Leuke leerzame dag!
Interessante cursus. Veel nieuwe informatie was er niet, maar de cursus heeft bijgedragen om kritischer naar mezelf te kijken, m.n. wat betreft het stellen van doelen. Mijn ogen zijn weer geopend.
Het was een leerzame dag en goed te ontdekken dat collega's tegen zelfde dingen aan lopen.
As a participant you get access to the private website www.npicursus.nl.
Here you can find all information; e.g.: schedule, preparations, updates.
€ 255,- (with NPi-discount card) respectively € 285,- including care and course material. (2024 price levels)
This course is accredited for registers: Basisregister Algemeen fysiotherapeut (KNGF en Keurmerk) / Aantekeningenregister Oedeemfysiotherapeut with 6 points.
Aan deze cursus kan alleen worden deelgenomen door oedeemfysiotherapeuten
Na deze cursusdag is de deelnemer in staat zijn/haar proces van klinisch redeneren bij patiënten met oedeemgerelateerde aandoeningen te expliciteren. Tevens kent de deelnemer meetinstrumenten waarmee hij, samen met de patiënt, het therapeutisch proces methodisch kan coördineren en evalueren.
Na het volgen van de opleiding ‘Oedeemfysiotherapie’ starten veel oedeemfysiotherapeuten met het behandelen van patiënten met klachten die gerelateerd zijn aan lymfoedeem. Als oedeemfysiotherapeut beschik je over een scala aan methoden en technieken die je in kunt zetten. Manuele lymfedrainage, compressietherapie met zwachtels, kousen of klittenbandsystemen, oefeninstructies, informatie en advies, etc. Maar wat zou de beste keuze zijn voor de individuele patiënt? De behandeltijd is te kort om alles in te zetten wat je als therapeut in huis hebt. Bovendien is het maar de vraag of dat doelmatig en doeltreffend is. Deze nascholingsdag beoogt bij te dragen aan verbetering van het klinisch redeneren en het beredeneerd methodisch handelen door oedeemfysiotherapeuten bij deze patiëntengroep.
In het fysiotherapeutisch handelen is het gezondheidsprobleem van de patiënt het uitgangspunt voor elk behandelplan. In deze cursus doorlopen we het klinisch redeneerproces vanaf het verhaal van de patiënt tot en met het behandelplan. Dit gebeurt aan de hand van enkele centrale casussen en middels de bespreking van door de deelnemers zelf ingebrachte casuïstiek.
Responsiecollege, videocasus, casuïstiekbespreking
Vraag 1: Welke beoordeling geef je de cursus in het algemeen?
Vraag 2: In welke mate beschikte(n) de docent(en)/spreker(s)* over de benodigde vakinhoudelijke kennis en vaardigheden?
Vraag 3: In welke mate is het geleerde toepasbaar in jouw huidige of toekomstige beroeps- en/of functie-uitoefening?
Vraag 4: Hoe luidt jouw oordeel over de organisatie tijdens de scholingsactiviteit (denk aan accommodatie, bereikbaarheid, kwaliteit van opleidingsruimten, hoeveelheid pauze, cursustijden, verzorging etc.)?
Vraag 5: Zou je het volgen van deze scholingsactiviteit aanbevelen aan collega's?
Angélique van Beekum
email:
telephone: 06 82 64 35 84
Michael Schermer
email:
telephone: 06 15 87 16 73