Programma en informatie voor deelnemers

Als deelnemer krijgt u toegang tot de besloten website www.npicursus.nl.
Op deze site treft u alle extra cursusinformatie aan zoals bijvoorbeeld het cursusprogramma, eventuele voorbereiding en andere relevante informatie.

Uw contactpersonen bij het NPi

Voor administratieve en algemene vragen:

vera-van-opstal Vera (V.G.) van Opstal-Verbruggen
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefoon: 06 8214 8645
(bereikbaar ma.middag en dinsdag t/m vrijdagochtend)

Voor inhoudelijke vragen:

hans-bult Hans (H.J.) Bult MSc
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefoon: 06 54 29 58 19

Themagebied: Musculoskeletaal
Doelgroepen: fysiotherapeuten / manueel therapeuten / sportfysiotherapeuten
Werkgebied: Eerste lijn / tweede lijn
Startdatum: zaterdag 20 maart 2021
Einddatum: zaterdag 27 maart 2021
Aantal deelnemers: Minimaal 24, maximaal 28
Studiebelasting: 16 uur
Aantal contacturen: 12
Aantal contactdagen: 2
Taal: Nederlands
Verhouding praktijk en theorie: Overwegend theoretisch
Niveau: expert
Cursusnummer: 2005941
Blended learning: Nee
Masterclass: Ja
Toetsing: Nee
Certificaat: Ja

Cursusdata

Zaterdag 20 maart en zaterdag 27 maart 2021

Kosten

Euro 550,- inclusief verzorging en cursusmateriaal, respectievelijk euro 495,- met NPi-kortingskaart

Accreditatie

Accreditatie in aanvraag

Beschrijving

Let op: Accreditatie wordt aangevraagd voor de registers: Algemeen fysiotherapeut (KRF NL) / Manueel therapeut (KRF NL) / Sportfysiotherapeut (KRF NL) / Vrij deel van het KRF NL / Keurmerk Fysiotherapie.

Het NPi organiseert geregeld zgn. 'masterclasses'. Onder een masterclass verstaan we: een scholingsactiviteit, gegeven door (inter-)nationaal gerenommeerde expert(s), die qua inhoud vernieuwend is voor paramedici die zich in een bepaalde richting hebben gespecialiseerd, en waarvoor een duidelijk omschreven ingangsniveau geldt.

Hoe ervaren je ook bent, soms kom je in je praktijk wel eens schoudercases tegen waarbij je met je handen in het haar zit. Er is al van alles geprobeerd, maar het gezondheidsprobleem van je cliënt is simpelweg te complex om er in je eentje uit te komen. Op zo’n moment heb je wel eens behoefte om uit je eigen redeneercirkel te worden getrokken en met een frisse blik naar de case te kunnen kijken.

Het oplossen van complexe klinische problemen maakt samenwerken veelal noodzakelijk en maakt ons vak bovendien interessant en dynamisch. En dát is waar het in deze masterclass om draait: het scholen van kritisch denkende, ‘open-minded’ professionals die behoefte hebben om samen met inhoudelijk gedreven collega’s nóg beter in hun vak te willen worden.

Deze interactieve tweedaagse masterclass vindt plaats in de inspirerende omgeving van ‘VRIJ’ in Culemborg. Het dient als verlengstuk van je eigen praktijk en biedt je bij uitstek de ruimte om onder leiding van inspirerende en ervaren docenten te sparren, te discussiëren en te reflecteren op eigen en andermans complexe schoudercasuïstiek. In het proces van klinisch redeneren wordt je gestimuleerd om uit reguliere ‘state-of-the-art’ denkkaders te stappen, ‘huisjes te ontheiligen’, en andere invalshoeken en mogelijkheden te verkennen. Daar waar gewenst zal uiteraard ook aandacht worden besteed aan diagnostische en therapeutische vaardigheden.

In deze masterclass streven de docenten naar een cursusinhoud die zoveel mogelijk aansluit bij actuele vragen uit je dagelijkse praktijk. De thema’s die aan bod komen, worden daarom vooral bepaald door de zelfingebrachte casuïstiek. Ter ondersteuning hiervan wordt gebruikgemaakt van recente inzichten uit de functionele anatomie en pathomechanismen, en uit de cognitieve neurowetenschappen als fundament voor perceptie-actiekoppelingen en gedragsaanpassingen onder invloed van pijn. En, omdat complexe problemen soms tot niet-conventionele oplossingen kunnen leiden, zal ook ethiek en moraalfilosofie niet ontbreken.

Kortom, ben je die kritisch denkende, open-minded en ervaren professional die behoefte heeft om samen met inhoudelijk gedreven collega’s en bevlogen docenten in een aangename en mooie omgeving te leren? Dan is dit de masterclass die je zoekt!

Doel

Doorbreken van routinematige denkwijzen in klinische besliskunde bij gezondheidsproblemen van cliënten met nek-, schouder- en armklachten.

Didactische werkwijze

Interactieve plenaire lezingen, afgewisseld met discussies, mini-battles, workshops en intervisie

Docenten

  • N.E. D'Hondt, docent, onderzoeker, consultant PT
  • P.J. Glashouwer MSc, docent, fysiotherapeut

Cursusleiding

  • N.E. D'Hondt, docent, onderzoeker, consultant PT
  • P.J. Glashouwer MSc, docent, fysiotherapeut
  • Hans (H.J.) Bult MSc, Nederlands Paramedisch Instituut

Locatie

  • Conferentiecentrum ‘VRIJ’ te Culemborg (route)
Deze cursus maakt deel uit van onderstaande leerlijn:
Leerlijn
Telefoon E-mail Locatie Twitter Facebook LinkedIn Instagram Vimeo