezingen van experts afgewisseld met paneldiscussies tussen de experts onder leiding van een gespreksleider.
Je kunt als deelnemer vragen stellen tijdens de webinar via de chat-functie. Deze vragen zullen na afloop van de lezingen en tijdens de paneldiscussie besproken worden met de experts.
Het webinar vindt plaats van 19.30 uur tot 21.30 uur
Vanaf 19.00 uur kan worden ingelogd.
Euro 45,-, respectievelijk euro 39,- met NPi-kortingskaart
Accreditatie in aanvraag
Na afloop van dit webinar kent de deelnemer de mogelijkheden van het breed motorisch opleiden en de gevolgen voor de motorische en sportieve ontwikkeling van jeugdige sporters. In dit webinar wordt een helder beeld geschetst hoe je deze aanpak praktisch zou kunnen invullen en wat de mogelijke voordelen kunnen zijn van een proactieve aanpak voor de preventie van sportblessures.
Het is inmiddels een bekend gegeven dat basisschoolkinderen minder motorisch vaardig zijn dan pakweg een aantal decennia geleden. De huidige generatie kinderen scoorde significant lager op coördinatie en fysieke vaardigheidstesten. Hier tegenover staat dat vele topsporters in hun jeugd een groot aantal verschillende sporten hebben beoefend. Bijvoorbeeld, bij olympische atleten werd gevonden dat zij als kind zeer actief waren en tot hun 14de jaar gemiddeld aan 2,6 tot 3,5 verschillende sporten deden. Het beoefenen van verschillende sporten wordt nu vaak gelijkgesteld aan Breed motorisch opleiden (BMO). Maar is dat wel zo? Hoe ziet BMO er in de praktijk uit? Hoe meet je de effecten van BMO? Hoe kan je BMO binnen de fysiotherapie toepassen? In dit webinar worden deze vragen behandeld in een drietal presentaties.
Webinar
Marjan van Keeken
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefoon: 06 82 84 50 81
Bereikbaar dinsdag t/m donderdag 9.00 uur tot 16.30 uur en vrijdag van 13.00 uur tot 16.30 uur
Hans Bult MSc
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefoon: 06 54 29 58 19