Aanmelden
Nieuw
Themagebied: Algemeen
Doelgroepen: fysiotherapeuten / oefentherapeuten / ergotherapeuten / huidtherapeuten / manueel therapeuten / revalidatiefysiotherapeuten / ziekenhuisfysiotherapeuten
Werkgebied: Eerste lijn / tweede lijn / derde lijn
Startdatum: woensdag 23 oktober 2024
Einddatum: dinsdag 20 mei 2025
Aantal deelnemers: Minimaal 20, maximaal 24
Studiebelasting: 72 uur
Aantal contacturen: 72
Aantal contactdagen: 12
Taal: Nederlands
Verhouding praktijk en theorie: 50/50
Niveau: post-HBO elementair
Cursusnummer: 2505851
Blended learning: Nee
Masterclass: Nee
Toetsing: Nee
Certificaat: Ja

Programma en informatie voor deelnemers

Als deelnemer krijg je toegang tot de besloten website www.npicursus.nl.
Op deze site tref je alle extra informatie aan zoals bijvoorbeeld het programma, eventuele voorbereiding en andere relevante informatie.

Data

Woensdag 23 oktober, donderdag 24 oktober, donderdag 19 december, vrijdag 20 december 2024, maandag 3 februari, dinsdag 4 februari, maandag 10 maart, dinsdag 11 maart, maandag 14 april, dinsdag 15 april, maandag 19 mei en dinsdag 20 mei 2025

Kosten

3080,- (met NPi-kortingskaart) respectievelijk € 3420,- inclusief verzorging en cursusmateriaal

Locatie

 • Fletcher Hotel-Restaurant De Buunderkamp te Wolfheze (route)

Accreditatie

Accreditatie in aanvraag.

Accreditatie is in aanvraag voor Beroepsgerelateerd

Doel

Na deze NLP-opleiding heb je veel geleerd over jouw patiënt/cliënt, maar vooral ook over jezelf als behandelaar en als mens. Tevens heb je tools aangereikt gekregen en kun je deze effectief inzetten bij de gebeurtenissen die op je pad komen. Ook heb je de vaardigheden deze tools aan te leren in de behandeling van cliënten.

Subdoelen

 • achtergronden van gedrag herkennen, begrijpen en interpreteren
 • positieve overtuigingen over jezelf en andere mensen installeren
 • je bent in staat beperkende patronen te doorbreken
 • emoties kunnen begrijpen en interpreteren
 • mind-set kunnen monitoren en evalueren
 • positieve gezondheid leren integreren
 • positief kunnen stimuleren van jezelf en anderen
 • ervaren dat je met minder energie meer gedaan kan krijgen, en de aangereikte tools hiervoor ook te kunnen beoefenen met cliënten
 • kracht van taal beter kunnen begrijpen en toepassen
 • beheersen van motiverend en stimulerend taal gebruik
 • specifieke vragen te stellen bij beperkend taal gebruik van anderen
 • je bent instaat op een adequate manier contact te maken en te herstellen met mensen waarbij je dat nodig vindt
 • eigen niet-functionele emoties herkennen en verwerken

Beschrijving

Als paramedicus werken we altijd met mensen die een gezondheidsprobleem ervaren. Gezondheid wordt daarbij gedefinieerd als het vermogen zich aan te passen en een eigen regie te voeren, in het licht van de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven (Huber) Het contact met de behandelaar is vaak gecentreerd rondom de klacht of dat wat er niet goed gaat in het leven van de cliënt.
Gezondheid houdt zich steeds meer bezig met de gezondheidsbeleving van mensen. Dat vraagt een andere kijk en grondhouding over ziek zijn, behandeling en therapie. Wij allemaal maken dan wel eens mee dat onze eigen ideeën, onze eigen percepties over ziekte, gezondheid en therapie gaan meespelen in de behandeling. Het idee van de behandelaar komt niet altijd overeen met die van de patiënt/cliënt, resulterend in een werkrelatie die erg veel energie kost.
De mens in het algemeen is de basisbehoefte ‘veiligheid’ continu aan het (be)oordelen van verschillende situaties. Als professional wordt zelfs een oordeel verwacht. Elk oordeel dat we als mens en behandelaar hebben over de ander of over een ziekte zegt veel meer over jezelf dan over de ander. Ieder mens heeft zijn eigen levensverhaal, eigen geschiedenis en ervaringen. Dit heeft ieder mens gemaakt tot wat hij/zij nu is.
Naast kennis over de patiënt/cliënt vraagt het uiteraard ook veel zelfkennis van de behandelaar. Training in zelfreflectie en persoonlijke ontwikkeling maken dat je beter kunt aansluiten, en begrip hebben voor de perceptie van de cliënt voor zijn/haar ervaren gezondheidsprobleem en hier beter mee om kunt gaan in de behandeling. Deze NLP practitioner training voor paramedici kan hierbij helpend zijn.
De mens (dus ook de cliënt en professional) wil van nature een leven waarin je met minder energie meer gedaan krijgt. Net zoals we eigenlijk allemaal lekker in ons vel willen zitten.
Echter het leven brengt je soms situaties op je pad waar je niet voor kiest. Zaken die je liever had overgeslagen als je zou kunnen. Nu is de vraag, hoe ga je om met de live-events die op je pad komen? Daarin heb je namelijk een keuze.
Een leven met meer efficiënte en effectievere communicatie en coping strategieën kun je leren. Hoe? Daar is deze training voor bedoeld.

In deze intensieve persoonlijke reis ga je aan de slag met je eigen innerlijke wereld en leer je om vandaar uit de ander op meer effectievere manier te benaderen.
Je zult in deze 12 daagse training bewust worden van je onbewuste processen. Zoals bijvoorbeeld je overtuigingen, patronen, taalgebruik, hebbelijk- en onhebbelijk gedrag, emoties en vele andere onderwerpen. Je leert technieken om je eigen stemming en die van anderen op een positieve manier te beïnvloeden. En gebruik te maken van verandering op een diepe onbewuste laag.

Positionering:
Deze opleiding is bedoeld voor fysiotherapeuten die werkzaam zijn met cliënten waarbij leefstijl, gedrag, gedragsverandering en dus communicatie een grote rol spelen. De opleiding sluit aan bij de reeds geaccrediteerde cursussen:

 • Beweegprogramma’s
 • Motiverende gespreksvoering
 • HVL gerelateerde cursussen

Na deze NLP opleiding heb je veel geleerd over jouw patiënt/cliënt, maar vooral ook over jezelf als behandelaar en als mens. Tevens heb je tools aangereikt gekregen en kun je deze effectief inzetten bij de gebeurtenissen die op je pad komen. Ook heb je de vaardigheden deze tools aan te leren in de behandeling van cliënten.

Docenten

 • Alex Vaassen, oefentherapeut Mensendieck, trainer/coach
 • Liesbeth van Zuiden, fysiotherapeut, trainer/coach

Cursusleiding

 • Alex Vaassen, oefentherapeut Mensendieck, trainer/coach
 • Frans Lanting, Nederlands Paramedisch Instituut

Didactische werkwijze

Responsiecollege, ervaringsoefeningen, bewustwordingsoefeningen en observatieoefeningen

Je contactpersonen bij het NPi

Voor administratieve en algemene vragen:

karin-pot Karin Pot-Tieleman
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefoon: 06 82 12 46 78
(bereikbaar ma.ochtend, dinsdag en donderdag van 9.00 uur tot 15.00 uur, en vr.ochtend)

Voor inhoudelijke vragen:

frans-lanting Frans Lanting
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefoon: 06 15 86 19 50