Aanmelden
Digitaal Nieuw
Themagebied: Musculoskeletaal
Doelgroepen: fysiotherapeuten / ergotherapeuten / handtherapeuten
Werkgebied: Eerste lijn / tweede lijn
Startdatum: donderdag 20 mei 2021
Einddatum: donderdag 20 mei 2021
Aantal deelnemers: Minimaal 50, maximaal 200
Studiebelasting: 1,5 uur
Aantal contacturen: 1,5
Aantal contactdagen: 1
Taal: Nederlands
Verhouding praktijk en theorie: Overwegend theoretisch
Niveau: verdieping
Cursusnummer: 2106191
Blended learning: Nee
Masterclass: Nee
Toetsing: Nee
Certificaat: Ja

Programma en informatie voor deelnemers

Als deelnemer krijg je toegang tot de besloten website www.npicursus.nl.
Op deze site tref je alle extra cursusinformatie aan zoals bijvoorbeeld het cursusprogramma, eventuele voorbereiding en andere relevante informatie.

Over de spreker

Dr. Mick Kreulen

is sinds 1 januari 2000 geregistreerd als plastisch chirurg en sindsdien werkzaam in het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk en tot 2016 in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. In 2004 is Mick Kreulen gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam en een jaar later toegetreden tot de American Society for Surgery of the Hand. Na buitenlandse stages in de Verenigde Staten en Australiƫ in 2006 en 2007 heeft hij zich verder gespecialiseerd binnen de hand- en polschirurgie. Naast zijn werk als plastisch chirurg is hij vicevoorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) geweest en op dit moment voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Handchirurgie (NVvH). Daarnaast is hij opleider plastische chirurgie in het Rode Kruis Ziekenhuis en voorzitter van de centrale opleidingscommissie.

In het panel van dit webinar zit:
Eleonore Sleegers, ergotherapeut, handtherapeut CHT-NL en praktijkhouder werkzaam binnen 3 vestingen van de Ergo Experts: Handenzorg op maat. Daarnaast is ze cursusleider en kerndocent in de NPi-opleiding Handtherapie en betrokken bij diverse NPi-skills labs en masterclasses binnen de NPi-leerlijnen Handtherapie.


NPi-webinar

De NPi webinars vinden plaats in nauwe samenwerking met KRB Producties vanuit een daarvoor ingerichte studio. Deelnemers kijken naar een interactieve uitzending.
De webinars bestaan uit lezingen van experts afgewisseld met paneldiscussies tussen de experts o.l.v. een gespreksleider. Je kunt als deelnemer vragen stellen tijdens de webinar via de Q en A functie. Deze vragen zullen na afloop van de lezingen en tijdens de paneldiscussie besproken worden met de experts.


Het webinar vindt plaats van 19.30 uur tot 21.00 uur
Vanaf 19.00 uur kan worden ingelogd.

Datum

Donderdagavond 20 mei 2021

Kosten

Euro 45,-, respectievelijk euro 39,- met NPi-kortingskaart

Locatie

  • Online

Accreditatie

Accreditatie in aanvraag

Doel

Na afloop heeft de deelnemer meer inzicht in de valkuilen bij grondphalanx- en PIP-fracturen van de vingers. Ook de principes van de behandelprotocollen zullen aan de orde komen.

Beschrijving

In dit interactieve webinar delen de plastisch chirurg en de handtherapeut hun kennis en ruime ervaring met de behandeling van patienten met lastigste vingerfracturen. Handtherapeuten behandelen frequent distale radiusfracturen, metacarpale fracturen en phalanx fracturen. Als de reguliere behandeling volgens protocol niet verloopt zoals verwacht, dan is specialistische kennis nodig om te weten wat er mis gaat of waarom het herstel niet vordert. Het bestaande protocol dient dan op individuele basis te worden aangepast. Bij de proximale phalanx fracturen en PIP letsels van de vingers komt dat vaak voor. Daar is de kans immers groter dat het herstel anders verloopt dan verwacht. Het managen van een succesvol resultaat vraagt de nodige expertise. Hoe voorkom je complicaties? Welke complicaties kun je tegenkomen? En wat kan je er aan doen? Deze en vele andere vragen worden in dit webinar beantwoord.

webinar musculo

Didactische werkwijze

Webinar

Je contactpersonen bij het NPi

Voor administratieve en algemene vragen:

vera-van-opstal Vera van Opstal-Verbruggen
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefoon: 06 8214 8645
(bereikbaar ma.middag en dinsdag t/m vrijdagochtend)

Voor inhoudelijke vragen:

hans-bult Hans Bult MSc
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefoon: 06 54 29 58 19