Als deelnemer krijg je toegang tot de besloten website www.npicursus.nl.
Op deze site tref je alle extra informatie aan zoals bijvoorbeeld het programma, eventuele voorbereiding en andere relevante informatie.
Dr. Mylène Böhmer is gepromoveerd op slaap bij ouderen met een verstandelijke beperking, en meer specifiek of je slaap van ouderen met een verstandelijke beperking kan verbeteren door hun woningen beter te verlichten. Op dit moment is zij werkzaam bij PsyQ Kenniscentrum ADHD bij volwassenen en ouderen waar zij onder andere onderzoek doet naar slaap(behandeling) bij mensen met ADHD en behandelaren begeleidt bij het geven van slaap behandeling. Daarnaast vindt Mylène het belangrijk wetenschap toegankelijk te maken voor een groot publiek en houdt zij zich doorlopend bezig met wetenschapscommunicatie.
Dit webinar bestaat uit lezingen van een expert, afgewisseld met interactieve discussie en beantwoording van vragen.
Je kunt als deelnemer tijdens het webinar vragen stellen via de Q&A functie en ervaringen delen via de chat.
Het webinar vindt plaats van 19.30 uur tot 21.30 uur.
Vanaf 19.00 uur kan worden ingelogd.
Maandagavond 31 oktober 2022
Euro 35,-, respectievelijk euro 29,- met NPi-kortingskaart
Accreditatie in aanvraag
Let op: Accreditatie wordt aangevraagd voor de registers: Algemeen fysiotherapeut (KRF NL) / Beroepsgerelateerd deel van het KRF NL / Keurmerk Fysiotherapie / Oefentherapeut (coulance regeling)
Uitleg coulance regeling voor oefentherapeuten.
Na dit webinar kan de deelnemer:
Slaapproblemen komen veel voor bij mensen met een verstandelijke beperking. Uit grootschalig onderzoek naar de gezondheid van ouderen met een verstandelijke beperking, het GOUD-onderzoek, bleek dat 72% tenminste een slaapprobleem had. Daarnaast komen slaapproblemen vaker voor bij ouderen met een verstandelijke beperking en zijn ze ernstiger dan slaapproblemen van ouderen uit de algemene populatie.
Slaapproblemen zijn veelal een uiting van een verstoord slaap-waakritme. Het gedrag overdag is in grote mate bepalend voor hoe de nachtelijke slaap verloopt, juist bij een verstandelijke beperking. Hierbij is een belangrijke rol weggelegd voor de omgeving; zowel de (gebouwde) leefomgeving als ook de zorgprofessionals. In deze webinar wordt de rol van het gedrag overdag in het bevorderen van gezonde slaap uiteengezet en gaan de deelnemers aan de slag met een stappenplan om de het slaap-waakritme van hun cliënten te signaleren en verbeteren.
Webinar
Vera van Opstal-Verbruggen
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefoon: 06 82 14 86 45
(bereikbaar ma.middag en dinsdag t/m vrijdagochtend)
Frans Lanting
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefoon: 06 15 86 19 50