Aanmelden
Digitaal Nieuw
Themagebied: Ouderen / Algemeen
Doelgroepen: fysiotherapeuten / oefentherapeuten / ergotherapeuten / geriatriefysiotherapeuten
Werkgebied: Eerste lijn / tweede lijn / derde lijn
Startdatum: maandag 16 juni 2025
Einddatum: maandag 16 juni 2025
Aantal deelnemers: Minimaal 30, maximaal 100
Studiebelasting: 2 uur
Aantal contacturen: 2
Aantal contactdagen: 1
Taal: Nederlands
Verhouding praktijk en theorie: Overwegend theoretisch
Niveau: verdieping
Cursusnummer: 2507371
Blended learning: Nee
Masterclass: Nee
Toetsing: Nee
Certificaat: Ja

Programma en informatie voor deelnemers

Als deelnemer krijg je toegang tot de besloten website www.npicursus.nl.
Op deze site tref je alle extra informatie aan zoals bijvoorbeeld het programma, eventuele voorbereiding en andere relevante informatie.

Dit webinar is onderdeel van een trilogie

De andere twee webinars zijn:


Over de spreker: Hans van DamHans Portret Hans van Dam 1740

Hans van Dam (1957) is al meer dan dertig jaar zelfstandig gevestigd docent en consulent hersenletsel en levenseindevragen en publicist. Zijn aandachtsgebied is NAH breed, vooral complexe problematiek. Vanaf 1987 schrijft hij opiniërende bijdragen, reportages en interviews voor diverse landelijke dag- en weekbladen en vakbladen. Van 1989 tot 2001 recenseerde hij voor De Volkskrant uitgaven op het gebied van gezondheidszorg en medische ethiek. In de jaren negentig leverde hij een belangrijke bijdrage aan het Gezondheidsraadadvies Patiënten in vegetatieve toestand (1994). Hij schreef een aantal boeken, ondermeer Euthanasie, de praktijk anders bekeken; interviews met nabestaanden (205) en Euthanasie, de praktijk van dichtbij bekeken; interviews met artsen (2007). Over dementie schreef hij samen met Ronald Geelen Dementie – van hersenlagen tot omgangsvragen ( 2016). Een aantal artikelen over NAH is gebundeld in Lepel in de soep (2017). Momenteel werkt hij aan een standaardwerk over het zelfgewilde einde van oude mensen (pil van Drion) en aan een boek over achtergronden van veranderingen in emotie en gedrag bij mensen met hersenaandoeningen.

Hans van Dam is voor zijn werk diverse malen onderscheiden. In 1995 kreeg hij de Floortje Bloem Prijs voor zijn publicitaire werk in het algemeen en in het bijzonder voor de aandacht die hij vroeg voor de ethische dilemma's bij mensen in een langdurig coma. In 2000 kreeg hij de C. van der Meerprijs voor medische ethiek, ingesteld door het VU-ziekenhuis in Amsterdam. In 2003 ontving hij de Senior Nurse Award, een internationale onderscheiding voor verpleegkundigen die de zorg een bijzondere dienst bewijzen. In 2008 ontving Hans van Dam de Walter Schuijtprijs voor de menselijke benadering van mensen met psychiatrische aandoening.

In 2017 werd hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau voor al het werk dat hij heeft gedaan en waarbij hij heeft geprobeerd de grenzen te verleggen binnen zijn werk.


NPi-webinar

Dit webinar (via Zoom) bestaat uit een live sessie met presentaties van een expert, afgewisseld met interactieve discussies en beantwoording van vragen. Je kunt als deelnemer tijdens het webinar live en via de chat vragen stellen en met de spreker in discussie gaan.

Het webinar vindt plaats van 19.30 uur tot 21.30 uur
Vanaf 19.00 uur kan worden ingelogd.

Datum

Maandagavond 16 juni 2025

Kosten

39,- (met NPi-kortingskaart) respectievelijk € 45,-

Locatie

  • Online

Accreditatie

Deze scholing is geaccrediteerd voor: Basisregister Algemeen fysiotherapeut (KNGF en Keurmerk) / Deelregister Geriatriefysiotherapeut / Oefentherapeut (coulance regeling) met 2 punten.

Voor oefentherapeuten geldt de ‘coulance regeling’.

Doel

Je kunt de pathofysiologie, gevolgen in gedrag benoemen bij mensen met een cerebellaire aandoening.

Ook kun je aangereikte handvatten in de benaderingswijzen voor contact in de dagelijkse praktijk toepassen.

Beschrijving

0737 webinars hans van dam

Hersenaandoeningen stellen altijd voor veel vragen. Inzicht in de aard van aandoeningen, wat die in aan hersenveranderingen genereren en de directe gevolgen in de regulering van cognitie, emoties en gedrag is een noodzakelijke basis om contact te leggen. Zonder contact is behandeling goeddeels kansloos. Andersom is inzicht een basis voor jullie behandeling. Dit laatste is het doel van deze webinars.

In een trilogie NAH webinars bespreekt Hans van Dam drie aandoeningen die het leven van mensen ingrijpend veranderen. Elke aandoening heeft specifieke gevolgen en vraagt specifieke benaderingen. Op een toegankelijke manier en een inhoud gericht op de praktijk van omgang bieden de webinars een solide grondslag om vanuit contact met deze mensen te werken. Van daaruit volgen praktische handvatten voor contact.

In dit webinar ligt de focus op mensen met een cerebellaire aandoening.

In het ogenschijnlijke doolhof van ingewikkelde hersenaandoeningen zoeken we begaanbare wegen. Jullie interactieve inbreng is hierin zeer waardevol en gewenst.

In dit webinar wordt de fysiotherapeutische behandeling buiten beschouwing gelaten.
Inschrijving kan voor elke webinar afzonderlijk.

 

Didactische werkwijze

Webinar

Je contactpersonen bij het NPi

Voor administratieve en algemene vragen:

angelique-van-beekum Angélique van Beekum
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefoon: 06 82 64 35 84

Voor inhoudelijke vragen:

frans-lanting Frans Lanting
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefoon: 06 15 86 19 50