Als deelnemer krijg je toegang tot de besloten website www.npicursus.nl.
Op deze site tref je alle extra informatie aan zoals bijvoorbeeld het programma, eventuele voorbereiding en andere relevante informatie.
Vrijdag 31 maart 2023
Euro 250,- inclusief verzorging en cursusmateriaal, respectievelijk euro 225,- met NPi-kortingskaart
Deze scholing is geaccrediteerd voor: Basisregister Algemeen fysiotherapeut / Sportfysiotherapeut met 6 punten.
Na deze masterclass kan de deelnemer de fysiologische verklaring- en werkingsmechanismen van trainingsprikkels verklaren en deze direct vertalen naar effectieve(re) trainingsprogramma’s in de (sport)fysiotherapeutische praktijk.
Het NPi organiseert geregeld zgn. 'masterclasses'. Onder een masterclass verstaan we: een scholingsactiviteit gegeven door een (inter-)nationaal gerenommeerde expert, die qua inhoud vernieuwend is voor paramedici die zich in een bepaalde richting hebben gespecialiseerd, en waarvoor een duidelijk omschreven ingangsniveau geldt. Deze masterclass richt zich specifiek op fysiotherapeuten die een masteropleiding sportfysiotherapie volgen of hebben afgerond en op fysiotherapeuten met een goede kennis over de inspanningsfysiologie en trainingsleer.
In het Myologisch Laboratorium van de Vrije Universiteit van Amsterdam wordt baanbrekend fundamenteel wetenschappelijke onderzoek gedaan naar de bouw en werking van skeletspieren en het hart en hoe deze zich aanpassen aan mechanische en metabole belasting door training, voeding en behandeling. Adaptatie en herstel van spierweefsel wordt gereguleerd door genetische en moleculaire processen en door eiwitsynthese en afbraak. In deze processen spelen groei- en ontstekingsfactoren een belangrijke rol. Op basis van deze kennis is en wordt getracht effectieve trainings- en voedingsinterventies te ontwikkelen om de fysieke prestatie van (top)sporters en patiënten met spieraandoeningen te verbeteren.
Belangrijke vragen zijn:
In deze masterclass krijgt u antwoord op bovenstaande en vele andere vragen. De inhoud van de masterclass is een onderdeel van de masteropleiding bewegingswetenschappen. Wij hebben een selectie gemaakt van relevante onderwerpen die direct in de (sport)fysiotherapeutische praktijk toepasbaar zijn. We maken hierbij echt de stap van lab naar de oefenzaal.
Prof. dr. Richard Jaspers is werkzaam als hoogleraar in de moleculaire en translationele inspanningsfysiologie binnen het onderzoeksinstituut MOVE, verbonden aan de Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen van de Vrije Universiteit. Als hoofd van het Myologisch Laboratorium doet hij fundamenteel en toegepast onderzoek naar de bouw en werking van skeletspieren en het hart.
Drs. Gerard van der Poel is bewegingswetenschapper en als inspanningsfysioloog werkzaam vanuit eigen bedrijf Infomotion. De onderwerpen krachttraining en stretching zijn twee van zijn ‘beroepshobby’s’.
Responsiecollege en interactieve workshops
Vraag 1: Welke beoordeling geeft u de cursus in het algemeen?
Vraag 2: In welke mate beschikte(n) de docent(en)/spreker(s)* over de benodigde vakinhoudelijke kennis en vaardigheden?
Vraag 3: In welke mate is het geleerde toepasbaar in uw huidige of toekomstige beroeps- en/of functie-uitoefening?
Vraag 4: Hoe luidt uw oordeel over de organisatie tijdens de scholingsactiviteit (denk aan accommodatie, bereikbaarheid, kwaliteit van opleidingsruimten, hoeveelheid pauze, cursustijden, verzorging etc.)?
Vraag 5: Zou u het volgen van deze scholingsactiviteit aanbevelen aan collega's?
Vera van Opstal-Verbruggen
e-mail:
telefoon: 06 82 14 86 45
(bereikbaar ma.middag en dinsdag t/m vrijdagochtend)
Hans Bult MSc
e-mail:
telefoon: 06 54 29 58 19