Leerzame en leuke cursus. Geleerde is goed bruikbaar in de praktijk. De lunch was heerlijk, maar zou wat mij betreft minder uitgebreid mogen.
Ik vond de cursus goed georganiseerd en verzorgd.Er waren goede docenten/sprekers en de nieuwste ontwikkelingen op gebied van traumazorg werden besproken.De cursus lijkt me geschikt voor zowel fysiotherapeuten die in de 1ste lijn werken als 2 de lijns werkende collega's.Vond het een leuke cursus,waar ik,werkend op een trauma afdeling in een ziekenhuis,wel wat aan heb gehad.
Vooral de aanwezigheid van patiënten is indrukwekkend. Zeer gedreven docenten !!!
Als deelnemer krijg je toegang tot de besloten website www.npicursus.nl.
Op deze site tref je alle extra informatie aan zoals bijvoorbeeld het programma, eventuele voorbereiding en andere relevante informatie.
De reguliere cursus traumachirurgie en fractuurbehandeling is bedoeld om jouw algemene kennis over fracturen te vergroten en patiënten adequaat te kunnen behandelen. Het volgen van deze cursus staat volledig los van lidmaatschap van Netwerk Traumarevalidatie Nederland. NPi organiseert hiervoor samen met de coördinatoren van deze netwerken TTCM-cursussen op maat.
Maandag 4 maart, maandag 18 maart en maandag 8 april 2024
€ 770,- (met NPi-kortingskaart) respectievelijk € 855,- inclusief verzorging en cursusmateriaal
Deze scholing is geaccrediteerd voor: Basisregister Algemeen fysiotherapeut (Kwaliteitshuis - KRF en SKF) / Oefentherapeut (coulance regeling) met 24 punten.
Uitleg coulance regeling voor oefentherapeuten.
Na de cursus kan je, met de in de cursus besproken kennis over de normale fractuurbehandeling en -genezing, heldere therapeutische doelstellingen formuleren en tijdens de behandeling een juiste inschatting maken van de belasting op de fractuur. Daarnaast kan je een afwijkende beloop herkennen en hiervoor indien nodig adequate maatregelen nemen (contact specialist / aanpassing therapie).
Een fysiotherapeut (of oefentherapeut) die in een ziekenhuis, revalidatiecentrum of verpleeghuis werkt, behandelt met enige regelmaat patiënten met een fractuur. Ook fysiotherapeuten in de 1ste lijn zien regelmatig fractuurpatiënten. Normaal geneest een factuur, afhankelijk van de gekozen behandeling, in 6 tot 12 weken en kan de extremiteit veelal weer belast worden. Een fysiotherapeut die patiënten na een fractuur behandeld dient kennis te hebben van de fractuurgenezingsprincipes en de behandelmogelijkheden. Tijdens de genezingsfase is het van belang te begrijpen hoe de belasting opgebouwd moet worden, wat de signalen zijn van overbelasting en hoe de therapie daarop afgestemd moet worden. Daarnaast moet de therapeut een afwijkend beloop te kunnen signaleren en dient hij zijn/haar bevindingen adequaat te kunnen communiceren naar de (trauma)chirurg.
In deze driedaagse cursus, die is opgezet in samenwerking met traumachirurgen en fysiotherapeuten uit diverse (academische) ziekenhuizen, wordt een duidelijk beeld gegeven van de actuele stand van zaken met betrekking tot traumachirurgie, fractuurbehandeling en traumarevalidatie. In de cursus wordt informatie gegeven over normale fractuurgenezing, het medisch- en paramedisch handelen bij diverse typen fracturen en het herkennen van een afwijkende beloop. Daarnaast is er veel tijd ingeruimd voor casuïstiek, waarin veel aspecten van de fractuurgenezing aan bod komen. Hierbij is uitgebreid de mogelijkheid om van gedachten te wisselen met traumachirurgen en fysiotherapeuten uit de (academische) ziekenhuizen. De volgende onderwerpen komen in de cursus aan bod:
Thuisstudie, hoorcollege, responsiecollege en casuïstiek
Vraag 1: Welke beoordeling geef je de cursus in het algemeen?
Vraag 2: In welke mate beschikte(n) de docent(en)/spreker(s)* over de benodigde vakinhoudelijke kennis en vaardigheden?
Vraag 3: In welke mate is het geleerde toepasbaar in jouw huidige of toekomstige beroeps- en/of functie-uitoefening?
Vraag 4: Hoe luidt jouw oordeel over de organisatie tijdens de scholingsactiviteit (denk aan accommodatie, bereikbaarheid, kwaliteit van opleidingsruimten, hoeveelheid pauze, cursustijden, verzorging etc.)?
Vraag 5: Zou je het volgen van deze scholingsactiviteit aanbevelen aan collega's?
Joke Smit
e-mail:
telefoon: 06 82 64 35 84
Frans Lanting
e-mail:
telefoon: 06 15 86 19 50