Aanmelden
Digitaal Nieuw
Themagebied: Lymfologie en oncologie
Doelgroep: oedeemfysiotherapeuten
Werkgebied: Eerste lijn / tweede lijn
Startdatum: maandag 19 april 2021
Einddatum: maandag 19 april 2021
Aantal deelnemers: Minimaal 50, maximaal 200
Studiebelasting: 1,5 uur
Aantal contacturen: 1,5
Aantal contactdagen: 1
Taal: Nederlands
Verhouding praktijk en theorie: Overwegend theoretisch
Niveau: verdieping
Cursusnummer: 2106181
Blended learning: Nee
Masterclass: Nee
Toetsing: Nee
Certificaat: Ja

Programma en informatie voor deelnemers

Als deelnemer krijg je toegang tot de besloten website www.npicursus.nl.
Op deze site tref je alle extra cursusinformatie aan zoals bijvoorbeeld het cursusprogramma, eventuele voorbereiding en andere relevante informatie.

Over de sprekers


prof. dr. Nele Devoogdt

is professor aan het Departement Revalidatiewetenschappen van de KU Leuven, kinesitherapeut en coördinator van het centrum voor lymfoedeem van het UZ Leuven. Naast coördinerende taken, klinische evaluaties en behandelingen van patiënten met lymfoedeem en lipoedeem, doet ze wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de diagnostiek, preventie en behandeling van lymfoedeem en andere kankergerelateerde morbiditeiten. Ze geeft en organiseert regelmatig cursussen op het gebied van lymfologie en oncologie in België en Nederland.

Tom Zee

is fysiotherapeut / oedeemfysiotherapeut en cursusleider van de opleiding ‘Oedeemfysiotherapie’ bij het Nederlands Paramedisch Instituut. Daarnaast is hij betrokken bij verschillende andere NPi-scholingsactiviteiten op het gebied van oedeem en oedeembehandeling. Nadat hij meer dan 27 jaar praktijkhouder was in Arnhem werkt hij momenteel bij La Maison de Santé Pluridisciplinaire in Autun, Frankrijk.

Bert Verdonk

is fysiotherapeut / oedeemfysiotherapeut in Vechtstreek Fysiotherapie te Breukelen. Hij is als docent betrokken bij diverse scholingsactiviteiten in de NPi-leerlijn Lymfologie. Tevens is Bert redacteur/auteur van het boek ‘Oedeem en oedeemtherapie’, waarvan in de loop van 2021 een geheel herziene druk uitkomt. De redactie van ‘Oedeem en oedeemtherapie’ is bij deze uitgave in handen van Nele Devoogdt, Robert Damstra en Bert Verdonk.

NPi-webinar

De NPi webinars vinden plaats in nauwe samenwerking met KRB Producties vanuit een daarvoor ingerichte studio. Deelnemers kijken naar een interactieve uitzending.
De webinars bestaan uit lezingen van experts afgewisseld met paneldiscussies tussen de experts o.l.v. een gespreksleider.
Je kunt als deelnemer vragen stellen tijdens de webinar via de Q en A functie. Deze vragen zullen na afloop van de lezingen en tijdens de paneldiscussie besproken worden met de experts.


Het webinar vindt plaats van 19.30 uur tot 21.00 uur
Vanaf 19.00 uur kan worden ingelogd.

Datum

Maandagavond 19 april 2021

Kosten

Euro 45,-, respectievelijk euro 39,- met NPi-kortingskaart

Locatie

  • Online

Accreditatie

Accreditatie in aanvraag

Doel

Na afloop van dit webinar kan de deelnemer benoemen welke meetinstrumenten voor oedeemfysiotherapeuten relevant en bruikbaar zijn in de diagnostiek en bij de evaluatie van patiënten met lymfoedeem. Tevens kan de deelnemer verwoorden waarom klinimetrie essentieel is voor een goede oedeemfysiotherapeutische zorg aan lymfoedeempatiënten en wanneer een meting klinisch relevant is.

Beschrijving

In dit webinar wordt antwoord gegeven op de vraag 'Waarom is klinimetrie essentieel voor goede zorg aan lymfoedeempatiënten?'. Tijdens het eerste deel van het webinar bespreekt prof. dr. Nele Devoogdt welke meetinstrumenten het meest geëigend zijn voor het meten van veelvoorkomende stoornissen bij lymfoedeempatiënten (lymfoedeem in arm en been, spierkracht, pijn, overgewicht, etc.), beperkingen in activiteiten en participatieproblemen. Zowel de klinimetrische eigenschappen van de meetinstrumenten worden belicht als de klinische relevantie van de meetresultaten.
In het tweede deel van het webinar worden verschillende patiëntprofielen gepresenteerd, waarbij de sprekers samen met de webinar-deelnemers tot goed beargumenteerde keuzes komen welke klinimetrie voor déze patiënten het meest geschikt lijkt.

webinar lymfe

Didactische werkwijze

Webinar

Je contactpersonen bij het NPi

Voor administratieve en algemene vragen:

marjan-van-keeken Marjan van Keeken
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefoon: 06 8284 5081
Bereikbaar dinsdag t/m donderdag 9.00 uur tot 16.30 uur en vrijdag van 13.00 uur tot 16.30 uur

Voor inhoudelijke vragen:

michael-schermer Michael Schermer
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefoon: +31 (0) 6 15 87 16 73