Ik vond het een zeer stimulerende cursus die prikkelt om er zelf mee te gaan werken. Bedankt dames!
Leuke, informatieve cursus met praktische handvatten om in de praktijk mee aan de slag te gaan. Zeer goede verschillende docenten!
Top organisatie en top docenten/sprekers! Zeker een aanrader
Als deelnemer krijg je toegang tot de besloten website www.npicursus.nl.
Op deze site tref je alle extra informatie aan zoals bijvoorbeeld het programma, eventuele voorbereiding en andere relevante informatie.
Euro 1210,- inclusief verzorging en cursusmateriaal, respectievelijk euro 1090,- met NPi-kortingskaart
Deze scholing is geaccrediteerd voor: Basisregister Algemeen fysiotherapeut met 40 punten.
Voor oefentherapeuten geldt een coulance regeling.
Na de cursus kan de deelnemer met de in de cursus aangeboden kennis op methodische wijze en met een juiste attitude mensen behandelen en begeleiden met functiestoornissen van de bekkenbodem met in achtneming van verschillende patiëntvariabelen, zoals leeftijd en geslacht.
Mensen worden zich steeds bewuster van hun eigen gezondheid en de zelfzorg daarin. Voorheen was het bij stoornissen in het bekkenbodemgebied, bijvoorbeeld na een bevalling of bij het ouder worden, niet vanzelfsprekend dat men hulp bij die zelfzorg vroeg. Het bekkenbodemgebied werd als taboe beschouwd. Dit is gelukkig minder geworden, nu men ziet hoeveel positieve inbreng onder andere de fysiotherapeutische zorg kan hebben. Dat betekent dat deze zorg veelvuldig gevraagd wordt. Van de fysiotherapeut die tegenwoordig mensen met bekkenbodemklachten behandelt, wordt verwacht dat zij of hij beschikt over specifieke kennis en vaardigheden en daarnaast een goede attitude heeft.
De cursusinhoud sluit aan op het methodisch werken, zoals dat in de KNGF-richtlijn ‘Stressincontinentie’ wordt beschreven. In theorie en praktijk worden functie en functiestoornissen van de bekkenbodem behandeld, zowel op het niveau van weefsel/orgaan als op persoonsniveau gerelateerd aan leeftijd en geslacht.
De onderwerpen in de cursus zijn gerangschikt in themablokken. Oefentherapie heeft in de NPi-cursussen over dit thema altijd prioriteit en een sterk accent gehad. Dit zal zo blijven en zelfs worden uitgebreid en aangepast aan nieuwe inzichten en ontwikkelingen. In deze praktische cursus zal derhalve veel worden gewerkt met casuïstiek en praktijk in kleine subgroepen van maximaal 16 cursisten. Dit om het hele scala van oefentherapeutische mogelijkheden in z'n volle omvang goed aan bod te laten komen. Tijdens de cursus zullen regelmatig evaluatiemomenten worden ingepland om een optimaal leerresultaat te bewerkstelligen. Aangezien de behandeling en begeleiding van kinderen (onder de 16 jaar) en oudere patiënten (boven de 70 jaar) om een heel specifieke aanpak vraagt, worden deze doelgroepen niet in de cursus besproken.
Leerlijn ‘Bekkenbodem’
Deze cursus maakt onderdeel uit van een leerlijn binnen het NPi-scholingsaanbod betreffende de bekkenbodem. Voor nadere informatie over deze leerlijn zie hieronder.
De volgende vervolgcursussen organiseert het Nederlands Paramedisch Instituut als vervolg op deze cursus:
• Functiestoornissen van de bekkenbodem in relatie tot de darm
• Functiestoornissen van de bekkenbodem bij kinderen
• Bekkenbodemklachten en seksualiteit
• Myofasciale triggerpoints in de bekken-buik-bilregio (ook geaccrediteerd voor het register Bekkenfysiotherapeut)
• Masterclass ‘Dry Needling in de bekken-buik-bilregio’ (geaccrediteerd voor het register Bekkenfysiotherapeut)
• Masterclass ‘Het PPP-concept bij incontinentie’ (geaccrediteerd voor het register Bekkenfysiotherapeut)
• Masterclass ‘Bekkenbodemklachten na een seksueel trauma’ (geaccrediteerd voor het register Bekkenfysiotherapeut).
Thuisstudie, hoorcollege, responsiecollege, casuïstiek en vaardigheidstraining
Vraag 1: Welke beoordeling geeft u de cursus in het algemeen?
Vraag 2: In welke mate beschikte(n) de docent(en)/spreker(s)* over de benodigde vakinhoudelijke kennis en vaardigheden?
Vraag 3: In welke mate is het geleerde toepasbaar in uw huidige of toekomstige beroeps- en/of functie-uitoefening?
Vraag 4: Hoe luidt uw oordeel over de organisatie tijdens de scholingsactiviteit (denk aan accommodatie, bereikbaarheid, kwaliteit van opleidingsruimten, hoeveelheid pauze, cursustijden, verzorging etc.)?
Vraag 5: Zou u het volgen van deze scholingsactiviteit aanbevelen aan collega's?
Joke Smit
e-mail:
telefoon: 06 82 64 35 84
Sandra Sangers
e-mail:
telefoon: 033 421 61 46