De interactieve manier van brengen en het op een rij zetten (lees klinisch redeneren) maakt dat de cursus uiterst waardevol is voor het dagelijkse werk. Een aanrader!
De tweede dag vond ik erg leuk. Goed om enkele casusvoorbeelden uit de praktijk te bespreken en fijn dat er voldoende ruimte was om vragen te stellen
Als deelnemer krijg je toegang tot de besloten website www.npicursus.nl.
Op deze site tref je alle extra cursusinformatie aan zoals bijvoorbeeld het cursusprogramma, eventuele voorbereiding en andere relevante informatie.
Vrijdag 5 november en vrijdag 19 november 2021
Euro 480,- inclusief verzorging en cursusmateriaal, respectievelijk euro 430,- met NPi-kortingskaart
Deze cursus is geaccrediteerd voor de registers: Algemeen fysiotherapeut (KRF NL) / Vrij deel van het KRF NL / Keurmerk Fysiotherapie / Manueeltherapeut (KRF NL) / Sportfysiotherapeut (KRF NL) met 20 punten.
Na de cursus kent de deelnemer de voor de fysiotherapie relevante patronen en klachtenbeelden waarin het disfunctioneren van de elleboog een rol speelt. De deelnemer beschikt over kennis uit de beschrijvende en functionele anatomie, kinesiologie, pathofysiologie en pathomorfologie en kan diagnostische en therapeutische gedachtegangen verwoorden, toetsen en bediscussiëren.
Na de cursus:
Leerlijn ‘Elleboog’
Binnen het NPi-scholingsaanbod maakt de cursus ‘Elleboogklachten: a state of the art’ onderdeel uit van een leerlijn betreffende de elleboog; zie bovenstaande grafische weergave van de leerlijn.
Het is niet noodzakelijk of verplicht om de cursussen binnen deze leerlijn in de aangegeven voorkeursvolgorde te volgen. Op basis van eigen inzicht en individuele leerbehoefte bepaalt u zelf waar u insteekt in deze leerlijn.
Cursusinhoud
Fysiotherapeuten worden geregeld geconsulteerd door mensen met klachten over de elleboog. Een vraag die hierbij door fysiotherapeuten gesteld wordt, is of er verbanden zijn met de cervicale en thoracale wervelkolom, de schouder en de onderarm/pols. Om dergelijke verbanden te kunnen interpreteren is kennis nodig van patronen van symptomen en klachten, gerubriceerd naar te onderscheiden aandoeningen en syndromen.
Het gebruik van geavanceerde beeldvormende medische onderzoekstechnieken heeft de laatste jaren nieuwe inzichten opgeleverd met betrekking tot de (functionele) anatomie, de orthopedie en de chirurgie. In het boek 'The Elbow. The treatment of basic elbow pathology' (Eygendaal, 2009) worden de meest voorkomende aandoeningen en syndromen van de elleboog beschreven, alsmede diverse medische en paramedische behandelmogelijkheden. Dit boek vormt aanbevolen literatuur voor deze cursus.
Tijdens deze cursus worden nieuwe gezichtspunten met betrekking tot de functionele anatomie en pathologie van de elleboog gepresenteerd alsmede patronen van klinische manifestaties van aandoeningen en syndromen die voor fysiotherapeuten van belang zijn. Ook worden verschillende post-operatieve beelden belicht en de mogelijke fysiotherapeutische interventies daarbij. Klinisch redeneren aan de hand van de geëigende fysiotherapeutische fundamentele uitgangspunten wordt geoefend. Er zal ruime aandacht zijn voor het formuleren en beredeneren van therapeutische uitgangspunten voor de begeleiding en behandeling. Aan de hand van patiëntprofielen worden diagnostische en therapeutische processen verwoord en bediscussieerd.
Hoorcollege, responsiecollege, casuïstiek en verwerkingsopdrachten
Vraag 1: Welke beoordeling geeft u de cursus in het algemeen?
Vraag 2: In welke mate beschikte(n) de docent(en)/spreker(s)* over de benodigde vakinhoudelijke kennis en vaardigheden?
Vraag 3: In welke mate is het geleerde toepasbaar in uw huidige of toekomstige beroeps- en/of functie-uitoefening?
Vraag 4: Hoe luidt uw oordeel over de organisatie tijdens de scholingsactiviteit (denk aan accommodatie, bereikbaarheid, kwaliteit van opleidingsruimten, hoeveelheid pauze, cursustijden, verzorging etc.)?
Vraag 5: Zou u het volgen van deze scholingsactiviteit aanbevelen aan collega's?
Vera van Opstal-Verbruggen
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefoon: 06 8214 8645
(bereikbaar ma.middag en dinsdag t/m vrijdagochtend)
Michael Schermer
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefoon: +31 (0) 6 15 87 16 73