Ik vond het een hele leuke cursus. Die goed aansluit bij mijn werkzaamheden.
Eindelijk weer een goede nuttige scholing! Dank!
Goede cursus! Echter te weinig tijd voor zulke goede docenten/sprekers.
Prima masterclass. Zeer veel informatie!
Als deelnemer krijg je toegang tot de besloten website www.npicursus.nl.
Op deze site tref je alle extra informatie aan zoals bijvoorbeeld het programma, eventuele voorbereiding en andere relevante informatie.
Zaterdag 10 mei 2025
€ 275,- (met NPi-kortingskaart) respectievelijk € 305,- inclusief verzorging en cursusmateriaal
Deze scholing is geaccrediteerd voor: Basisregister Algemeen fysiotherapeut (Kwaliteitshuis - KRF en SKF) / Oefentherapeut (coulance regeling) / Aantekeningenregister Longfysiotherapeut (VHVL) met 6 punten.
Uitleg coulance regeling voor oefentherapeuten
Voor deze masterclass is het een voorwaarde dat je de NPi-Basiscursus Fysiotherapie bij mensen met een longaandoening (voorheen 'COPD en astma') en/of 'Hartfalen' (voor tweedelijns fysiotherapeuten) hebt gevolgd.
Na deze masterclass ben je in staat het specifieke onderzoek van de inspiratoire en expiratoire spierkracht en de verschillende modaliteiten van ademspiertraining toe te passen bij patiënten met respiratoire aandoeningen.
Het NPi organiseert geregeld zgn. 'masterclasses'. Onder een masterclass verstaan we: een scholingsactiviteit, gegeven door (inter-)nationaal gerenommeerde experts, die qua inhoud vernieuwend is voor paramedici die zich in een bepaalde richting hebben gespecialiseerd, en waarvoor een duidelijk omschreven ingangsniveau geldt.
De klinische betekenis van ademspierdisfunctie wordt de laatste jaren steeds meer onderkend. Niet alleen bij patiënten met respiratoire aandoeningen, zoals COPD en cystic fibrosis, maar ook bij patiënten met hartfalen, neuromusculaire aandoeningen, chirurgische patiënten en mogelijk ook bij gezonden (atleten) heeft respiratoire spierzwakte klinische consequenties zoals, kortademigheid, verminderd inspanningsvermogen, ineffectieve hoest, postoperatieve pulmonale complicaties en bemoeilijkte ontwenning van beademde patiënten. In deze masterclass zal worden ingegaan op het klinische beeld van ademspierdisfunctie bij verschillende patiëntpopulaties, het specifieke onderzoek van de inspiratoire en expiratoire spierkracht, en de verschillende modaliteiten van ademspiertraning en de wetenschappelijk aangetoonde effectiviteit hiervan. Er zullen praktische demonstraties en patiëntcasuïstiek worden gehanteerd als werkvormen naast plenaire voordrachten.
Naast hoorcollege, responsiecollege en practica zal in werkgroepen gewerkt worden, waarbij een beroep gedaan wordt op de actieve participatie van de deelnemers.
Vraag 1: Welke beoordeling geef je de cursus in het algemeen?
Vraag 2: In welke mate beschikte(n) de docent(en)/spreker(s)* over de benodigde vakinhoudelijke kennis en vaardigheden?
Vraag 3: In welke mate is het geleerde toepasbaar in jouw huidige of toekomstige beroeps- en/of functie-uitoefening?
Vraag 4: Hoe luidt jouw oordeel over de organisatie tijdens de scholingsactiviteit (denk aan accommodatie, bereikbaarheid, kwaliteit van opleidingsruimten, hoeveelheid pauze, cursustijden, verzorging etc.)?
Vraag 5: Zou je het volgen van deze scholingsactiviteit aanbevelen aan collega's?
Vera van Opstal-Verbruggen
e-mail:
telefoon: 06 82 14 86 45
(bereikbaar ma.middag en dinsdag t/m vrijdagochtend)
Frans Lanting
e-mail:
telefoon: 06 15 86 19 50