Aanmelden
Digitaal
Themagebied: Bekkenproblematiek
Doelgroepen: fysiotherapeuten / oefentherapeuten
Werkgebied: Eerste lijn / tweede lijn
Startdatum: dinsdag 17 september 2024
Einddatum: dinsdag 17 september 2024
Aantal deelnemers: Minimaal 50, maximaal 100
Studiebelasting: 2 uur
Aantal contacturen: 2
Aantal contactdagen: 1
Taal: Nederlands
Verhouding praktijk en theorie: Overwegend theoretisch
Niveau: verdieping
Cursusnummer: 2406251
Blended learning: Nee
Masterclass: Nee
Toetsing: Nee
Certificaat: Ja

Programma en informatie voor deelnemers

Als deelnemer krijg je toegang tot de besloten website www.npicursus.nl.
Op deze site tref je alle extra informatie aan zoals bijvoorbeeld het programma, eventuele voorbereiding en andere relevante informatie.

Over de sprekers

Eva Verlinden

is orthopedagoog, gepromoveerd onderzoeker en coördinator van het Centrum Seksueel Geweld (CSG) Zuid-Holland. Zij studeerde pedagogische wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. In 2014 promoveerde ze tot doctor binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie van het Amsterdam UMC. Eva is expert op het gebied van psychotrauma en seksueel misbruik en heeft de nodige werkervaring in zowel praktijk, beleid als onderzoek. Zij maakt zich sterk om de kennis rond seksueel geweld bij professionals te vergoten zodat zij dit kunnen inzetten tijdens hun werk.

Dr. Marijke Slieker-ten Hove

is bekkenfysiotherapeut en voormalig directeur van het ProFundum Instituut en onderzoeker bij het Erasmus MC en het UMCG. Zij is in 2009 gepromoveerd op een onderzoek naar bekkenbodemklachten bij vrouwen uit een algemene populatie. Zij werkt hard aan kennisdeling over bekken(bodem) gerelateerde klachten. Marijke is erelid van de NVFB, heeft de clinical abstract prijs gewonnen bij het ICS-IIUGA en heeft de scriptieprijs gewonnen bij het KNGF voor haar proefschrift. Zij is vanwege haar (inter)nationale werk benoemd tot officier in de orde van Oranje Nassau. Zij is auteur van Verborgen Vrouwenleed, een handboek over bekkenbodemgerelateerde klachten en initiatiefnemer van de app bekkenbodem. Daarnaast is zij als docent verbonden aan het NPi en geeft (inter)nationaal lezingen en trainingen.


NPi-webinar

Dit webinar bestaat uit lezingen van een expert, afgewisseld met interactieve discussie en beantwoording van vragen. Je kunt als deelnemer tijdens het webinar vragen stellen via de Q&A functie en ervaringen delen via de chat.


Het webinar vindt plaats van 19.00 uur tot 21.00 uur
Vanaf 18.30 uur kan worden ingelogd.

Datum

Dinsdagavond 17 september 2024

Kosten

39,- (met NPi-kortingskaart) respectievelijk € 45,-

Locatie

  • Online

Accreditatie

Deze scholing is geaccrediteerd voor: Basisregister Algemeen fysiotherapeut (Kwaliteitshuis - KRF en SKF) met 2 punten.

Doel

Na afloop van dit webinar kan de deelnemer de mogelijke oorzaken van aanhoudende klachten betreffende het bewegend functioneren ten gevolge van een seksueel trauma benoemen. Tevens kan de deelnemer deze klachten herkennen en duiden bij patiënten die slachtoffer zijn van seksueel geweld en die mogelijk op een andere manier benaderd dienen te worden. Na dit webinar heeft de deelnemer handvatten om bij het vermoeden van een seksueel trauma de juiste adviezen te kunnen geven.

Beschrijving

In dit webinar bespreekt Eva Verlinden de harde cijfers rond seksueel geweld en de hulppaden die beschikbaar zijn waar patiënten naar verwezen kunnen worden en wat je van het Centrum Seksueel Geweld mag verwachten. Marijke Slieker-ten Hove zoomt in op de functie van de bekkenbodemspieren en de mogelijke gevolgen van een seksueel trauma op het bewegend functioneren.

webinar kinderen

Didactische werkwijze

Webinar

Je contactpersonen bij het NPi

Voor administratieve en algemene vragen:

joke-smit Joke Smit
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefoon: 06 82 64 35 84

Voor inhoudelijke vragen:

sandra-sangers Sandra Sangers
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefoon: 06 54 29 58 19