Zeer tevreden over de inhoud van de cursus, gelijk toe te passen in de praktijk
De bezieling van de docenten was meer dan voortreffelijk
Goed opgezette cursus met handvatten voor de praktijk. Voelde me door alle docenten uitgenodigd om dingen te vragen
Ik vond de inhoud verrassend goed en up-to-date
Als deelnemer krijg je toegang tot de besloten website www.npicursus.nl.
Op deze site tref je alle extra cursusinformatie aan zoals bijvoorbeeld het cursusprogramma, eventuele voorbereiding en andere relevante informatie.
Besloten is deze cursus helemaal ONLINE te gaan verzorgen. Dit betekent dat de cursus via een Zoom-verbinding live te volgen zal zijn vanaf een door jezelf gekozen locatie. Omdat de cursus online plaatsvindt, worden er minder kosten gemaakt voor de verzorging en is de prijs aangepast. Degenen die reeds hadden ingeschreven ontvangen na afloop informatie over de compensatieregeling.
Deze cursus is blended van vorm.
Voorafgaand aan de cursusdag van 13 januari 2022 wordt van de deelnemers verwacht dat ze de webcast 'Stress en adaptatie' van drs. Nol Bernards bekijken.
Deze webcast is na inschrijving te vinden op de besloten website www.npicursus.nl
Euro 215,-, respectievelijk euro 190,- met NPi-kortingskaart
Deze cursus is geaccrediteerd voor de registers: Oefentherapeut (coulance regeling) / Psychosomatisch fysiotherapeut (KRF NL) / Beroepsgerelateerd deel van het KRF NL / Keurmerk Fysiotherapie met 6 punten.
Na de cursus kan de deelnemer de actuele body of knowledge met betrekking tot stressgerelateerde klachten verwoorden en kritisch beschouwen.
Na de cursus:
Leerlijn ‘Stressgerelateerde klachten’
Binnen het NPi-scholingsaanbod maakt de cursus ‘Stressgerelateerde klachten: a state of the art’ onderdeel uit van een leerlijn betreffende stressgerelateerde klachten. Zie de bovenstaande visuele weergave van deze leerlijn. Het is niet noodzakelijk of verplicht om de cursussen binnen deze leerlijn in de aangegeven voorkeursvolgorde te volgen. Op basis van eigen inzicht en individuele leerbehoefte bepaalt u zelf waar u insteekt in deze leerlijn.
Cursusinhoud
Het vertrekpunt van het proces van clinical decision making van de fysiotherapeut is het persoonlijke gezondheidsprobleem van de cliënt. De legitimiteit van fysiotherapie berust op de aanwezigheid van een aandoening of syndroom wat door de betrokkene als problematisch wordt ervaren.
Van een aantal aandoeningen of syndromen weten we op basis van gegevens uit wetenschappelijk onderzoek dat niet alleen het beloop van de aandoening wordt beïnvloed door gedachten en gevoelens van de betrokkene, maar ook het ontstaan. De persoonlijke wereld van gedachten en gevoelens is zo ontregelend dat persoonlijke belastbaarheidsgrenzen worden overschreden. We spreken dan van stressgerelateerde aandoeningen of syndromen.
Het fysiotherapeutische verrichtingenarsenaal is bij uitstek geschikt om mensen te helpen bij het beseffen van gezondheidsbelemmerende gedachten en gevoelens. Naast informeren, adviseren en steun bieden kunnen de verrichtingen sturen en oefenen, massage, teweegbrengen van articulaire bewegingen, met inachtneming van het fysiotherapeutische beroepscompetentieprofiel worden ingezet.
In deze cursus is het centrale thema de state of the art wat betreft de invloed van stress op het ontstaan en instandhouden van gezondheidsproblemen die een indicatie vormen voor fysiotherapie. Hiertoe wordt state of the art kennis aangereikt uit kennisdomeinen als de stressfysiologie, psychofysiologie en psychologie. Ook de diagnostische en therapeutische mogelijkheden die fysiotherapeuten hebben voor een adequate hulpverlening aan cliënten met stressgerelateerde klachten komen (op hoofdlijnen) aan de orde.
Webcast ter voorbereiding op de cursus, hoorcollege, responsiecollege
Vraag 1: Welke beoordeling geeft u de cursus in het algemeen?
Vraag 2: In welke mate beschikte(n) de docent(en)/spreker(s)* over de benodigde vakinhoudelijke kennis en vaardigheden?
Vraag 3: In welke mate is het geleerde toepasbaar in uw huidige of toekomstige beroeps- en/of functie-uitoefening?
Vraag 4: Hoe luidt uw oordeel over de organisatie tijdens de scholingsactiviteit (denk aan accommodatie, bereikbaarheid, kwaliteit van opleidingsruimten, hoeveelheid pauze, cursustijden, verzorging etc.)?
Vraag 5: Zou u het volgen van deze scholingsactiviteit aanbevelen aan collega's?
Vera van Opstal-Verbruggen
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefoon: 06 82 14 86 45
(bereikbaar ma.middag en dinsdag t/m vrijdagochtend)
Michael Schermer
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefoon: 06 15 87 16 73