NPi netwerk 19 500‘Het NPi’ bestaat uit een team van 19 collega’s. Daaromheen zit een groot netwerk van meer dan 500 ervaren professionals. Samen met deze fysio-, oefen en ergotherapeuten, cursusleiders, docenten, onderzoekers, lectoren, hoogleraren en schrijvers helpen we fysiotherapeuten bij hun ‘life long learning’.


In 2023 hielpen we meer dan 7000 fysiotherapeuten met:
  • 221 praktijkgerichte scholingen
  • 144 wetenschappelijke samenvattingen
  • 18 unieke webinars
  • 12 nieuwe e-learnings

NPi uitje 2023


⭐⭐⭐⭐ 8,1/10 uit 2.867 beoordelingen in 2023

Een erg prettige cursus, waarbij ik erg op mijn gemak gesteld ben om vragen te stellen of iets toe te voegen, zonder het gevoel te krijgen dat het fout is wat ik doe. Veel geleerd.
-- over de opleiding ‘Neurorevalidatie/CVA’ --

Goede docenten, duidelijk verhaal, goed op elkaar afgestemd. Documentatie-map duidelijk en overzichtelijk; bijgeleverde 'bouwtekeningen' fijn
-- over de cursus ‘Valpreventie en valtraining: programma Vallen Verleden Tijd’ --Missie en visie

Wij zijn een stichting zonder winstoogmerk. Ons doel is om de laatste wetenschappelijke én praktische inzichten naar de dagelijkse praktijk te brengen, zodat fysiotherapeuten hun patiënten zo goed mogelijk kunnen helpen. Dat doen we overigens niet álleen voor fysiotherapeuten; veel van onze scholingen zijn ook toegankelijk voor oefen- en ergotherapeuten.

👁 Wij geloven dat fysiotherapeuten zich continu willen ontwikkelen om hun patiënten zo goed mogelijk te helpen

🎯 Wij bieden professionele ontwikkelmogelijkheden die passen bij de praktijk van alle dagEen ‘leven lang leren’, daar staan we voor

Om een leven lang leren te ondersteunen creëren we samenhang tussen onze scholingen: begin bijvoorbeeld met een basiscursus, doe daarna een vervolgcursus en blijf bij met masterclasses, webinars en e-learnings. En met de NPi-service blijven therapeuten op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de wetenschappelijke literatuur.

🔗 Lees meer over de samenhang in ons scholingsaanbod


 

Leo Hagenaars

Leo Hagenaars Award

In 2015 eindigde het leven van Leo Hagenaars geheel onverwachts en abrupt. Vanuit een geweldige passie voor het vak fysiotherapie en de patiënten, had Leo een bijzonder waardevolle betekenis voor de beroepsgroep. Als eerbetoon en ter herinnering aan Leo hebben we de ‘Leo Hagenaars Award’ in het leven geroepen. We kennen deze prijs toe aan mensen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het in stand houden, uitdragen en uitbouwen van het biopsychosociale gedachtegoed dat Leo nastreefde.

🏆 Winnaars van de Leo Hagenaars Award

2016 - John Bos en Peter Glashouwer
2017 - Martijn Stuiver
2018 - Theo Ruitenbeek
2019 - Alex Vaassen
2022 - Tom Zee