Als deelnemer krijg je toegang tot de besloten website www.npicursus.nl.
Op deze site tref je alle extra informatie aan zoals bijvoorbeeld het programma, eventuele voorbereiding en andere relevante informatie.
is werkzaam als oncologie- en oedeemfysiotherapeut in de 1e lijn. Tijdens haar master thesis van de Master Oncologic Physical Therapy heeft ze onderzoek gedaan naar de diagnostiek van het axillary web syndrome (AWS). Sinds eind 2023 is Sonja als algemeen bestuurslid betrokken bij de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie binnen de Lymfologie en Oncologie.
is oncologie- en oedeemfysiotherapeut en klinisch epidemioloog. Ze is werkzaam bij Fysiotherapie De Lus in Zwijndrecht. Michelle is bestuurslid met de portefuille wetenschap bij de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie binnen de Lymfologie en Oncologie (portefuillehouder wetenschap oedeem en oncologie). Ze is sinds 2015 betrokken als docent bij de Master Oncology Physical Therapy van Avans+.
Dit webinar bestaat uit lezingen van experts, afgewisseld met interactieve discussie en beantwoording van vragen. Je kunt als deelnemer tijdens het webinar vragen stellen en ervaringen delen, mondeling en via de chat.
Het webinar vindt plaats van 19.30 uur tot 21.30 uur
Vanaf 19.00 uur kan worden ingelogd.
Woensdagavond 12 maart 2025
€ 39,- (met NPi-kortingskaart) respectievelijk € 45,-
Deze scholing is geaccrediteerd voor: Basisregister Algemeen fysiotherapeut (Kwaliteitshuis - KRF en SKF) / Aantekeningenregister Oedeemfysiotherapeut (NVFL) / Deelregister Oncologiefysiotherapeut (NVFL) met 2 punten.
Na dit webinar kun je:
Het Axillary Web Syndrome (AWS) is een fenomeen dat zich voor kan doen na oncologische behandeling bij borstkanker of melanoom. Door patiënten vaak ervaren in combinatie met pijn, een strak gevoel en angst. AWS kan onder andere de schoudermobiliteit fors beperken. In de fase tussen oncologische chirurgie en radiotherapie kan dit vertraging geven in de start voor de radiotherapie, wat zeer ongewenst is. Het AWS kan ook problemen opleveren in het algemeen dagelijks leven van patiënten. Het AWS is lange tijd een onderbelicht onderwerp geweest binnen de (na)zorg voor patiënten na oncologische ingrepen.
Webinar
Vraag 1: Welke beoordeling geef je de cursus in het algemeen?
Vraag 2: In welke mate beschikte(n) de docent(en)/spreker(s)* over de benodigde vakinhoudelijke kennis en vaardigheden?
Vraag 3: In welke mate is het geleerde toepasbaar in jouw huidige of toekomstige beroeps- en/of functie-uitoefening?
Vraag 4: Hoe luidt jouw oordeel over de organisatie tijdens de scholingsactiviteit (denk aan accommodatie, bereikbaarheid, kwaliteit van opleidingsruimten, hoeveelheid pauze, cursustijden, verzorging etc.)?
Vraag 5: Zou je het volgen van deze scholingsactiviteit aanbevelen aan collega's?
Joke Smit
e-mail:
telefoon: 06 82 64 35 84
Michael Schermer
e-mail:
telefoon: 06 15 87 16 73