Als deelnemer krijg je toegang tot de besloten website www.npicursus.nl.
Op deze site tref je alle extra informatie aan zoals bijvoorbeeld het programma, eventuele voorbereiding en andere relevante informatie.
Maandag 18 november 2024
€ 255,- (met NPi-kortingskaart) respectievelijk € 285,- inclusief verzorging en cursusmateriaal
Deze scholing is geaccrediteerd voor: Basisregister Algemeen fysiotherapeut (Kwaliteitshuis - KRF en SKF) met 6 punten.
Deze scholing is geaccrediteerd voor Ergotherapeuten (ADAP) met 6 punten.
Ergo- en fysiotherapeuten die aanvullend geschoold willen worden in manuele onderzoeks- en behandelvaardigheden vormen de doelgroep van dit skills lab. Ervaring in de handtherapie is een pre.
Na dit skills lab kun je, met behulp van het ‘rol-glij principe’, palpatie en lichamelijk onderzoek, functiestoornissen van de vinger-, de pols- en de radio-ulnaire gewrichten vaststellen en therapeutisch beïnvloeden. Je leert weloverwogen keuzes te maken voor specifieke onderzoeks- en behandeltechnieken die je direct in de handtherapeutische praktijk toe kunt passen.
Het NPi organiseert binnen de leerlijn Handtherapie naast masterclasses ook een aantal skills labs. De focus in dit skills lab ligt op het heel praktisch trainen van specifieke manuele handvaardigheden binnen het lichamelijk onderzoek en de behandeling van patiënten met een handletsel.
In dit skills lab gaan we dieper in op de technische uitvoering van mobilisatietechnieken en handvattingen bij het onderzoek van de vingers, pols en onderarm. Dit betekent dat het grootste deel van deze scholing bestaat uit het op basis van casuïstiek ervaren, voelen en uitvoeren van manuele technieken onder begeleiding van docenten met een zeer ruime ervaring in de handrevalidatie.
Er wordt onder begeleiding van twee ervaren handtherapeuten in kleine werkgroepen gewerkt, waarbij een beroep wordt gedaan op de actieve participatie van de deelnemers. Een goede kennis van de anatomie van de hand, pols en onderarm is hierbij essentieel. Die kennis wordt opgefrist / aangebracht middels korte responsiecolleges, verwerkingsopdrachten en interactieve besprekingen.
Vraag 1: Welke beoordeling geef je de cursus in het algemeen?
Vraag 2: In welke mate beschikte(n) de docent(en)/spreker(s)* over de benodigde vakinhoudelijke kennis en vaardigheden?
Vraag 3: In welke mate is het geleerde toepasbaar in jouw huidige of toekomstige beroeps- en/of functie-uitoefening?
Vraag 4: Hoe luidt jouw oordeel over de organisatie tijdens de scholingsactiviteit (denk aan accommodatie, bereikbaarheid, kwaliteit van opleidingsruimten, hoeveelheid pauze, cursustijden, verzorging etc.)?
Vraag 5: Zou je het volgen van deze scholingsactiviteit aanbevelen aan collega's?
Joke Smit
e-mail:
telefoon: 06 82 64 35 84
Lotte van Gerven
e-mail: