Als deelnemer krijg je toegang tot de besloten website www.npicursus.nl.
Op deze site tref je alle extra cursusinformatie aan zoals bijvoorbeeld het cursusprogramma, eventuele voorbereiding en andere relevante informatie.
Kinderfysiotherapeuten die tot 5 jaar geleden de cursus 'Functiestoornissen van de bekkenbodem bij kinderen’ hebben gevolgd, krijgen een vrijstelling van één dag (dag twee van de scholing; 28 november 2020) en betalen euro 250,- minder.
Als u hiervoor in aanmerking komt, dan graag voordat u zich inschrijft een couponcode aanvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Euro 4395,- inclusief verzorging en cursusmateriaal, respectievelijk euro 3955,- met NPi-kortingskaart
Deze cursus is geaccrediteerd voor de registers: Bekkenfysiotherapeut (KRF NL) / Kinderfysiotherapeut (KRF NL) / Vrij deel van het KRF NL / Keurmerk Fysiotherapie met 180 punten.
Deze opleiding is alleen toegankelijk voor geregistreerde bekkenfysiotherapeuten en geregistreerde kinderfysiotherapeuten.
Na de scholing kunt u als gespecialiseerd fysiotherapeut kinderen met problemen in de zindelijkheid onderzoeken en behandelen.
Het addendum ‘gespecialiseerde fysiotherapie bij kinderen met problemen in de zindelijkheid’ van de NVFB en de NVFK heeft als uitgangspunt gediend voor deze opleiding. De scholing is ontwikkeld om professioneel te kunnen werken met kinderen met problemen in de zindelijkheid en daarmee de patiëntveiligheid te waarborgen.
De scholing is opgezet volgens de principes van blended learning en is modulair opgebouwd. Deze modules dienen chronologisch gevolgd te worden van module 1 naar module 5. Op die manier sluiten de leeractiviteiten het beste aan op de leerdoelen en is het mogelijk om te differentiëren en te verdiepen. De dagelijkse praktijk is wat ons betreft een belangrijke leeromgeving en daarom volgt na iedere module een stageperiode. Er zijn 5 stagemomenten, ieder van minimaal 6 SBU. In de intervisie die regelmatig plaatsvindt leert u uw hun handelen verwoorden en onderbouwen.
Bekkenfysiotherapeuten en kinderfysiotherapeuten hebben ieder hun eigen kennis, vaardigheden en ervaring. Het eerste deel van de scholing volgen zij dan ook apart. Hierbij is echter steeds uitwisseling tussen beide groepen, zodat van meet af aan samenwerking centraal staat.
Na de eerste module wordt het traject gezamenlijk vervolgd en komt gespecialiseerde kennis van mictie- en defecatiestoornissen op de kinderleeftijd aan bod. Omgaan met complexe, onvoorspelbare situaties, ethiek en klinisch redeneren staan daarbij centraal.
De scholing bestaat uit 5 modules en een terugkomdag; in totaal 15 dagen contactonderwijs.
De inhoud is als volgt over de modules verdeeld:
Toetsing
Na module 2, 3 en 4 vindt een formatieve kennistoets plaats via e-learning modules.
Hier wordt getoetst op specialistische kennis die in de desbetreffende module aan de orde zijn gekomen.
De summatieve toetsing bestaat uit 5 onderdelen:
Hoorcollege, werkcollege, intervisie en stage
Vraag 1: Welke beoordeling geeft u de cursus in het algemeen?
Vraag 2: In welke mate beschikte(n) de docent(en)/spreker(s)* over de benodigde vakinhoudelijke kennis en vaardigheden?
Vraag 3: In welke mate is het geleerde toepasbaar in uw huidige of toekomstige beroeps- en/of functie-uitoefening?
Vraag 4: Hoe luidt uw oordeel over de organisatie tijdens de scholingsactiviteit (denk aan accommodatie, bereikbaarheid, kwaliteit van opleidingsruimten, hoeveelheid pauze, cursustijden, verzorging etc.)?
Vraag 5: Zou u het volgen van deze scholingsactiviteit aanbevelen aan collega's?
Caroline Schouten-van Oudheusden
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefoon: 06 8214 0772
(bereikbaar dinsdag van 9.00 uur tot 15.00 uur en van 9.00 uur tot 12.00 uur op de overige dagen)
Sandra Sangers
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefoon: 033 421 61 46