Het was weer een leuk, goede dag van inhoudelijk prima kwaliteit!
Prettige dag gehad. Vriendelijk dank en ga zo door.
Goede up to date scholingsdag met direkt toepasbare informatie voor in mijn dagelijkse praktijk.
Als deelnemer krijg je toegang tot de besloten website www.npicursus.nl.
Op deze site tref je alle extra informatie aan zoals bijvoorbeeld het programma, eventuele voorbereiding en andere relevante informatie.
Euro 250,- inclusief verzorging en cursusmateriaal, respectievelijk euro 225,- met NPi-kortingskaart
Deze scholing is geaccrediteerd voor: Basisregister Algemeen fysiotherapeut met 6 punten.
Deze scholing is geaccrediteerd voor Ergotherapeuten (ADAP) met 6 punten.
Na deze masterclass kan de deelnemer op basis van de opgedane kennis en vaardigheden zelfstandig bij iedere patiënt met een gehechte flexorpees een adequaat ‘early active’ nabehandeling uitvoeren en deze daar waar nodig aanpassen voor een zo optimaal mogelijk eindresultaat.
Na afloop van de onderstaande programmaonderdelen kan de deelnemer:
Het NPi organiseert geregeld zgn. 'masterclasses'. Onder een masterclass verstaan we: een scholingsactiviteit, gegeven door een (inter-)nationaal gerenommeerde expert, die qua inhoud vernieuwend is voor paramedici die zich in een bepaalde richting hebben gespecialiseerd, en waarvoor een duidelijk omschreven ingangsniveau geldt.
Deze masterclass richt zich specifiek op fysio- en ergotherapeuten die een opleiding Handtherapie volgen of hebben afgerond.
In deze masterclass staat de ‘early active’ nabehandeling van gehechte flexorpezen van de vingers centraal. Op basis van recente literatuur wordt aangegeven dat flexorpeesletsels in principe alleen nog maar met de ‘early active’-methode moeten worden na behandeld. Alleen in hele bijzondere gevallen mag hiervan worden afweken. In de richtlijn wordt de ‘early active’-methode genoemd maar wordt de uitvoering hiervan inhoudelijk slechts summier besproken. Dit ten eerste omdat dit het kennisdomein en competentie zijn van de handtherapeut. En ten tweede omdat er zowel in de literatuur als in de praktijk nog geen consensus is over wat de meest optimale methode is.
In deze masterclass worden verschillende al bestaande protocollen en hun wetenschappelijke onderbouwing besproken. Verschillende opties voor spalken, de vele manieren voor het uitvoeren van ‘early active’-oefeningen en de ‘fine tuning’ van het revalidatietraject met zijn vele aspecten zullen de revue passeren. Dit met als doel om de deelnemer alle benodigde kennis en tools te geven om een zo optimaal mogelijk eindresultaat voor de patiënt te behalen en om het kritiekloos volgen van een vast protocol te ontmoedigen.
Interactieve responscolleges en workshops
Vraag 1: Welke beoordeling geeft u de cursus in het algemeen?
Vraag 2: In welke mate beschikte(n) de docent(en)/spreker(s)* over de benodigde vakinhoudelijke kennis en vaardigheden?
Vraag 3: In welke mate is het geleerde toepasbaar in uw huidige of toekomstige beroeps- en/of functie-uitoefening?
Vraag 4: Hoe luidt uw oordeel over de organisatie tijdens de scholingsactiviteit (denk aan accommodatie, bereikbaarheid, kwaliteit van opleidingsruimten, hoeveelheid pauze, cursustijden, verzorging etc.)?
Vraag 5: Zou u het volgen van deze scholingsactiviteit aanbevelen aan collega's?
Joke Smit
e-mail:
telefoon: 06 82 64 35 84
Hans Bult MSc
e-mail:
telefoon: 06 54 29 58 19