Programma en informatie voor deelnemers

Als deelnemer krijgt u toegang tot de besloten website www.npicursus.nl.
Op deze site treft u alle extra cursusinformatie aan zoals bijvoorbeeld het cursusprogramma, eventuele voorbereiding en andere relevante informatie.

Uw contactpersonen bij het NPi

Voor administratieve en algemene vragen:

marjan-van-keeken Marjan (M.T.) van Keeken
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefoon: 06 8284 5081
Bereikbaar dinsdag t/m donderdag 9.00 uur tot 16.30 uur en vrijdag van 13.00 uur tot 16.30 uur

Voor inhoudelijke vragen:

frans-lanting Frans (F.N.) Lanting
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefoon: 06 15 86 19 50

Themagebied: Algemeen
Doelgroepen: fysiotherapeuten / oefentherapeuten / ergotherapeuten / logopedisten / podotherapeuten / diëtisten / mondhygiënisten / orthoptisten / huidtherapeuten / verpleegkundigen / ziekenhuisfysiotherapeuten / revalidatiefysiotherapeuten
Werkgebied: Eerste lijn / tweede lijn
Startdatum: maandag 21 juni 2021
Einddatum: dinsdag 22 juni 2021
Aantal deelnemers: Minimaal 24, maximaal 32
Gem. beoordeling:
(8.8/10)
123 beoordelingen
Studiebelasting: 18 uur
Aantal contacturen: 15
Aantal contactdagen: 2,5
Taal: Nederlands
Verhouding praktijk en theorie: Overwegend praktisch
Niveau: post-HBO elementair
Cursusnummer: 2100641
Blended learning: Nee
Masterclass: Nee
Toetsing: Nee
Certificaat: Ja

Cursusdata

Maandagochtend, -middag en -avond 21 juni en dinsdag 22 juni 2021

Kosten

Euro 595,- inclusief verzorging en cursusmateriaal, respectievelijk euro 545,- met NPi-kortingskaart

Accreditatie

Deze cursus is geaccrediteerd voor de registers: Algemeen fysiotherapeut (KRF NL) / Vrij deel van het KRF NL / Keurmerk Fysiotherapie / Oefentherapeut (coulance regeling) met 18 punten.

Beschrijving

Deze cursus is ontwikkeld voor paramedici (fysiotherapeuten, oefentherapeuten, ergotherapeuten en andere paramedici) met een coachende en adviserende taak, die zich met name richten op de zelfredzaamheid van de cliënt en die hun coachende rol als therapeut willen verdiepen. De twee trainers (Alex Vaassen, trainer/coach & oefentherapeut Mensendieck en Liesbeth van Zuiden, trainer/coach & fysiotherapeut) reiken vanuit de NLP-principes en het 'oplossingsgerichte werk' technieken aan die bij uitstek te gebruiken zijn in de paramedische praktijk. Beide trainers zijn tot NLP-trainer en coach opgeleid en hebben een eigen coaching- en trainingspraktijk “spirit2move”. Daarnaast zetten zij hun rijke academische en praktische ervaring en kennis tijdens de cursus in.

Heeft u wel eens heel veel energie en motivatie in een cliënt gestoken en toch de cliënt niet in beweging weten te krijgen? Is het u ooit wel eens gebeurd dat een cliënt alles lijkt te hebben begrepen, alles heeft geleerd en toch niet in staat blijkt te zijn z’n gedrag te kunnen aanpassen? En weer terugvalt in zijn oude (gedrags-/bewegings)patroon? Heeft u zich wel eens afgevraagd waar dat vandaan komt of hoe dat komt? Heeft u een of meerdere van deze vragen met “Ja” beantwoord, dan geeft deze cursus u inzicht in hoe u handelt en het effect daarvan op uw cliënt. Tevens leert u een aantal technieken om u en uw patiënt in de juiste richting ‘in beweging’ te krijgen.

Veel gedachten van cliënten over wat er met hen aan de hand is, zijn onbewust en kunnen nog niet door hen onder woorden worden gebracht. Als gedachten worden uitgesproken, dan komt dat tot uiting in woorden, woorden die uitgesproken worden leiden tot daden en daden kunnen leiden tot verandering. Wat als je nu je gedachten zou kunnen veranderen? En wat zou er mogelijk kunnen zijn als je gedachten in woorden kunt vatten die op hun beurt tot veranderd gedrag leiden? De paramedicus leert in deze cursus hoe hij de cliënt in staat kan stellen z’n gedachten en de daaruit volgende woorden in daden kan omzetten. Daarbij maakt hij gebruik van suggesties in het taalgebruik om de cliënt in beweging te krijgen naar zijn/haar doel.

In de cursus is er naast theoretische uitleg veel ruimte voor praktijk. Er wordt veel tijd besteed aan het oefenen in groepjes. Ervarings-, bewustwordings- en observatieoefeningen zijn belangrijke elementen in deze cursus, zodat de opgedane kennis direct in praktijk kan worden gebracht.

Doel

Na de cursus heeft de deelnemer meer inzicht in de ‘beweeg’redenen achter het gedrag van cliënten. Tevens kan de deelnemer makkelijker aansluiten bij datgene wat de cliënt aangeeft, om van daaruit de cliënt te laten bewegen naar de doelen die samen met de cliënt gesteld zijn. Deze cursus biedt voor paramedici een introductie in de methode Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP).

Didactische werkwijze

Thuisstudie, responsiecollege, ervaringsoefeningen, bewustwordingsoefeningen en observatieoefeningen

Docenten

  • J.N.A.A. Vaassen, oefentherapeut Mensendieck, trainer/coach
  • mw. J.E.M. van Zuiden, fysiotherapeut, trainer/coach

Cursusleiding

  • J.N.A.A. Vaassen, oefentherapeut Mensendieck, trainer/coach
  • Frans (F.N.) Lanting, Nederlands Paramedisch Instituut

Locatie

  • Fletcher Hotel-Restaurant De Buunderkamp te Wolfheze (route)

Beoordeling door cursisten

Vraag 1: Welke beoordeling geeft u de cursus in het algemeen?

Vraag 2: In welke mate beschikte(n) de docent(en)/spreker(s)* over de benodigde vakinhoudelijke kennis en vaardigheden?

Vraag 3: In welke mate is het geleerde toepasbaar in uw huidige of toekomstige beroeps- en/of functie-uitoefening?

Vraag 4: Hoe luidt uw oordeel over de organisatie tijdens de scholingsactiviteit (denk aan accommodatie, bereikbaarheid, kwaliteit van opleidingsruimten, hoeveelheid pauze, cursustijden, verzorging etc.)?

Vraag 5: Zou u het volgen van deze scholingsactiviteit aanbevelen aan collega's?

Quotes van cursisten

Zeer leuke cursus, waarbij veel praktisch handelen. trainers Alex en Liesbeth waar erg goed op elkaar ingesteld en deelde hun kennis met veel passie en enthousiasme. Een topteam samen!

zeer verrassend als je over dit onderwerp weinig weet de les vorm/cursusleiding betrok de gehele "mens" bij de cursus, niet allen kennis overdracht ook een manier van doen, beleven,ervaren.

Waardevolle aanvulling op de cursus Motiverende gespreksvoering, aanrader!

Als introvert persoon realiseer je je pas bij thuiskomst de werkelijke waarde van de cursus. Die is dus top! Ging niet over abstracte patiënten maar over mij! Nogmaals dank aan Liesbeth en Alex

Telefoon E-mail Locatie Twitter Facebook LinkedIn Instagram Vimeo