Aanmelden
Digitaal Nieuw
Themagebied: Sportgezondheidszorg
Doelgroepen: fysiotherapeuten / sportfysiotherapeuten
Werkgebied: Eerste lijn / tweede lijn / derde lijn
Startdatum: maandag 20 december 2021
Einddatum: maandag 20 december 2021
Aantal deelnemers: Minimaal 50, maximaal 200
Studiebelasting: 2 uur
Aantal contacturen: 2
Aantal contactdagen: 1
Taal: Nederlands
Verhouding praktijk en theorie: Overwegend theoretisch
Niveau: post-HBO elementair
Cursusnummer: 2106243
Blended learning: Nee
Masterclass: Nee
Toetsing: Nee
Certificaat: Ja

Programma en informatie voor deelnemers

Als deelnemer krijg je toegang tot de besloten website www.npicursus.nl.
Op deze site tref je alle extra cursusinformatie aan zoals bijvoorbeeld het cursusprogramma, eventuele voorbereiding en andere relevante informatie.

Over de spreker

drs. Afke van de Wouw

is sportpsycholoog, bewegingswetenschapper en voormalig fysiotherapeut. Ze is schrijfster van de boeken ‘Leren Presteren’ en samen met haar collega Yara van Gendt heeft ze het boek ‘Leren Revalideren’ geschreven dat onlangs is uitgekomen (zie: www.lerenrevalideren.nl voor meer info).
Afke begeleidt sporters, teams, coaches en fysiotherapeuten in het leren presteren en revalideren. Ze heeft haar praktijk in Utrecht en runt met Yara de maatschap ‘WOUW Performance Coaching’ op de KNVB campus in Zeist. Ze doen vanuit daar projecten in de sport, gezondheidszorg en het bedrijfsleven. Ook is Afke stafmember (geweest) bij diverse betaald voetbal organisaties en sportteams zoals hockey, korfbal, handbal etc. Sportorganisatorische werkzaamheden heeft ze o.a. verricht voor NOC*NSF, NLcoach en de NVFS.

In het panel van dit webinar zit:
drs. Tinus Jongert, inspanningsfysioloog en directeur van het Nederlands Paramedisch Instituut (NPi) en Hans Bult MSc, sportfysiotherapeut, docent, cursuscoordinator en cursusleider bij het Nederlands Paramedisch Instituut (NPi) en gespreksleider van dit webinar.

NPi-webinar

Deelnemers kijken naar een interactieve uitzending. De webinars bestaan uit lezingen van de expert afgewisseld met paneldiscussies tussen de experts onder leiding van een gespreksleider. Je kunt als deelnemer vragen stellen. Deze vragen zullen na afloop van de lezingen en tijdens de paneldiscussie besproken worden met de experts.

Het webinar vindt plaats van 19.30 uur tot 21.30 uur.
Vanaf 19.00 uur kan worden ingelogd.

Datum

Maandagavond 20 december 2021

Kosten

Euro 45,-, respectievelijk euro 39,- met NPi-kortingskaart

Locatie

  • Online

Accreditatie

Accreditatie in aanvraag

Doel

Na dit webinar kan de deelnemer een antwoord geven op de onderstaande vragen en de gegeven tools direct in de praktijk toepassen.

Beschrijving

webinar revalideren leren

Uit onderzoek blijkt dat 37% van de sporters met een voorste kruisbandletsel niet meer terugkeert op zijn of haar oude sportniveau. Dit ondanks dat ze fysiek gerevalideerd zijn. Waarom wordt er nog relatief weinig aandacht besteed aan het omgaan met een sportblessure? 

Bij sportblessures gaat de meeste aandacht uit naar het geblesseerde lichaamsdeel maar hoe kunnen we alle betrokken lichaamsfuncties optimaliseren om goed te kunnen herstellen? Aandacht voor de sporter zelf is heel belangrijk. Hoe reageert de sporter op een blessure? Welke emotionele reacties kun je verwachten? Hoe kan de sporter en jij als (sport)fysiotherapeut hier het beste mee omgaan? Welke psychologische interventies kun je tijdens een (sport)revalidatietraject toepassen om de sporters sneller en efficiënter te laten herstellen? Denk hierbij aan het omgaan met gedachten en emoties en het toepassen van ontspannings- en visualisatie-oefeningen.

Iedere geblesseerde sporter komt ergens in een revalidatietraject een dip tegen. Hoe kun je een sporter hierop voorbereiden en ondersteunen? Hoe geef je een sporter weer zelfvertrouwen zodat hij of zij een goede comeback kan maken? En wat te doen als blijkt dat de sporter door de sportblessure gedwongen wordt om te stoppen? In dit webinar worden deze en vele andere vragen beantwoord en krijg je hele praktische tools om zelf in de praktijk toe te passen.

Didactische werkwijze

Webinar

Je contactpersonen bij het NPi

Voor administratieve en algemene vragen:

joke-smit Joke Smit
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefoon: 06 82 64 35 84

Voor inhoudelijke vragen:

hans-bult Hans Bult MSc
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefoon: 06 54 29 58 19