Als deelnemer krijg je toegang tot de besloten website www.npicursus.nl.
Op deze site tref je alle extra informatie aan zoals bijvoorbeeld het programma, eventuele voorbereiding en andere relevante informatie.
Prof. Mira Meeús heeft een PhD in revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, heeft meer dan 270 papers gepubliceerd en staat bekend om haar expertise in chronische / aanhoudende pijn. Ze bestudeert chronische pijn en hoe het gevoel van pijn bij individuele patiënten gemoduleerd wordt.
Ze houdt daarbij rekening met biologische, psychologische en sociale factoren die leiden tot de uiteindelijke gewaarwording van pijn. Ze bestudeert ook de impact van pijn op fysieke activiteit, inspanning en gezondheid. Ze is medeoprichter van de internationale onderzoeksgroep Pain in Motion en heeft talrijke onderscheidingen ontvangen voor haar bijdragen aan het vakgebied, zowel nationaal als internationaal.
Dit webinar (via Zoom) bestaat uit een live sessie met presentaties van een expert, afgewisseld met interactieve discussies en beantwoording van vragen. Je kunt als deelnemer tijdens het webinar live en via de chat vragen stellen en met de spreker in discussie gaan.
Het webinar vindt plaats van 19.30 uur tot 21.30 uur
Vanaf 19.00 uur kan worden ingelogd.
Maandagavond 16 december 2024
€ 39,- (met NPi-kortingskaart) respectievelijk € 45,-
Deze scholing is geaccrediteerd voor: Basisregister Algemeen fysiotherapeut (Kwaliteitshuis - KRF en SKF) / Oefentherapeut (coulance regeling) met 2 punten.
Voor oefentherapeuten geldt de ‘coulance regeling’.
Na het volgen van dit webinar:
Ondanks de diversiteit in de chronische pijnproblematiek qua onderliggende mechanismen, klinische symptomatologie, diagnoses, etc. is de hoeksteen van de behandeling “fysieke activiteit”. In vergelijking met andere therapieën, is het verhogen van fysieke activiteit of het aanbieden van oefentherapie de aanpak waarvoor de sterkste evidentie bestaat. Nochtans is het vaak ook één van de meest uitdagende benaderingen. De grootste barrière is de compliantie en de therapietrouw van patiënten binnen deze aanpak. Wat maakt het zo moeilijk om deze patiënten aan het bewegen te krijgen en hoe kunnen we dit proberen te faciliteren?
Webinar
Vraag 1: Welke beoordeling geef je de cursus in het algemeen?
Vraag 2: In welke mate beschikte(n) de docent(en)/spreker(s)* over de benodigde vakinhoudelijke kennis en vaardigheden?
Vraag 3: In welke mate is het geleerde toepasbaar in jouw huidige of toekomstige beroeps- en/of functie-uitoefening?
Vraag 4: Hoe luidt jouw oordeel over de organisatie tijdens de scholingsactiviteit (denk aan accommodatie, bereikbaarheid, kwaliteit van opleidingsruimten, hoeveelheid pauze, cursustijden, verzorging etc.)?
Vraag 5: Zou je het volgen van deze scholingsactiviteit aanbevelen aan collega's?
Vanessa Floor
e-mail:
telefoon: 06 82 14 07 72
(bereikbaar ma.ochtend en di.ochtend vanaf 09.30 uur en donderdag)
Frans Lanting
e-mail:
telefoon: 06 15 86 19 50