Het was een zeer leerzame dag waarmee men direct in de praktijk aan de gang kan!
Zeer nuttige cursus die weer de punten op de i zet en nieuwe inzichten geeft aangaande deze complexe materie
Goede, kundige sprekers
Als deelnemer krijg je toegang tot de besloten website www.npicursus.nl.
Op deze site tref je alle extra cursusinformatie aan zoals bijvoorbeeld het cursusprogramma, eventuele voorbereiding en andere relevante informatie.
Dinsdagmiddag en -avond 28 september 2021
Euro 250,- inclusief verzorging en cursusmateriaal, respectievelijk euro 225,- met NPi-kortingskaart
Deze cursus is geaccrediteerd voor de registers: Algemeen fysiotherapeut (KRF NL) / Vrij deel van het KRF NL / Keurmerk Fysiotherapie / Manueeltherapeut (KRF NL) / Orofaciaal fysiotherapeut (KRF NL) met 6 punten.
Voor deze masterclass wordt kennis over het (dis-)functioneren van de hoog-cervicale wervelkolom als een voorvereiste verondersteld. Fysiotherapeuten kunnen daartoe bijvoorbeeld de NPi-cursus 'Hoofd-, hals- en nekklachten: a state of the art' volgen.
Na deze masterclass kan de deelnemer zijn diagnostische en therapeutische beleid bepalen en verantwoorden bij cliënten met cervicogene hoofdpijn, cervicogene duizeligheid en cervicogene tinnitus.
Na deze masterclass is de deelnemer in staat om:
De deelnemer is zich bewust van mogelijke biomedische risicocondities bij patiënten met cervicocephale klachten in relatie tot het symptoom duizeligheid.
Tevens is de deelnemer in staat om:
Het NPi organiseert geregeld zgn. 'masterclasses'. Onder een masterclass verstaan we: een scholingsactiviteit, gegeven door een (inter-)nationaal gerenommeerde expert, die qua inhoud vernieuwend is voor paramedici die zich in een bepaalde richting hebben gespecialiseerd, en waarvoor een duidelijk omschreven ingangsniveau geldt.
In de manuele therapie wordt van oudsher het disfunctioneren van de hoog-cervicale wervelkolom in een oorzakelijk verband gebracht met talrijke klachten c.q. een veelheid aan symptomen. De diversiteit van symptomen in het kader van cervicocephale klachten is groot. Nekpijn, hoofdpijn, duizeligheid en oorsuizingen vormen slechts een beperkte opsomming uit dit brede spectrum van symptomen. Soms is een dergelijk symptoom solitair aanwezig en vormt het zelfs de hoofdklacht van patiënten.
Inmiddels is cervicogene hoofdpijn - inclusief de veronderstelde pathogenese - medisch geaccepteerd (in de IHS-classificatie opgenomen als secundaire hoofdpijn). Voor cervicogene duizeligheid en cervicogene tinnitus daarentegen berust het pathomechanisme op plausibele hypothesen, maar is van een medische acceptatie nog geen sprake.
Deze masterclass heeft als onderwerp de state-of-the-art van deze ‘big three’: cervicogene hoofdpijn, cervicogene duizeligheid en cervicogene tinnitus.
Leerlijn ‘Hoofd/nek' en leerlijn 'Duizeligheid'
De Masterclass ‘Halswervelkolom gerelateerde nek- en hoofdpijn, duizeligheid en oorsuizingen’ maakt onderdeel uit van twee leerlijnen binnen het NPi-scholingsaanbod, namelijk de leerlijn ‘Hoofd/nek’ en de leerlijn ‘Duizeligheid’; zie onderstaande grafische weergaven van deze leerlijnen.
Hoor- en responsiecollege, verwerkingsopdrachten en demonstratie
Vraag 1: Welke beoordeling geeft u de cursus in het algemeen?
Vraag 2: In welke mate beschikte(n) de docent(en)/spreker(s)* over de benodigde vakinhoudelijke kennis en vaardigheden?
Vraag 3: In welke mate is het geleerde toepasbaar in uw huidige of toekomstige beroeps- en/of functie-uitoefening?
Vraag 4: Hoe luidt uw oordeel over de organisatie tijdens de scholingsactiviteit (denk aan accommodatie, bereikbaarheid, kwaliteit van opleidingsruimten, hoeveelheid pauze, cursustijden, verzorging etc.)?
Vraag 5: Zou u het volgen van deze scholingsactiviteit aanbevelen aan collega's?
Vera van Opstal-Verbruggen
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefoon: 06 8214 8645
(bereikbaar ma.middag en dinsdag t/m vrijdagochtend)
Michael Schermer
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefoon: +31 (0) 6 15 87 16 73