Belangstelling
Themagebied: Algemeen
Doelgroep: Keurmerk fysiotherapeuten
Werkgebied: Eerste lijn
Planning nog niet bekend
Aantal deelnemers: Minimaal 15, maximaal 20
Studiebelasting: 10 uur
Aantal contacturen: 7
Aantal contactdagen: 2
Taal: Nederlands
Verhouding praktijk en theorie: 50/50
Niveau: post-HBO elementair
Cursusnummer: 1905741
Blended learning: Ja
Masterclass: Nee
Toetsing: Nee
Certificaat: Ja

Programma en informatie voor deelnemers

Als deelnemer krijg je toegang tot de besloten website www.npicursus.nl.
Op deze site tref je alle extra cursusinformatie aan zoals bijvoorbeeld het cursusprogramma, eventuele voorbereiding en andere relevante informatie.

Incompany voor visiteurs van Stichting Keurmerk Fysiotherapie

Deze cursus wordt georganiseerd voor visiteurs van Stichting Keurmerk Fysiotherapie. Dus geen vrije inschrijving mogelijk!

Let op:
Voor de eerste reguliere uitvoering, toegankelijk voor alle Keurmerkfysiotherapeuten kunnen belangstellenden zich hier melden.

Blended learning

Deze cursus is blended van vorm.
De cursus bestaat naast fysieke cursusdagen uit een e-learning module die elke deelnemer, tussen de éérste en tweede fysieke cursusdag in, individueel dient te doorlopen. Het maken van deze module neemt ongeveer 3 uur in beslag.
U dient de e-learning volledig doorlopen te hebben om aan de tweede fysieke cursus-bijeenkomst deel te kunnen nemen.

Locatie

  • HealthCare Auditing (HCA) te Haarlem (route)

Accreditatie

Deze cursus is geaccrediteerd voor het register: Keurmerk Fysiotherapie met 10 punten.

Voorkennis, voorwaarden, ingangsniveau

Deze cursus wordt georganiseerd voor visiteurs van Stichting Keurmerk Fysiotherapie.

Doel

Na afloop van de cursus kan de deelnemer:

  • de opzet van het Keurmerk dashboard beschrijven, de verschillende onderdelen onderscheiden en benoemen en het gebruik van het dashboard uitleggen
  • de verkregen gegevens uit het dashboard uitleggen en interpreteren, deze vergelijken met de benchmark gegevens en hieruit conclusies trekken
  • met de geïnterpreteerde en vergeleken gegevens uit het dashboard keuzes rechtvaardigen ten aanzien van kwaliteitsverbetering

Beschrijving

Data-analyse in een handomdraai met het volledig vernieuwde Keurmerk-dashboard, een prachtig perspectief voor uw praktijkvoering!

De Stichting Keurmerk Fysiotherapie ontwikkelt momenteel, in samenwerking met Nivel, een nieuw Dashboard voor de database (LDK), welke vanaf augustus 2019 stapsgewijs in gebruik genomen zal worden. De totale oplevering zal half oktober 2019 zijn. Het dashboard is een online tool voor leden van Stichting Keurmerk Fysiotherapie die spiegelinformatie geeft vanuit de praktijk en/of van het individu en dit vergelijkt met een landelijke benchmark. De spiegelinformatie is gebaseerd op data uit de EPD’s die wordt geleverd door praktijken die aangesloten zijn bij Stichting Keurmerk Fysiotherapie.

In de peer review systematiek blijkt dat veel therapeuten moeite hebben met het gebruik van het (huidige) dashboard en zeker met het interpreteren van de outcome data die zijn verzameld vanuit het dashboard en om deze te toetsen aan de benchmarkgegevens. Ook tijdens visitaties worden de dashboard gegevens gebruikt en blijkt interpretatie lastiger dan gedacht. Er zijn vele mogelijkheden om met de gegevens vanuit het dashboard aan kwaliteitsverbetering van fysiotherapeutisch handelen en fysiotherapeutische bedrijfsvoering te doen. Deze mogelijkheden worden echter nog onvoldoende benut.

Het NPi en Stichting Keurmerk Fysiotherapie hebben daarom gezamenlijk een cursus van 2 dagdelen en een online module ontwikkeld, waarin zowel het gebruik van het nieuwe dashboard als de interpretatie van gegevens uit het dashboard worden uitgelegd.
De cursus, die toegankelijk is voor Keurmerk fysiotherapeuten, heeft als doel drempels voor gebruik van het dashboard door de Keurmerk fysiotherapeuten weg te nemen, waarbij men het systeem (beter) leert kennen en er (meer) mee aan de slag gaat.

De cursus bestaat uit lezingen met achtergrondinformatie over het gebruik van het dashboard en over het interpreteren van data. Daarnaast zal er op beide cursusdagen uitgebreid praktisch worden geoefend.
Tussen beide cursusdagen in dient de deelnemer een online module te doorlopen ter voorbereiding op de tweede cursusdag.

Cursusleiding

  • Marleen Buruma, Nederlands Paramedisch Instituut

Didactische werkwijze

Hoorcollege, responsiecollege en casuïstiek in werkgroepen. Online voorbereiding.

Je contactpersonen bij het NPi

Voor administratieve en algemene vragen:

marjan-van-keeken Marjan van Keeken
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefoon: 06 8284 5081
Bereikbaar dinsdag t/m donderdag 9.00 uur tot 16.30 uur en vrijdag van 13.00 uur tot 16.30 uur

Voor inhoudelijke vragen:

marleen-buruma Marleen Buruma
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefoon: 06 15 86 19 49
Bereikbaar: ma.ochtend, dinsdag, donderdag en vrijdag