Super om met collega’s in de 2e lijn een cursus te kunnen volgen
Goede scholing, veel geleerd wat toepasbaar is
Uitstekende cursus met zeer goede docenten, nu nog leren in praktijk te brengen
Onwijs interessante materie; de sprekers brengen dit vol enthousiasme over
Als deelnemer krijg je toegang tot de besloten website www.npicursus.nl.
Op deze site tref je alle extra informatie aan zoals bijvoorbeeld het programma, eventuele voorbereiding en andere relevante informatie.
Let op: deze cursus wordt georganiseerd voor fysiotherapeuten van het Albert Schweitzer ziekenhuis. Dus geen vrije inschrijving mogelijk.
Deze scholing is geaccrediteerd voor: Basisregister Algemeen fysiotherapeut (KNGF en Keurmerk) / Deelregister Geriatriefysiotherapeut met 12 punten.
Deelname is alleen mogelijk voor medewerkers van het Albert Schweitzer ziekenhuis.
Na de cursus heeft de ziekenhuisfysiotherapeut voldoende basiskennis om patiënten die een medische behandeling voor kanker hebben ondergaan op een adequate wijze te kunnen begeleiden in de tweede lijns setting.
Na de cursus kan de deelnemer:
Deze cursus is een basisscholing voor tweede lijns fysiotherapeuten over de fysiotherapeutische begeleiding van patiënten die een medische behandeling in het ziekenhuis (hebben) ondergaan in verband met kanker.
In de cursus ligt de nadruk op het fysiotherapeutisch klinisch redeneren in een oncologische context en de manier waarop generieke fysiotherapeutische vaardigheden kunnen worden ingezet bij de oncologische patiënt. Daarnaast wordt ingegaan op de medische achtergrondkennis die nodig is bij het leveren van adequate fysiotherapeutische zorg.
Op de eerste dag staan de medische aspecten centraal, waarbij met name de invloed van oncologische processen en de medische behandeling (operatie, bestraling, chemotherapie, hormonale therapie en/of targeted therapy) op het fysieke functioneren van mensen wordt belicht. Er wordt dieper ingegaan op gevolgschade ten aanzien van de lichamelijke conditie en de voedingstoestand. Ook worden de rol, positionering en mogelijkheden van de ziekenhuisfysiotherapeut binnen de diverse zorgpaden en multiprofessionele samenwerking besproken.
De tweede dag staat geheel in het teken van de fysiotherapeutische mogelijkheden binnen de begeleiding van oncologische patiënten, zowel in de klinische fase als in de pre- en post-klinische fase. Tevens worden de psychosociale aspecten belicht die een rol spelen bij oncologische patiënten, hoe de ziekenhuisfysiotherapeut zijn begeleiding daarop kan afstemmen en hoe de psychosociale nazorg kan worden vormgegeven. Ook aan de palliatieve fysiotherapeutische zorg wordt op deze dag aandacht besteed.
Hoorcollege, responsiecollege, casuïstiek
Vraag 1: Welke beoordeling geef je de cursus in het algemeen?
Vraag 2: In welke mate beschikte(n) de docent(en)/spreker(s)* over de benodigde vakinhoudelijke kennis en vaardigheden?
Vraag 3: In welke mate is het geleerde toepasbaar in jouw huidige of toekomstige beroeps- en/of functie-uitoefening?
Vraag 4: Hoe luidt jouw oordeel over de organisatie tijdens de scholingsactiviteit (denk aan accommodatie, bereikbaarheid, kwaliteit van opleidingsruimten, hoeveelheid pauze, cursustijden, verzorging etc.)?
Vraag 5: Zou je het volgen van deze scholingsactiviteit aanbevelen aan collega's?
Jolanda Kok-Aleven
e-mail:
telefoon: 033 421 61 00
(bereikbaar ma. ochtend, dinsdag, woensdag, don. ochtend en vrijdag)
Michael Schermer
e-mail:
telefoon: 06 15 87 16 73