Als deelnemer krijg je toegang tot de besloten website www.npicursus.nl.
Op deze site tref je alle extra informatie aan zoals bijvoorbeeld het programma, eventuele voorbereiding en andere relevante informatie.
is als fysiotherapeut werkzaam in het centrum voor lymfoedeem van het UZ Leuven, waar ze betrokken is bij consultaties en behandelingen van patiënten met lymfoedeem. In oktober 2021 is ze gestart met een promotie-onderzoek op het gebied van lymfoedeem aan de KU Leuven binnen de onderzoeksgroep oncologie, onder leiding van prof. dr. Nele Devoogdt.
is professor aan het Departement Revalidatiewetenschappen van de KU Leuven, fysiotherapeut en coördinator van het centrum voor lymfoedeem van het UZ Leuven. Naast coördinerende taken, klinische evaluaties en behandelingen van patiënten met lymfoedeem en lipoedeem, doet ze wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de diagnostiek, preventie en behandeling van lymfoedeem en andere kankergerelateerde morbiditeiten. Ze geeft en organiseert regelmatig cursussen op het gebied van lymfologie en oncologie in België en Nederland.
NPi-webinars bestaan uit lezingen van experts afgewisseld met beantwoording van vragen door en interactieve discussie met de experts onder leiding van een gespreksleider.
Het webinar vindt plaats van 19.30 uur tot 21.30 uur.
Vanaf 19.00 uur kan worden ingelogd.
€ 29,- (met NPi-kortingskaart) respectievelijk € 35,- (Prijspeil 2024)
Deze scholing is geaccrediteerd voor: Aantekeningenregister Oedeemfysiotherapeut met 2 punten.
Na dit webinar kun je:
• de indicaties en contra-indicaties van compressietherapie benoemen
• onderbouwde keuzes maken voor de toepassing van compressie bij patiënten met lymfoedeem, gebaseerd op de meest recente richtlijnen en wetenschappelijke onderzoeken
• aangeven welke hulpmiddelen bij compressietherapie kunnen worden gebruikt en daar een bewuste keuze uit maken
• het geleerde toepassen bij casuïstiek van patiënten met lymfoedeem.
Compressietherapie vormt de hoeksteen van de behandeling van patiënten met lymfoedeem. Het heeft als doel om de zwelling te reduceren en te stabiliseren. Om dit doel te bereiken is het echter zeer belangrijk om per patiënt de juiste beslissingen te nemen. Er zijn namelijk veel verschillende vormen van compressie die op hun beurt verder kunnen worden onderverdeeld in verschillende soorten materialen en types. Welke keuzes er worden gemaakt hangt af van een grote variëteit van patiënt- en oedeem-gerelateerde factoren. Dit webinar heeft als doel de therapeut wegwijs te maken in deze complexe wereld van compressie.
Webinar
Vraag 1: Welke beoordeling geef je de cursus in het algemeen?
Vraag 2: In welke mate beschikte(n) de docent(en)/spreker(s)* over de benodigde vakinhoudelijke kennis en vaardigheden?
Vraag 3: In welke mate is het geleerde toepasbaar in jouw huidige of toekomstige beroeps- en/of functie-uitoefening?
Vraag 4: Hoe luidt jouw oordeel over de organisatie tijdens de scholingsactiviteit (denk aan accommodatie, bereikbaarheid, kwaliteit van opleidingsruimten, hoeveelheid pauze, cursustijden, verzorging etc.)?
Vraag 5: Zou je het volgen van deze scholingsactiviteit aanbevelen aan collega's?
Angélique van Beekum
e-mail:
telefoon: 06 82 64 35 84
Michael Schermer
e-mail:
telefoon: 06 15 87 16 73