Ik ben geen fysiotherapeut maar een afgestudeerde ALO'er die als bewegingsagoog werkt. Dit was echt een cursus dat toepasbaar was voor beroepsgroepen met CVA die bewegingsgericht werken met mensen. Ook door niet te veel wetenschappelijke theorieën te gebruiken maar veel praktijk voorbeelden merkte je dat iedereen direct het gevoel kreeg om zelf aan de slag te gaan.
Super interessant en prettig dat deze cursus in company gegeven kon worden.
Leuke interactieve cursus. Snel bruikbaar in de praktijk
Zeer fijne cursus waarbij er een goede verdeling was tussen theorie en praktijk!
Als deelnemer krijg je toegang tot de besloten website www.npicursus.nl.
Op deze site tref je alle extra informatie aan zoals bijvoorbeeld het programma, eventuele voorbereiding en andere relevante informatie.
€ 230,- (met NPi-kortingskaart) respectievelijk € 255,- inclusief verzorging en cursusmateriaal
Deze scholing is geaccrediteerd voor: Basisregister Algemeen fysiotherapeut (Kwaliteitshuis - KRF en SKF) / Deelregister Geriatriefysiotherapeut (NVFG) / Oefentherapeut (coulance regeling) met 6 punten.
Uitleg coulance regeling voor oefentherapeuten.
Fysiotherapeuten die werkzaam zijn met CVA patiënten
Na het volgen van de scholing heeft u de inhoudelijke en praktische kennis om taakspecifieke circuittraining in groepen op de juiste wijze toe te passen in uw eigen werkomgeving.
Van 2008 tot 2012 is vanuit het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht in negen Nederlandse revalidatiecentra het doelmatigheidsonderzoek FIT-Stroke uitgevoerd. Nu zowel de reacties vanaf de werkvloer als de ‘harde wetenschappelijke resultaten’ recent zijn gepubliceerd in het toonaangevende tijdschrift British Medical Journal, kan er geconcludeerd worden dat de resultaten positief zijn! Zeker wanneer het gaat om kosten-effectiviteit van fysiotherapie. De effecten van de FIT Stroke training, bestaande uit een taakspecifiek circuittrainingsprogramma om loopvaardigheid te verbeteren, zijn tenminste gelijk of zelfs groter vergeleken met het reguliere veelal individueel gegeven aanbod van fysiotherapie. Groot voordeel is dat door een lagere inzet van aantal therapeuten de doelmatigheid groter is, omdat de training wordt gegeven in groepsverband.
Tijdens deze scholing maakt u kennis met de theorie en de praktijk van het toepassen van het zogenaamde ‘Circuit Class Training’ (circuittraining) na een beroerte. Er is aandacht voor de huidige evidentie rondom de effecten van taak specifiek trainen om loopvaardigheid te verbeteren. Daarnaast wordt tijdens de scholing uitleg gegeven over de praktische uitvoering van de circuittraining en worden handvatten gegeven om de circuittraining te implementeren in de praktijk.
De scholing wordt verzorgd door onderzoekers van de FIT Stroke studie en fysiotherapeuten die hebben deelgenomen aan het onderzoek en ervaren zijn in het toepassen van circuittraining in groepen.
Hoor- en responsiecollege, demonstratie, praktijk vaardigheidstraining
Vraag 1: Welke beoordeling geef je de cursus in het algemeen?
Vraag 2: In welke mate beschikte(n) de docent(en)/spreker(s)* over de benodigde vakinhoudelijke kennis en vaardigheden?
Vraag 3: In welke mate is het geleerde toepasbaar in jouw huidige of toekomstige beroeps- en/of functie-uitoefening?
Vraag 4: Hoe luidt jouw oordeel over de organisatie tijdens de scholingsactiviteit (denk aan accommodatie, bereikbaarheid, kwaliteit van opleidingsruimten, hoeveelheid pauze, cursustijden, verzorging etc.)?
Vraag 5: Zou je het volgen van deze scholingsactiviteit aanbevelen aan collega's?
Joke Smit
e-mail:
telefoon: 06 82 64 35 84
Marleen Buruma
e-mail:
telefoon: 06 15 86 19 49
Bereikbaar: ma.ochtend, dinsdag, donderdag en vrijdag