Leerzame en leuke cursus. Geleerde is goed bruikbaar in de praktijk. De lunch was heerlijk, maar zou wat mij betreft minder uitgebreid mogen.
Ik vond de cursus goed georganiseerd en verzorgd.Er waren goede docenten/sprekers en de nieuwste ontwikkelingen op gebied van traumazorg werden besproken.De cursus lijkt me geschikt voor zowel fysiotherapeuten die in de 1ste lijn werken als 2 de lijns werkende collega's.Vond het een leuke cursus,waar ik,werkend op een trauma afdeling in een ziekenhuis,wel wat aan heb gehad.
Vooral de aanwezigheid van patiënten is indrukwekkend. Zeer gedreven docenten !!!
Als deelnemer krijg je toegang tot de besloten website www.npicursus.nl.
Op deze site tref je alle extra cursusinformatie aan zoals bijvoorbeeld het cursusprogramma, eventuele voorbereiding en andere relevante informatie.
Omdat de cursus online plaatsvindt gedurende 2 dagen worden er minder kosten gemaakt voor de verzorging en ontvangen alle deelnemers na afloop van de cursus informatie over de compenstatieregeling.
Maandag 1 februari en maandag 8 februari 2021
Euro 430,-
Deze cursus is geaccrediteerd voor het register: Algemeen fysiotherapeut (KRF NL) / Vrij deel van het KRF NL / Keurmerk Fysiotherapie met 24 punten.
Na de cursus kan de deelnemer in zijn eigen ziekenhuis een start maken met het implementeren van de TTCM. De deelnemer heeft een beeld van de rol die op de traumapoli van de fysiotherapeut gevraagd wordt en heeft daarnaast voldoende handvatten om een Netwerk Traumarevalidatie op te zetten rond zijn eigen ziekenhuis. Met de in de cursus besproken kennis over de normale en afwijkende fractuurgenezing lukt het om heldere functionele doelstellingen te formuleren voor de 1ste lijns collega-fysiotherapeuten uit het Netwerk Traumarevalidatie.
Deze 2 daagse cursus is opgezet in het kader van de TTCM-Trial en de focus ligt op het implementeren van de TTCM (Transmuraal Trauma Care Model) in uw eigen ziekenhuis. Aan de hand van een praktische handleiding wordt de TTCM stapsgewijs doorlopen en wordt steeds de koppeling gemaakt naar de situatie in uw eigen ziekenhuis.
De eerste dag staat de rol van de klinisch fysiotherapeut op de traumapoli centraal. Wat zijn de taken en verantwoordelijkheden van de traumafysiotherapeut en hoe verhoudt de fysiotherapeut zich tot de traumachirurg zijn de centrale vragen. De tweede dag staat in het teken van het bouwen en onderhouden van een Netwerk Traumarevalidatie rond uw eigen ziekenhuis. Verder komt de communicatie met de 1ste lijn middels Zorgmail uitgebreid aan bod, zowel inhoudelijk als technisch.
Daarnaast is in het programma ruimte ingebouwd voor inhoudelijke presentaties en casuïstiek over fractuurgenezing, fractuurbehandeling, fractuurrevalidatie en het herkennen van complicaties of een afwijkend beloop. Van de deelnemers aan deze cursus wordt verondersteld dat zij ervaring met traumapatiënten in de kliniek hebben en derhalve enige voorkennis.
Er is tijdens de cursus uitgebreid de mogelijkheid om van gedachten te wisselen en te sparren met traumachirurgen en fysiotherapeuten die reeds met de TTCM werken. Samengevat komen de volgende onderwerpen aan bod:
Thuisstudie, hoorcollege, intervisie en casuïstiek
Vraag 1: Welke beoordeling geeft u de cursus in het algemeen?
Vraag 2: In welke mate beschikte(n) de docent(en)/spreker(s)* over de benodigde vakinhoudelijke kennis en vaardigheden?
Vraag 3: In welke mate is het geleerde toepasbaar in uw huidige of toekomstige beroeps- en/of functie-uitoefening?
Vraag 4: Hoe luidt uw oordeel over de organisatie tijdens de scholingsactiviteit (denk aan accommodatie, bereikbaarheid, kwaliteit van opleidingsruimten, hoeveelheid pauze, cursustijden, verzorging etc.)?
Vraag 5: Zou u het volgen van deze scholingsactiviteit aanbevelen aan collega's?
Joke (J.A) Smit
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefoon: 06 8264 3584
Frans (F.N.) Lanting
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefoon: 06 15 86 19 50