Als deelnemer krijg je toegang tot de besloten website www.npicursus.nl.
Op deze site tref je alle extra informatie aan zoals bijvoorbeeld het programma, eventuele voorbereiding en andere relevante informatie.
is orthopedagoog en verbonden aan het Centrum Seksueel Geweld (CSG). Zij heeft pedagogische wetenschappen gestudeerd aan de Universiteit Leiden en werkt in de functie van coördinator bij het CSG Zuid-Holland bij GGZ Rivierduinen. Marlot maakt zich sterk om de kennis rond seksueel geweld ook bij zorgverleners meer bespreekbaar te maken.
is bekkenfysiotherapeut en voormalig directeur van het ProFundum Instituut en onderzoeker bij het Erasmus MC en het UMCG. Zij is in 2009 gepromoveerd op een onderzoek naar bekkenbodemklachten bij vrouwen uit een algemene populatie. Zij werkt hard aan kennisdeling over bekken(bodem) gerelateerde klachten. Marijke is erelid van de NVFB, heeft de clinical abstract prijs gewonnen bij het ICS-IIUGA en heeft de scriptieprijs gewonnen bij het KNGF voor haar proefschrift. Zij is vorig jaar vanwege haar (inter)nationale werk benoemd tot officier in de orde van Oranje Nassau. Zij is auteur van Verborgen Vrouwenleed, een handboek over bekkenbodemgerelateerde klachten en initiatiefnemer van de app bekkenbodem. Daarnaast is zij als docent verbonden aan het NPi en geeft (inter)nationaal lezingen en trainingen.
Dit webinar bestaat uit lezingen van een expert, afgewisseld met interactieve discussie en beantwoording van vragen. Je kunt als deelnemer tijdens het webinar vragen stellen via de Q&A functie en ervaringen delen via de chat.
Het webinar vindt plaats van 19.00 uur tot 21.00 uur
Vanaf 18.30 uur kan worden ingelogd.
Euro 45,-, respectievelijk euro 39,- met NPi-kortingskaart
Deze scholing is geaccrediteerd voor: Basisregister Algemeen fysiotherapeut met 2 punten.
Na afloop van dit webinar kan de deelnemer de mogelijke oorzaken van aanhoudende klachten betreffende het bewegend functioneren ten gevolge van een seksueel trauma benoemen. Tevens kan de deelnemer deze klachten herkennen en duiden bij patiënten die slachtoffer zijn van seksueel geweld en die mogelijk op een andere manier benaderd dienen te worden. Na dit webinar heeft de deelnemer handvatten om bij het vermoeden van een seksueel trauma de juiste adviezen te kunnen geven.
In dit webinar bespreekt Marlot Clemens de harde cijfers rond seksueel geweld en de hulppaden die beschikbaar zijn waar patiënten naar verwezen kunnen worden en wat je van het Centrum Seksueel Geweld mag verwachten. Marijke Slieker-ten Hove zoomt in op de functie van de bekkenbodemspieren en de mogelijke gevolgen van een seksueel trauma op het bewegend functioneren.
Webinar
Joke Smit
e-mail:
telefoon: 06 82 64 35 84
Sandra Sangers
e-mail:
telefoon: 033 421 61 46