Als deelnemer krijg je toegang tot de besloten website www.npicursus.nl.
Op deze site tref je alle extra informatie aan zoals bijvoorbeeld het programma, eventuele voorbereiding en andere relevante informatie.
€ 410,- (met NPi-kortingskaart) respectievelijk € 455,- inclusief verzorging en cursusmateriaal
Deze scholing is geaccrediteerd voor: Basisregister Algemeen fysiotherapeut (KNGF en Keurmerk) met 10 punten.
Deze scholing is geaccrediteerd voor Ergotherapeuten (ADAP) met 10 punten.
De doelgroep van dit skills lab is fysio- en ergotherapeuten. Ervaring in de handtherapie is een pré.
Na dit skills lab kun je de verworven kennis en vaardigheden over de behandeling van patiënten met artrose van de hand toepassen in de praktijk.
Je kunt na dit skills lab de volgende therapievormen geven aan patiënten met handartrose:
• oefentherapie
• spalktherapie/ondersteunende middelen
• leefstijladvies/gewrichtsbescherming.
Na dit skills lab:
Het NPi organiseert zogenaamde ‘skills labs handtherapie’. De focus van een skills lab ligt op het praktisch trainen van vaardigheden en/of op het klinisch redeneren/differentiaal diagnostiek. Het skills lab richt zich specifiek op fysio- en ergotherapeuten die al scholing op het terrein van handtherapie hebben gevolgd binnen de NPi-leerlijnen Handtherapie of bij andere scholingsaanbieders.
Artrose is de meest voorkomende reumatische aandoening van het bewegingsapparaat. Meer dan 30% van de bevolking ouder dan 45 jaar heeft gewrichtsklachten die veroorzaakt worden door artrose. Het kraakbeen gaat in kwaliteit achteruit; het wordt dunner en zachter. Dit leidt tot vervorming van het bot direct onder het kraakbeen. De meest voorkomende plaatsen in de hand die zijn aangedaan zijn de eindkootjes van de vingers (DIP-gewrichten) en het duimbasisgewricht (CMC1-gewricht). We gebruiken onze handen de hele dag door. Artrose van de hand heeft dan ook een behoorlijke impact op het dagelijks handelen.
In dit skills lab gaan we in op de gevolgen van artrose van de duim en vingers en de behandelmogelijkheden hiervan. Praktische vaardigheden die aan bod komen zijn: specifieke oefentherapie, ondersteunende spalken voor duim en vingers, toepassing van leefstijladviezen en duurzame aanpassingen.
Er wordt voornamelijk gewerkt in werkgroepen, waarbij een beroep wordt gedaan op de actieve participatie van de deelnemers.
Vraag 1: Welke beoordeling geef je de cursus in het algemeen?
Vraag 2: In welke mate beschikte(n) de docent(en)/spreker(s)* over de benodigde vakinhoudelijke kennis en vaardigheden?
Vraag 3: In welke mate is het geleerde toepasbaar in jouw huidige of toekomstige beroeps- en/of functie-uitoefening?
Vraag 4: Hoe luidt jouw oordeel over de organisatie tijdens de scholingsactiviteit (denk aan accommodatie, bereikbaarheid, kwaliteit van opleidingsruimten, hoeveelheid pauze, cursustijden, verzorging etc.)?
Vraag 5: Zou je het volgen van deze scholingsactiviteit aanbevelen aan collega's?
Angélique van Beekum
e-mail:
telefoon: 06 82 64 35 84
Fenna van Harten
e-mail:
telefoon: 06-30687539