Als deelnemer krijg je toegang tot de besloten website www.npicursus.nl.
Op deze site tref je alle extra informatie aan zoals bijvoorbeeld het programma, eventuele voorbereiding en andere relevante informatie.
Edwin Goedhart is als sportarts en medisch manager sinds 2013 werkzaam op het Voetbal Medisch Centrum van de KNVB, met sinds 2018 een apart spreekuur voor sporters met een tijdens sport opgelopen hersenschudding. Daarnaast is hij sinds 2012 teamarts van het Nederlands elftal en was hij vanaf 1995 teamarts van diverse voetbalclubs (Ajax, HFC Haarlem, AZ en Vitesse) en jeugdteams van de KNVB (1999-2002).
Dit webinar (via Zoom) bestaat uit een live sessie met presentaties van een expert afgewisseld met interactieve discussies en beantwoording van vragen. Je kunt als deelnemer tijdens het webinar live en via de chat vragen stellen en met de sprekers in discussie gaan.
Het webinar vindt plaats van 19.30 uur tot 21.30 uur.
Vanaf 19.00 uur kan worden ingelogd.
Gespreksleider: Tinus Jongert, inspanningsfysioloog
€ 29,- (met NPi-kortingskaart) respectievelijk € 35,- (Prijspeil 2023)
Deze scholing is geaccrediteerd voor: Basisregister Algemeen fysiotherapeut (Kwaliteitshuis - KRF en SKF) / Oefentherapeut (coulance regeling) / Deelregister Sportfysiotherapeut (NVFS) met 2 punten.
Uitleg coulance regeling voor oefentherapeuten.
Na dit webinar kun je de eerste en latere diagnostiek van sporters met hoofdletsels en de huidige inzichten en beleid voor de behandeling van hoofdletsels beschrijven.
Wat kunnen (sport)fysiotherapeuten doen om sporters met een hoofdletsel zo goed mogelijk te begeleiden bij het hervatten van de sportactiviteiten? Hierbij is eerste inschatting van de ernst van het hoofdletsel cruciaal. Bij een groter letsel met uitwendige schade is de ernst van het letsel meestal direct duidelijk. De uitdaging zit vooral in het herkennen van de eerste alarmsignalen en klachten van een hersenschudding. Zeker als er ogenschijnlijk niet veel aan de hand lijkt te zijn. Een valse start van het herstel kan leiden tot een langer aanhouden van klachten.
Dit webinar geeft concrete handvatten voor jou als therapeut om in de acute fase op een adequate wijze te handelen. Daarnaast is het gefaseerd terugbrengen naar de sportdeelname een belangrijke voorwaarde om verantwoorde sporthervatting te waarborgen. De (sport)fysiotherapeut heeft bij de invulling van een herstelprogramma een bijzonder positie, door de kennis van de sport en de kwaliteit om de behandeling individueel aan te passen. Afhankelijk van de rol, die de fysiotherapeut binnen een sportvereniging speelt, bestaat de mogelijkheid om het kennisniveau bij spelers en trainers te verhogen en daarmee de eerste opvang en advisering te verbeteren.
Webinar
Vraag 1: Welke beoordeling geef je de cursus in het algemeen?
Vraag 2: In welke mate beschikte(n) de docent(en)/spreker(s)* over de benodigde vakinhoudelijke kennis en vaardigheden?
Vraag 3: In welke mate is het geleerde toepasbaar in jouw huidige of toekomstige beroeps- en/of functie-uitoefening?
Vraag 4: Hoe luidt jouw oordeel over de organisatie tijdens de scholingsactiviteit (denk aan accommodatie, bereikbaarheid, kwaliteit van opleidingsruimten, hoeveelheid pauze, cursustijden, verzorging etc.)?
Vraag 5: Zou je het volgen van deze scholingsactiviteit aanbevelen aan collega's?
Karin Pot-Tieleman
e-mail:
telefoon: 06 82 12 46 78
(bereikbaar ma.ochtend, dinsdag en donderdag van 9.00 uur tot 15.00 uur, en vr.ochtend)
Sandra Sangers
e-mail:
telefoon: 06 54 29 58 19