Belangstelling
Digitaal
Themagebied: Ouderen
Doelgroepen: fysiotherapeuten / oefentherapeuten / geriatriefysiotherapeuten
Werkgebied: Eerste lijn / tweede lijn / derde lijn
Planning nog niet bekend
Aantal deelnemers: Minimaal 50, maximaal 200
Studiebelasting: 2 uur
Aantal contacturen: 2
Aantal contactdagen: 1
Taal: Nederlands
Verhouding praktijk en theorie: Overwegend theoretisch
Niveau: verdieping
Cursusnummer: 2106221
Blended learning: Nee
Masterclass: Nee
Toetsing: Nee
Certificaat: Ja

Programma en informatie voor deelnemers

Als deelnemer krijg je toegang tot de besloten website www.npicursus.nl.
Op deze site tref je alle extra informatie aan zoals bijvoorbeeld het programma, eventuele voorbereiding en andere relevante informatie.

Over de spreker


Hans van Dam

Hans van Dam (1957) is al meer dan dertig jaar zelfstandig gevestigd docent en consulent hersenletsel en levenseindevragen en publicist. Zijn aandachtsgebied is NAH breed, vooral complexe problematiek.
Hans van Dam is voor zijn werk diverse malen onderscheiden. In 1995 kreeg hij de Floortje Bloem Prijs voor zijn publicitaire werk in het algemeen en in het bijzonder voor de aandacht die hij vroeg voor de ethische dilemma's bij mensen in een langdurig coma. In 2000 kreeg hij de C. van der Meerprijs voor medische ethiek, ingesteld door het VU-ziekenhuis in Amsterdam. In 2003 ontving hij de Senior Nurse Award, een internationale onderscheiding voor verpleegkundigen die de zorg een bijzondere dienst bewijzen. In 2008 ontving Hans van Dam de Walter Schuijtprijs voor de menselijke benadering van mensen met psychiatrische aandoening.

NPi-webinar

De NPi webinars vinden plaats in nauwe samenwerking met KRB Producties vanuit een daarvoor ingerichte studio. Deelnemers kijken naar een interactieve uitzending.
De webinars bestaan uit lezingen van experts afgewisseld met paneldiscussies tussen de experts onder leiding van een gespreksleider. Je kunt als deelnemer vragen stellen tijdens de webinar via de Q & A functie. Deze vragen zullen na afloop van de lezingen en tijdens de paneldiscussie besproken worden met de experts.Het webinar vindt plaats van 19.30 uur tot 21.30 uur
Vanaf 19.00 uur kan worden ingelogd.

Kosten

Euro 45,-, respectievelijk euro 39,- met NPi-kortingskaart

Locatie

  • Online

Accreditatie

Deze scholing is geaccrediteerd voor: Centraal kwaliteitsregister (beroepsgerelateerde scholingsactiviteit) / Keurmerk Fysiotherapie met 2 punten.

Doel

Kan participeren in besluitvorming over grenzen van fysiotherapeutische behandeling in de geriatrie in het algemeen en bij dementerenden in het bijzonder. Heeft inzicht in professionele en persoonlijke waarden. Kunnen hanteren van een eventueel spanningsveld hierin. Inzicht in ruimte en beperkingen van de regelgeving (wettelijk kader).

Beschrijving

In dit webinar bespreekt Hans van Dam de dilemma’s in behandeling van de geriatrische patiënt en de dementerende in het bijzonder in de laatste fase van het leven. Medisch en technisch gezien kan er veel, de vraag is in hoeverre iemand hiermee gediend is. Of wordt mensen soms ‘schade’ toegebracht? Wat is hierin leidend? De wens van de persoon in kwestie, al of niet schriftelijk vastgelegd? De wens van de naaste? De professionele ethiek (zinvol of zinloos medisch handelen)? Opvattingen van de organisatie of instelling? De persoonlijke opvattingen van de behandelaar?
In dit ogenschijnlijke doolhof zoeken we uitwegen. Jullie actieve inbreng is hierin zeer waardevol en gewenst.

webinar ouderen

Didactische werkwijze

Webinar

Je contactpersonen bij het NPi

Voor administratieve en algemene vragen:

vera-van-opstal Vera van Opstal-Verbruggen
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefoon: 06 82 14 86 45
(bereikbaar ma.middag en dinsdag t/m vrijdagochtend)

Voor inhoudelijke vragen:

frans-lanting Frans Lanting
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefoon: 06 15 86 19 50