Zeer leerzame dag! Enorme vakkennis van het team, op een interessante wijze met ons gedeeld, mooie beelden/video's/foto's, heldere lijn.
Het was een leuke en leerzame scholing, alleen wel wat veel nieuwe informatie in een dag.
Was een leerzame en zinvolle dag.
Zeer interessante cursus, veel geleerd!
Als deelnemer krijg je toegang tot de besloten website www.npicursus.nl.
Op deze site tref je alle extra informatie aan zoals bijvoorbeeld het programma, eventuele voorbereiding en andere relevante informatie.
€ 225,- (met NPi-kortingskaart) respectievelijk € 250,- inclusief verzorging en cursusmateriaal (Prijspeil 2024)
Deze scholing is geaccrediteerd voor: Basisregister Algemeen fysiotherapeut (KNGF en Keurmerk) met 6 punten.
Deze scholing is geaccrediteerd voor Ergotherapeuten (ADAP) met 6 punten.
Na deze masterclass kan je weloverwogen keuzes maken in de behandeling van kinderen met aangeboren en verworven handafwijkingen.
Na de masterclass kan je:
Het NPi organiseert geregeld zgn. 'masterclasses. Onder een masterclass verstaan we: een scholingsactiviteit gegeven door een (inter-)nationaal gerenommeerde expert, die qua inhoud vernieuwend is voor paramedici die zich in een bepaalde richting hebben gespecialiseerd, en waarvoor een duidelijk omschreven ingangsniveau geldt. Deze masterclass richt zich specifiek op fysio- en ergotherapeuten die een opleiding Handtherapie volgen of hebben afgerond.
Deze masterclass is uniek in zijn soort en richt zich volledig op aangeboren en verworven aandoeningen van de kinderhand. De handtherapeutische behandeling bij kinderen is een uitdaging. Dit vanwege de complexe pathologie, leeftijd gerelateerde handfunctie en de interesses en ontwikkeling van het kind. Het doel van deze masterclass is kennis te verwerven over aangeboren handafwijkingen en de mogelijkheden om deze te behandelen als handtherapeut. Daarnaast komen verworven aandoeningen aan bod, waarbij ingegaan wordt op de kind specifieke benadering en behandeling. Vanuit een algemene basis qua kennis over anatomie en pathologie, zal inzicht gegeven worden in de ontwikkeling van de handfunctie, het meten van deze functie bij kinderen en leeftijdsspecifieke handtherapeutische behandelmogelijkheden.
Na deze masterclass kan je de verschillende aangeboren handafwijkingen plaatsen, de leeftijdsspecifieke nabehandeling van verworven aandoeningen herkennen en de verschillende manieren van nabehandeling begrijpen en implementeren in de praktijk. De behandeling wordt gekozen passend bij interesses, leeftijd en ontwikkeling van het kind. Behandelingen waarop ingegaan wordt zijn het spelend oefenen, forced use en spalktherapie. Daarnaast krijg je meer inzicht in de wondgenezing en de effecten ervan op de nabehandeling.
dr. Christianne van Nieuwenhoven is een ervaren plastisch chirurg, die zich vanaf het begin van haar carrière fulltime bezighoudt met handchirurgie, met een bijzondere interesse in de kinderhand gerelateerde pathologie. Ze is ervaren in het geven van onderwijs en lezingen zowel nationaal als internationaal en betrokken bij het opleiden van plastisch chirurgen, handchirurgen, revalidatieartsen, spoedeisende hulp artsen, handtherapeuten en geneeskunde studenten op het gebied van aangeboren handafwijkingen, CRPS bij kinderen, flexorpeesletsels, trauma van de hand, zenuwletsel en Dupuytren.
Ze is werkzaam op de Afdeling plastische en reconstructieve chirurgie en handchirurgie in het Erasmus MC, Rotterdam, is sectorhoofd handchirurgie en teamleider van het kinderhanden-team in het Sophia Kinderziekenhuis, Erasmus MC.
Lisette Melis-Schrijver is een ervaren ergotherapeut, handtherapeut CHT-NL en is werkzaam in het kinderhanden-team vanuit Rijndam Revalidatie, locatie ErasmusMC - Sophia Kinderziekenhuis.
Responsiecolleges, workshops met hands-on activiteiten, bespreking van spalkopties, tapetechnieken en illustratieve casestudies
Vraag 1: Welke beoordeling geef je de cursus in het algemeen?
Vraag 2: In welke mate beschikte(n) de docent(en)/spreker(s)* over de benodigde vakinhoudelijke kennis en vaardigheden?
Vraag 3: In welke mate is het geleerde toepasbaar in jouw huidige of toekomstige beroeps- en/of functie-uitoefening?
Vraag 4: Hoe luidt jouw oordeel over de organisatie tijdens de scholingsactiviteit (denk aan accommodatie, bereikbaarheid, kwaliteit van opleidingsruimten, hoeveelheid pauze, cursustijden, verzorging etc.)?
Vraag 5: Zou je het volgen van deze scholingsactiviteit aanbevelen aan collega's?
Angélique van Beekum
e-mail:
telefoon: 06 82 64 35 84
Berry van Teeffelen
e-mail: