Belangstelling
Digitaal
Themagebied: Kinderen
Doelgroepen: fysiotherapeuten / oefentherapeuten / kinderfysiotherapeuten / kinderoefentherapeuten
Werkgebied: Eerste lijn / tweede lijn
Planning nog niet bekend
Aantal deelnemers: Minimaal 50, maximaal 200
Studiebelasting: 2 uur
Aantal contacturen: 2
Aantal contactdagen: 1
Taal: Nederlands
Verhouding praktijk en theorie: Overwegend theoretisch
Niveau: verdieping
Cursusnummer: 2106161
Blended learning: Nee
Masterclass: Nee
Toetsing: Nee
Certificaat: Ja

Programma en informatie voor deelnemers

Als deelnemer krijg je toegang tot de besloten website www.npicursus.nl.
Op deze site tref je alle extra informatie aan zoals bijvoorbeeld het programma, eventuele voorbereiding en andere relevante informatie.

Over de sprekers


Dr. Monique L’Hoir

is klinisch pedagoog en gepromoveerd op het onderwerp wiegendood. Ze werkt bij de Wageningen Universiteit en bij de GGD Noord- en Oost-Gelderland. Ze heeft 23 jaar in het Wilhelmina Kinderziekenhuis gewerkt als GZ-psycholoog en psychotherapeut.

Jacqueline Lohle-Akkersdijk MPPT

is als kinderfysiotherapeut en sensorisch integratie therapeut werkzaam bij Fysiode in Deventer en begeleidt kinderen in het speciaal onderwijs.

NPi-webinar

De NPi webinars vinden plaats in nauwe samenwerking met KRB Producties vanuit een daarvoor ingerichte studio. Deelnemers kijken naar een interactieve uitzending.
De webinars bestaan uit lezingen van experts afgewisseld met paneldiscussies tussen de experts onder leiding van een gespreksleider.
Je kunt als deelnemer vragen stellen tijdens de webinar via de Q & A functie. Deze vragen zullen na afloop van de lezingen en tijdens de paneldiscussie besproken worden met de experts.


Het webinar vindt plaats van 19.30 uur tot 21.30 uur
Vanaf 19.00 uur kan worden ingelogd.

Kosten

Euro 45,-, respectievelijk euro 39,- met NPi-kortingskaart

Locatie

  • Online

Accreditatie

Deze scholing is geaccrediteerd voor: Keurmerk Fysiotherapie met 1 punten.
Deze scholing is geaccrediteerd voor Oefentherapeuten (ADAP) met 0 punten.

Doel

Als (kinder)fysiotherapeut of (kinder)oefentherapeut krijg je regelmatig te maken met kinderen en adolescenten met complexe psychische, gedrags-, of opvoedproblemen.

“Je hebt net van alles met het kind afgesproken over het oefenen thuis, en je stelt vast dat de moeder die het kind ophaalt nauwelijks luistert naar wat je vertelt. Ze haalt haar schouders op en mompelt: ‘hij moet het zelf maar doen en de vader moet hem maar helpen’. Je weet dat de ouders gescheiden zijn, een klassieke ‘vechtscheiding’. Het kind zit tussen twee vuren? Wat doe je?”

Deze en veel andere problemen, klein en groot, kunnen van invloed zijn op de behandeling en zij kunnen tot stagnatie leiden.

“De moeder van een obese zoon staat buiten in de auto op hem de wachten. Een flesje Extran ligt ter beloning van al het werk dat hij heeft verricht al op hem te wachten. Het is een lieve, betrokken moeder maar ze maakt uit liefde de verkeerde keuzes. Wat doe je?”

In dit webinar staan we stil bij de problemen die dit voor de (kinder)fysiotherapeut kan geven? Het doel is om beter te kunnen inspelen op het gedrag van kinderen, soms met AD(H)D, aan autisme verwante contactstoornissen, en hun ouders, om de vragen van ouders beter te kunnen beantwoorden en om gezamenlijk een oplossingsstrategie te kunnen kiezen.

“De moeder van een vier maand oude baby met plagiocephalie is van mening dat de fysiotherapeut dit probleem op moet lossen. Thuis oefenen ziet ze niet zitten, want ze is druk met haar werk. Ze legt het probleem buiten zichzelf, ervaart niet voldoende lijdensdruk en heeft het idee dat ze er niks aan kan doen. Wat doe je?”

Beschrijving

Een (kinder)fysiotherapeut of (kinder)oefentherapeut is uiteraard geen pedagoog/psycholoog maar extra scholing kan helpen om praktische, relatief eenvoudige gedragsgerichte methoden te kunnen toepassen. Tijdige doorverwijzing kan de behandeling van kinderen ten goede komen, maar wanneer is dit punt bereikt? En welke afspraken maak je vooraf met ouders?
In dit webinar leer je bovengenoemde problemen in kaart te brengen, de ouders en het kind op een positieve manier te betrekken en een gezamenlijke, werkzame oplossingsstrategie te kiezen.

webinar kinderen

Didactische werkwijze

Webinar

Je contactpersonen bij het NPi

Voor administratieve en algemene vragen:

marjan-van-keeken Marjan van Keeken
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefoon: 06 82 84 50 81
Bereikbaar dinsdag t/m donderdag 9.00 uur tot 16.30 uur en vrijdag van 13.00 uur tot 16.30 uur

Voor inhoudelijke vragen:

hans-bult Hans Bult MSc
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefoon: 06 54 29 58 19