De online cursus was praktisch ingesteld en erg leuk ook met zoom in groepsverband.
Ik vond het een prettige manier van kennis opdoen, op de manier zoals de cursus werd gegeven. Hartelijk dank hiervoor.
Ondanks de online scholing op de praktijkdag, veel extra kennis opgedaan. prima georganiseerd
Hele fijne cursus, waarvan ik zou willen dat elke bijscholingsactiviteit dit niveau had. Bedankt!
Als deelnemer krijg je toegang tot de besloten website www.npicursus.nl.
Op deze site tref je alle extra informatie aan zoals bijvoorbeeld het programma, eventuele voorbereiding en andere relevante informatie.
Deze cursus wordt volledig online (via ZOOM, een online conference tool) aangeboden.
€ 445,- (met NPi-kortingskaart) respectievelijk € 495,-
Deze scholing is geaccrediteerd voor: Basisregister Algemeen fysiotherapeut (Kwaliteitshuis - KRF en SKF) / Deelregister Geriatriefysiotherapeut (NVFG) / Oefentherapeut (coulance regeling) / Aantekeningenregister Vaatfysiotherapeut (VHVL) met 16 punten.
Uitleg coulance regeling voor oefentherapeuten.
Na de cursus kun je de karakteristieke verschillen van het perifeer arterieel vaatlijden in relatie tot de fysiotherapeutische/oefentherapeutische interventie benoemen en kan hij op basis van de KNGF-richtlijn 'Claudicatio intermittens' invulling geven aan de fysiotherapeutische/oefentherapeutische diagnostiek en behandeling van patiënten met arterieel perifeer vaatlijden.
Deze cursus geldt als basiscursus voor deelname aan het Chronisch ZorgNet.
Gezondheidsproblemen die een gevolg zijn van perifere vaatstoornissen komen in onze samenleving regelmatig voor. Arteriële vaataandoeningen geven naast perifere functiestoornissen ook vaak aanleiding tot beperkingen in activiteiten en participatieproblemen. Deze cursus geeft inzicht in de 'state of the art' ten aanzien van specifieke trainingsprogramma’s, die als doel hebben de perifere arteriële transportcapaciteit en de uitwisseling op het niveau van de capillairen te verbeteren.
Het accent in de cursus ligt op de effectieve beïnvloeding -door training- van de perifere vaatsystemen. Dit accent, het analyseren en behandelen op functie- en weefselniveau, wordt geplaatst in het kader van het gezondheidsprofiel van de patiënt, waarbij doelstellingen op het niveau van activiteiten en participatie aan de orde komen.
Het perifere vaatsysteem kent een macro-vaatdeel, de transportvaten en een micro-vaatdeel, de capillairen. Hier vindt de uitwisseling plaats tussen capillair en de interstitiële ruimte ten behoeve van de lokale stofwisseling. Centraal in deze cursus staan de veranderingen in en aan de perifere arteriële vaten, de adaptatie- en compensatieprocessen en de veranderde functionaliteit onder invloed van activiteitenvermindering en -vermeerdering.
Uit de literatuur blijkt dat looptraining een effectief middel is om vaten te beïnvloeden. Binnen de cursus zal looptraining specifiek worden uitgewerkt voor de 'claudicatio-intermittens' als voorbeeld van een perifere arteriële functiestoornis. De vraag welke parameters, zoals snelheid, duur, het optreden van pijn, etc., men bij het geven van looptraining dient te hanteren en of deze per aandoening verschillend zijn, zal beantwoord worden. Om een zo optimaal mogelijke adaptatie en/of compensatie binnen het vaatstelsel te verkrijgen met behulp van looptraining, moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Ook hier zal binnen de cursus aandacht aan worden besteed.
Hoor-, en responsiecollege, praktijk
Vraag 1: Welke beoordeling geef je de cursus in het algemeen?
Vraag 2: In welke mate beschikte(n) de docent(en)/spreker(s)* over de benodigde vakinhoudelijke kennis en vaardigheden?
Vraag 3: In welke mate is het geleerde toepasbaar in jouw huidige of toekomstige beroeps- en/of functie-uitoefening?
Vraag 4: Hoe luidt jouw oordeel over de organisatie tijdens de scholingsactiviteit (denk aan accommodatie, bereikbaarheid, kwaliteit van opleidingsruimten, hoeveelheid pauze, cursustijden, verzorging etc.)?
Vraag 5: Zou je het volgen van deze scholingsactiviteit aanbevelen aan collega's?
Karin Pot-Tieleman
e-mail:
telefoon: 06 82 12 46 78
(bereikbaar ma.ochtend, dinsdag en donderdag van 9.00 uur tot 15.00 uur, en vr.ochtend)
Frans Lanting
e-mail:
telefoon: 06 15 86 19 50