Zeer nuttige cursus, veel van opgestoken
Fijne scholing: heb deze curus al vaker gevolgd om bij te blijven en de kennis weer eens te updaten.
Prima cursus, veel knowhow en veel praktijk ervaring die goed en duidelijk overgebracht kon worden. prima terugkoppeling naar eerder gestelde vragen
Het was erg prettig te werken in een kleine groep, zo was er veel ruimte voor discussie en gesprek. Ik heb echt heel veel bij geleerd deze cursus. Verder ook goed dat iedereen al een paar jaar werkervaring met longpatienten moest hebben zo konden we gelijk dieper op de stof ingaan.
Als deelnemer krijg je toegang tot de besloten website www.npicursus.nl.
Op deze site tref je alle extra informatie aan zoals bijvoorbeeld het programma, eventuele voorbereiding en andere relevante informatie.
Donderdag 8 juni en vrijdag 9 juni 2023
Euro 575,- inclusief verzorging en cursusmateriaal, respectievelijk euro 520,- met NPi-kortingskaart
Deze scholing is geaccrediteerd voor: Basisregister Algemeen fysiotherapeut / Oefentherapeut (coulance regeling) met 15 punten.
Fysiotherapeuten en oefentherapeuten die de 'NPi-Basiscursus Fysiotherapie bij mensen met een longaandoening' en de 'Exercise training bij mensen met een longaandoening' (voorheen 'COPD en astma') hebben gevolgd en minimaal een half jaar werkervaring met COPD-patiënten hebben.
De deelnemer kan na de praktijkdagen de verkregen praktijkinformatie van de longfunctie en maximale inspanningstest interpreteren en vertalen naar een behandeling op maat.
Deze cursus is ontwikkeld in samenwerking met RadboudUMC Dekkerswald.
De afdelingen longrevalidatie ontvangen veel verzoeken van fysiotherapeuten voor een praktijkstage. Fysiotherapeuten, met name in de eerstelijn, die de cursus 'COPD en astma' hebben gevolgd lopen na het behandelen van een aantal COPD-patiënten tegen veel praktische vragen en implementatieproblemen aan. Ze ervaren het als lastig om de vele kennis die ze tijdens de cursus vergaard hebben te vertalen naar een behandeling op maat voor de patiënt. Door zich aan te sluiten bij een kennisnetwerk kan uitwisseling hieromtrent op gang gehouden worden. Maar daarnaast zou een praktijktraining in een gespecialiseerd centrum/ziekenhuis een meerwaarde kunnen hebben.
De volgende praktijkonderdelen komen aan de orde:
Thuisstudie, praktijkdemonstratie en vaardigheidstraining
Vraag 1: Welke beoordeling geeft u de cursus in het algemeen?
Vraag 2: In welke mate beschikte(n) de docent(en)/spreker(s)* over de benodigde vakinhoudelijke kennis en vaardigheden?
Vraag 3: In welke mate is het geleerde toepasbaar in uw huidige of toekomstige beroeps- en/of functie-uitoefening?
Vraag 4: Hoe luidt uw oordeel over de organisatie tijdens de scholingsactiviteit (denk aan accommodatie, bereikbaarheid, kwaliteit van opleidingsruimten, hoeveelheid pauze, cursustijden, verzorging etc.)?
Vraag 5: Zou u het volgen van deze scholingsactiviteit aanbevelen aan collega's?
Vera van Opstal-Verbruggen
e-mail:
telefoon: 06 82 14 86 45
(bereikbaar ma.middag en dinsdag t/m vrijdagochtend)
Frans Lanting
e-mail:
telefoon: 06 15 86 19 50