In ons visuele jaarverslag van 2023 verwijzen we naar voorbeelden van een webinar, e-learning, podcast en referaat.

Webinar

💡 In 2023 organiseerden we 16 webinars. In totaal keken daar 1.366 therapeuten naar. Gemiddeld beoordeelden de deelnemers deze webinars een 7,9.

In deze video zie je een fragment uit het webinar 'Revalideren kan je leren’ van sportpsycholoog, bewegingswetenschapper en voormalig fysiotherapeut Afke van de Wouw.

 

Bekijk de komende webinars

Omgezet naar e-learning
We hebben dit webinar ook omgezet naar de e-learning 'Leren revalideren – de psychologische aspecten van de fysiotherapeutische sportrevalidatie' met 12 video's (+-70 min.) en 10 toetsvragen. Deze e-learning is geaccrediteerd voor 2 punten.


E-learning

💡 In 2023 vernieuwden we onze digitale leeromgeving. In onderstaande video zie je een schermopname van een e-learning in deze nieuwe leeromgeving.


Online cursus over het Post Intensive Care Syndroom (PICS) 💻

Deze e-learning is een online variant van de fysieke cursus 'De fysiotherapeutische behandeling van patiënten met een Post Intensive Care Syndroom (PICS) na ontslag uit het ziekenhuis'. Deze cursus is ontwikkeld door het Amsterdam UMC, de Hogeschool van Amsterdam, het REACH-netwerk en het NPi.

🎓 In 6 tot 8 uur ontdek je in deze cursus welke medische condities ertoe leiden dat iemand PICS ontwikkelt en leer je het ziektebeeld PICS te begrijpen. Na afloop kun je gerichte keuzes maken bij het opstellen van een behandelplan voor een patiënt met PICS.

Bekijk onze e-learnings en begin direct met leren

 


Podcast

💡 In 2023 maakten we opnieuw 9 NPi-service podcasts. In deze podcasts geven we samenvattingen van actuele wetenschappelijke studies én vertellen we wat die betekenen voor de dagelijkse praktijk van fysio- en oefentherapeuten. Iedereen met een abonnement op de NPi-service kan de afleveringen uit de specifieke thema's beluisteren.

Zes elementen voor een succesvol gesprek met een pijnpatiënt 🎧

Wat is belangrijk als je mensen met pijn uitleg en voorlichting geeft? Wat vinden patiënten belangrijke onderdelen in het gesprek met hun fysiotherapeut? Dat onderzochten vier Britse wetenschappers in de literatuur. Ze concluderen dat er zes elementen zijn die niet mogen ontbreken in het fysiotherapeutische gesprek met een pijnpatiënt. In deze podcast hoor je welke elementen dat zijn.


Naar de podcast-pagina

 


Referaat uit de NPi-service

💡 In 2023 publiceerden we 144 wetenschappelijke NPi-service referaten. Gemiddeld beoordeelden onze lezers de NPi-service met een 8,1.

Spanningshoofdpijn en de cervicale wervelkolom; wanneer ga je de nek behandelen? 📑

Tension type headache wordt gezien als een primaire hoofdpijn, dus als hoofdpijn die niet vanuit de nek komt. Toch kan de cervicale wervelkolom een rol spelen bij spanningshoofdpijn. In deze beschrijvende studie beschrijft een internationale onderzoeksgroep welke cervicale stoornissen je als fysio- of manueeltherapeut kunt aanpakken om spanningshoofdpijn te verminderen.

- Musculoskeletal Science and Practice 2023, Fernández-de-las-Peñas et al.
- Nick Muhren MSc, drs. John Bos
-> Lees in PDF

MSK 2023 6a Fernandez 800


Zoek in het archief met meer dan 2500 referaten