Super en Inspirerend: állemaal bevlogen experts, goede sprekers.
Het praktische gedeelte was een zeer prettige en leerzame onderbreking.
Ik heb zeer veel aan deze cursus gehad. Sloot goed aan bij mijn vragen en kennisnivo : waarvoor mijn hartelijke dank !
Als deelnemer krijg je toegang tot de besloten website www.npicursus.nl.
Op deze site tref je alle extra informatie aan zoals bijvoorbeeld het programma, eventuele voorbereiding en andere relevante informatie.
Vrijdagochtend, -middag en -avond 17 maart en zaterdag 18 maart 2023
Euro 600,- inclusief verzorging en cursusmateriaal, respectievelijk euro 540,- met NPi-kortingskaart
Deze scholing is geaccrediteerd voor: Basisregister Algemeen fysiotherapeut / Oefentherapeut (coulance regeling) / Oncologiefysiotherapeut met 15 punten.
Ingangsniveau: oncologiefysiotherapeuten, en fysiotherapeuten, oedeemfysiotherapeuten en geriatriefysiotherapeuten die (minimaal) een basisscholing over oncologie en fysiotherapie hebben gevolgd en/of de nodige ervaring hebben met het begeleiden van oncologische cliënten
Na de cursus is de deelnemer op de hoogte van de voor fysiotherapeuten relevante medische achtergronden van in de fysiotherapiepraktijk veelvoorkomende vormen van kanker en de medische behandeling daarvan. Tevens kan de deelnemer aangeven wat de fysiotherapeutische behandelmogelijkheden zijn bij cliënten met borst-, darm-, prostaat-, blaas-, long- en hoofd-halskanker, kan hij zijn keuzes ten aanzien van fysiotherapeutische verrichtingen legitimeren en kan hij deze verrichtingen ook uitvoeren.
Na de cursus:
Voor fysiotherapeuten die na het volgen van een (basis)scholing over oncologie en fysiotherapie - bijv. de NPi-cursus ‘Oncologische cliënten: fysiotherapeutische mogelijkheden’ - meer verdieping willen op het gebied van de medische achtergrond van veelvoorkomende vormen van kanker, en de mogelijkheden van fysiotherapie daarbij, biedt het NPi de Verdiepingscursus ‘Oncologie en fysiotherapie’.
De inhoud van de cursus is vormgegeven rondom de belangrijkste vormen van kanker waar een fysiotherapeut mee te maken kan krijgen: borstkanker, darmkanker, prostaatkanker, blaaskanker, longkanker en hoofd-halskanker. Voor elke vorm van kanker wordt achtergrondkennis over de aandoening - en de ‘state of the art’ medische behandeling daarvan - gekoppeld aan zorgvragen waarbij fysiotherapeutische behandeling aangewezen kan zijn. Met behulp van casuïstiek wordt het klinisch redeneren rondom deze problematiek geïllustreerd. Daarnaast worden er praktische vaardigheden geoefend, zoals oefentherapie en mobiliserende technieken.
Enkele voorbeelden van onderwerpen die in de cursus aan bod komen zijn: schouderbeperkingen en -(in)stabiliteit na chirurgie en bestraling voor borstkanker resp. hoofd-halskanker, het verbeteren van de botdichtheid bij mannen met prostaatkanker, het beoordelen van de voedingstoestand van een oncologische cliënt, buikspieroefeningen bij een stoma, pre- en post-operatieve bekkenfysiotherapie.
Hoorcollege, responsiecollege, casuïstiek, vaardigheidstraining
Vraag 1: Welke beoordeling geeft u de cursus in het algemeen?
Vraag 2: In welke mate beschikte(n) de docent(en)/spreker(s)* over de benodigde vakinhoudelijke kennis en vaardigheden?
Vraag 3: In welke mate is het geleerde toepasbaar in uw huidige of toekomstige beroeps- en/of functie-uitoefening?
Vraag 4: Hoe luidt uw oordeel over de organisatie tijdens de scholingsactiviteit (denk aan accommodatie, bereikbaarheid, kwaliteit van opleidingsruimten, hoeveelheid pauze, cursustijden, verzorging etc.)?
Vraag 5: Zou u het volgen van deze scholingsactiviteit aanbevelen aan collega's?
Marjan van Keeken
e-mail:
telefoon: 06 82 84 50 81
Bereikbaar dinsdag t/m donderdag 9.00 uur tot 16.30 uur en vrijdag van 13.00 uur tot 16.30 uur
Michael Schermer
e-mail:
telefoon: 06 15 87 16 73