Uitermate goed uitgebalanceerde lesstof. Wijze waarop de lesstof gedoceerd werd perfect van beide docenten!
Veel geleerd over nieuwe ontwikkelingen. Kennis opgedaan en nieuwe en gestructureerde manier van denken/benaderen aangereikt gekregen voor het aanpakken van een trainingsvraagstuk
Met veel plezier de cursus gevolgd. Veel geleerd en goed toe te passen in de praktijk. Jammer dat het al afgelopen is.
Prima cursus, inhoudelijk sterk en geleid door 2 zeer goede sprekers.
Hele goede cursus die het inzicht van de fysiotherapeut zeer verbreed over het handelen in de praktijk naar de fysiologische eigenschappen in het bewegen.
Als deelnemer krijg je toegang tot de besloten website www.npicursus.nl.
Op deze site tref je alle extra informatie aan zoals bijvoorbeeld het programma, eventuele voorbereiding en andere relevante informatie.
Ben jij fysiotherapeut, oefentherapeut, ergotherapeut of revalidatiefysiotherapeut? Wil je je kennis en vaardigheden op het gebied van inspanningsfysiologie en oefentherapie naar een hoger niveau tillen? Dan is deze cursus perfect voor jou!
Wat leer je?
Na deze cursus kun je:
Waarom deze cursus?
Voor wie?
Deze cursus is speciaal ontworpen voor:
Wat levert het je op?
Na deze cursus ben je in staat om:
Verplicht studiemateriaal: Het boek ‘Inspanningsfysiologie, oefentherapie en training’ (3e herziene druk, 2019) is vereist voor deze cursus.
Schrijf je vandaag nog in en til je expertise naar een hoger niveau!
Woensdag 1 oktober, woensdag 8 oktober en woensdagochtend 3 december 2025
€ 690,- (met NPi-kortingskaart) respectievelijk € 765,- inclusief verzorging en cursusmateriaal
Deze scholing is geaccrediteerd voor: Basisregister Algemeen fysiotherapeut (Kwaliteitshuis - KRF en SKF) / Oefentherapeut (coulance regeling) met 26 punten.
Uitleg coulanceregeling voor oefentherapeuten
Na de cursus kan je:
Oefentherapie door fysio-, ergo- en oefentherapeuten vraagt steeds meer om onderbouwing vanuit inspanningsfysiologie en trainingsleer. Doelstellingen zoals ‘vergroten van lokaal spieruithoudingsvermogen’, ‘vergroten van (sub)maximale kracht’ en ‘toename van anaerobe vermogen’ zijn hierbij belangrijk. De kernvraag is: “Wanneer wordt bewegen trainen?”
Op basis van de e-learningmodules bespreken we de stof interactief, met nadruk op kennis en toepassing in de praktijk. We besteden uitgebreid aandacht aan inspanningsfysiologische aspecten van uithoudingsvermogen en kracht, bespreken fysiologische veranderingen door fysieke inspanning en koppelen gestructureerde belastingsprikkels aan fysiologische effecten. Om het anaeroob of aeroob uithoudingsvermogen te verbeteren, moeten intensiteit, duur en frequentie van de trainingsprikkel voldoen aan bepaalde eisen. Dit geldt ook voor het vergroten van kracht, zoals explosieve of (sub)maximale kracht.
We behandelen ook ‘trainingsprincipes’, met nadruk op de regel van ‘specificiteit’ van trainingseffecten. Tijdens de cursus bespreken we inspanningsfysiologische testen, waarbij de praktische uitvoerbaarheid voor therapeuten centraal staat. We maken ook een uitstapje naar het trainen van ouderen en jeugd.
Blended learning
Deze cursus combineert fysieke cursusdagen met een e-learningmodule in drie delen. Je doorloopt het eerste deel voor de eerste cursusdag, het tweede deel tussen de eerste en tweede dag, en het derde deel bestaat uit het volgen van een duur- en krachttrainingsprogramma van een cliënt ter voorbereiding op de derde bijeenkomst. Het doorlopen van elk deel kost ongeveer 4-5 uur. Voor dag 1 en 2 is het boek ‘Inspanningsfysiologie, oefentherapie en training’ leidend. In de e-learningmodule staat duidelijk welke hoofdstukken je moet bestuderen.
G.M. van der Poel, M.W.A. Jongert, J.J. de Morree
Derde, herziene druk, 2019
Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum
ISBN 978 90 368 2256 5
Thuisstudie (3 e-learning modules), responsiecollege en praktijkopdrachten.
Vraag 1: Welke beoordeling geef je de cursus in het algemeen?
Vraag 2: In welke mate beschikte(n) de docent(en)/spreker(s)* over de benodigde vakinhoudelijke kennis en vaardigheden?
Vraag 3: In welke mate is het geleerde toepasbaar in jouw huidige of toekomstige beroeps- en/of functie-uitoefening?
Vraag 4: Hoe luidt jouw oordeel over de organisatie tijdens de scholingsactiviteit (denk aan accommodatie, bereikbaarheid, kwaliteit van opleidingsruimten, hoeveelheid pauze, cursustijden, verzorging etc.)?
Vraag 5: Zou je het volgen van deze scholingsactiviteit aanbevelen aan collega's?
Vera van Opstal-Verbruggen
e-mail:
telefoon: 06 82 14 86 45
(bereikbaar ma.middag en dinsdag t/m vrijdagochtend)
Fenna van Harten
e-mail:
telefoon: 06-30687539