Aanmelden
Digitaal
Themagebied: Arbeid en bedrijf
Taal: Nederlands
Code: E0078
Certificaat: Ja

Kosten

25,-

Beschrijving

Welkom bij De leerlijn arbeidsgerelateerde paramedische zorg

Deze e-learning omvat twee modulen en neemt per module zo’n 4 uur in beslag.
Module 1 richt zich op bewustwording en een kennismaking met het arbeidsgerelateerde paramedische zorg. Onder arbeidsgerelateerde paramedische zorg verstaan we zorg die er op is gericht om een bijdrage te leveren aan het aan het werk houden en (terug) aan het werk krijgen (de arbeidsparticipatie te bevorderen) van uw cliënten.

Bij het opstellen van module 1 is gebruikgemaakt van het Handboek Arbeid & Gezondheid (Heerkens et al., 2019).

Tijdens het doorlopen van de e-learning krijgt u 14 MC-vragen. Na het versturen van uw antwoord krijgt u direct feedback. U krijgt 1 poging de vragen te beantwoorden, de slagingsdrempel is 70%. Na het behalen van de e-learning krijgt u uw certificaat in pdf in uw MijnNPi-account en worden de accreditatiepunten automatisch doorgestuurd.

Module 2 wordt ontwikkeld op basis van het project 'Werk aan de Winkel' van het Lectoraat Arbeid & Gezondheid van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en zal zich richten op concrete handvatten (meetinstrumenten en interventies).

Wij wensen u veel plezier en succes!
Nederlands Paramedisch Instituut
dr. Yvonne Heerkens, Veerle Neele MSc, drs.Tinus Jongert en Frans de Meijer

Voor vragen kunt u contact opnemen met Marjan van Keeken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Doelgroep module  

 • fysiotherapeuten (algemeen practicus)
 • oefentherapeuten
 • ergotherapeuten zonder aanvullende scholing op het gebied van arbeid

Doel module als geheel

Doel van de module als geheel is om de noodzakelijke kennis, vaardigheden en attitude (competenties) bij te brengen om u in staat te stellen om arbeidsgerelateerde paramedische zorg te bieden aan cliënten die aan het werk zijn of aan het werk willen/moeten.

Doel van module 1 is om de cursist bewust te maken van het belang van arbeidsgerelateerde paramedische zorg, inzicht te geven in relevante determinanten en de mogelijkheden om werk-gerelateerde externe en persoonlijke factoren in beeld te brengen. In deze module wordt gebruikgemaakt van het ICF-begrippenkader en het concept 'Positieve Gezondheid'.
Bekijk hiervoor de webcast 'ICF & Positieve Gezondheid' deel 1 (gebruik binnen de paramedische zorg) en/of deel 2 (gebruik binnen het domein Arbeid & Gezondheid).

Module 2 zal zich richten op klinisch redeneren en op concrete meetinstrumenten en interventies.

Leerdoelen

Na het doorlopen van module 1:       

 • kan de cursist de relevantie van het thema binnen de zorg beschrijven;
 • kan de cursist uitleggen wat arbeid betekent voor mensen;
 • kan de cursist de rol van arbeidsparticipatie in het methodisch handelen benoemen;
 • kan de cursist benoemen welke (werk-gerelateerde en niet-werk-gerelateerde) externe en persoonlijke factoren van invloed kunnen zijn op de arbeidsparticipatie van de cliënt;
 • kan de cursist uitleggen welke professionals een rol spelen in de contexten:
      1. aan het werk gaan (integratie);
      2. aan het werk blijven en
      3. terug naar het werk gaan (re-integratie);
 • heeft de cursist een globaal idee van de wereld van werk en bedrijfsgezondheidszorg en de wetgeving die daarin een rol speelt;
 • kan de cursist het gesprek met de cliënt over arbeidsparticipatie aangaan.